Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam552
Toplam Ziyaret1692761

Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk, seminerin ikinci bölümünde kursiyerlere ‘Karaisalı’nın Kültürel ve Folklorik Değerleri’ konusunda bilgi verdi.

   


Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği’nin (KARGİDER) proje sahibi olduğu, Karaisalı Belediyesi, Karaisalı Halk Eğitim Merkezi ve Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu’nun proje ortaklığı yaptığı ‘Karaisalı’da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Karaisalı Belediyesi toplantı salonunda öğrencilere teorik eğitim dersleri verildi.

Seminere katılan Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ilçenin tanıtımı ve kalkınması için bu tarz projelere devam edeceklerini belirterek,” Çukurova’nın Kuzeyinde yer alan Karaisalı, coğrafi konum ve doğal yapısıyla tarımsal üretime, hayvancılığa ve ormancılığa oldukça elverişli bir ilçemizdir. Halkın büyük bir kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Ancak bölgemizde gelir kaynaklarının çoğaltılması, ekonominin turizm yoluyla büyütülmesi şarttır. Biz bu büyüme yolunu turizmde gördük. İlçemize turizm kültürünü monte etmeye çalışıyoruz. Bu proje ile insanların ilgisini çekerek bir turizm potansiyeli oluşturabiliriz” dedi.

Adana Dernekler İl Müdürü Recep Kurtoğlu, Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk ve Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü(PRODOSS) Başkanı Mehmet Yakut kursiyerlere “Turistlerin Beklentileri ve Karaisalı’nın Kültürel Değerleri” konulu seminer verdi.

Seminerde konuşan PRODOSS Başkanı Yakut,”Turistin beklentileri turizmin hareketlerini oluşturuyor. Bu proje sayesinde bir turizm hareketi oluşturabiliriz. Turistler Karaisalı’ya geldiğinde güler yüz, iletişim, konaklama yerleri, yöresel faaliyetler gibi birçok beklentileri olabilir. Bu beklentileri karşılamak için bu tarz projeler üretmemiz gerekiyor. Karaisalı’da çiftçilik, hayvancılık, bitki kullanımı konusunda çok uygun alanlar var. Bu proje ile bu alanları kullanmaya başlayacağız” dedi.

Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk, seminerin ikinci bölümünde kursiyerlere ‘Karaisalı’nın Kültürel ve Folklorik Değerleri’ konusunda bilgi verdi.



402 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217