Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam627
Toplam Ziyaret1692836

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün her yönüyle mevcut iktidar tarafından mercek altına alındığını ve ‘biri bizi gözetliyor' misali gözetlendiğini biliyoruz. Bunu Sayın Hüseyin Sözlü'nün kendisi de biliyordur, hissediyordur

ÖZCAN ALADAĞ/Adana'dan Taraf com yazarı

Siyaset uzun soluklu bir meslektir. Yola çıkanların hepsinin sonuca ulaşması zordur ve bu zorluğu başaranlar da siyaseten bir yerlere gelirler.
Siyaseten bir yere gelenlerin de uzun soluklu olarak burada kalmaları pek mümkün olmaz. Uzun soluklu olarak yükseldikleri yere gelenlerde siyasete damgasını vururlar.
Adana, zor siyaset günlerine gebe...
Bunu söyler iken de gazetecilik tecrübemize dayanarak iddialı cümle kuruyoruz. Bu iddialı cümleleri kurarken de bildiklerimiz, yazabildiklerimiz ve yazamadıklarımızı da kafamızda terazinin kefesine koyarak söylemek durumunda kalıyoruz.
Yerel yönetici olarak bugün ilçe ve büyükşehir belediyesini yöneten belediye başkanlarının siyasi ömürlerini de bu arada ölçüp, biçip tartıyoruz. 
Bu zorluğa dikkat çeker iken terazinin kefesindeki dengeleri de dikkate alıyoruz. Bunu öncelikle belirtmekte yarar var diye düşünüyorum.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün her yönüyle mevcut iktidar tarafından mercek altına alındığını ve ‘biri bizi gözetliyor' misali gözetlendiğini biliyoruz.
Bunu Sayın Hüseyin Sözlü'nün kendisi de biliyordur, hissediyordur.
Hal böyle olunca Adana'nın siyasi kaderini elinde bulunduranların da ısınan siyaset kazanında nasıl yer alacaklarını önümüzdeki süreçte izleyip göreceğiz.
İsteklere yanıt vermekte zorlanan, kendi siyasi partisine mensup partililerini memnun edemeyen, belirli ikbal peşinde koşanlarla mesafeli duruma gelen ilçe belediye başkanlarının da bu olumsuzluktan nasibini alacaklarını biliyorum.
Ak Parti iktidarının kimsenin gözünün yaşına bakmadan kendi siyasi partisine de mensup olsa yanlış yola girenlere ‘ceza' kestiklerine şahit olunca, bu sürecin ne kadar tehlikeli bir sürece doğru sürüklendiğini artık varın siz kestirin.
Önümüzdeki süreçte yerel politika yapmayı düşünenlerin önce bir aynanın karşısına geçerek üzerlerini düzeltmeleri, nereden geldiklerine, nereye gideceklerine karar verip ve irdeleyerek hareketlerini buna göre şekillendirmeleri gerekiyor.
Ak Parti'nin kimsenin gözünün yaşına bakmayan duruşu ile gerek Ak Parti'den aday olmayı düşünenler ve gerekse de başkaca siyasi partiden aday olmayı düşünenlerin vasıflı ve donanımlı olmaları, belediyecilik bilgisi ile yoğrulmalarında fayda var diye düşünüyorum.
Merkez ilçe belediye başkanlarının da önümüzdeki günlerde Büyükşehir özlemi ile hareket ederek yönlerini buraya doğru çevirmeleri halinde yine bazı olumsuzların şekilleneceğini düşünüyorum. Hani, bu pastayı kimseyi yedirtmek istemeyenlerin çok olduğu bir kentte yaşadığımızı laf aramızda unutmayalım.
CHP ile MHP'nin yerel politika yapmak için Adanalının huzuruna çıkaracağı isimler bu kez önceki dönemlere göre biraz daha seçici ve kalibresi yüksek nitelikte olacağını ümit ediyorum. 
Adana'yı siyaseten zor günler bekliyor diye yazımızın başlığını atar iken aklımızdan geçen küçük bir hatırlatmayı da sizlere dipnot olarak verelim.
‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Adana ve Adanalı bu söze karnı tok'



328 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479