Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam344
Toplam Ziyaret1692553

CHP İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin gerçekçi vaatlerinin toplumda kabul görmesini fırsat bilen AKP iktidarının kaşıkla verip kepçeyle geri aldığını vurguladı

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin tarımsal üretim üzerindeki yüklerin kaldırılması yönündeki gerçekçi vaatlerinin toplumda kabul görmesini fırsat bilen AKP iktidarının yem ve gübrede KDV oranlarını yüzde 1’e indirmesinin tek başına yeterli olmayacağını vurguladı. Tarımsal üretimde kullanılan mazotun da fiyatının düşürülmesi gerektiğini kaydeden Barut, asgari ücretin 1300 liraya çıkarılmasının da yine CHP sayesinde olduğunun altını çizdi. Barut, “AKP iktidarı asgari ücretliye kaşıkla verdiğini asgari ücretli dahil vatandaşın tamamından 1 Ocak’tan itibaren hayata geçirdiği zamlarla kepçeyle geri aldı” ifadesini kullandı.

“CHP’NİN VAATLERİ REFERANS ALINIYOR”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının CHP’nin toplum yararını önde tutan, akılcı “Yaşanacak Bir Türkiye” ile “Önce Türkiye” başlıklı seçim bildirgelerini referans almaya başlamasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeti

“MAZOT FİYATI DA DÜŞÜRÜLMELİ”
CHP’nin tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülerek üretici üzerindeki yüklerin hafifletilmesi yönündeki vaatlerini örnek alan iktidarın, yemde yüzde 8, gübrede ise yüzde 18 olan KDV oranlarını yüzde 1’e indirdiğini anımsattı. Bunun yeterli olmadığının altını çizen Barut, en önemli girdi maliyeti olan mazotun da üreticiye düşük fiyatla verilmesi gerektiğini belirtip, iktidara çağrı yaptı.

“TARIMSAL ÜRETİM DESTEKLENMELİ”

Barut, “Bir tarım ülkesi olmasına karşın, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle adeta yok olma noktasına getirilen Türkiye’nin içinde bulunduğu açmazdan çıkışı yine tarımsal üretimin desteklenmesi ve üretimin artırılmasıyla mümkündür. Çukurova Bölgesi’nde başta narenciye üreticisi olmak üzere tarla tarımında binbir emekle ürün elde eden üretici çaresizliğe sürükleniyor” dedi.

ASGARİ ÜCRET DE CHP SAYESİNDE ARTTI

Asgari ücretin 1300 TL’ye çıkarılmasının da yine CHP’nin kamuoyunda kabul gören 1500 TL’lik asgari ücret vaadi sayesinde gerçekleştiğini dile getiren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, art arda yapılan zamların ise asgari ücrette yapılan artışa gölge düşürdüğünü kaydetti. Barut, “AKP iktidarı 1 Ocak’tan itibaren neredeyse tüm alanlarda hayata geçirdiği zamlarla asgari ücretliye verdiği zammın göstermelik olduğunu beyan etmiştir” diye konuştu.



263 kez okundu

Yorumlar

CHP'liler siz önce bir kendinize çeki düzen verin.     08/01/2016 14:04

CHP'liler siz önce bir kendinize çeki düzen verin yahu.Atatürk'ün partisi, milliyetçi halkçı CHP gitt.HDP ile halay çeken,kürtçü CHP geldi.Millet de sizi sandığa gömdü.Mazottan önce Mazottan sonra hikayesini bırakın.HALKA İNİN.
Misafir - Estara Bim

halkın parası çalınmıyor mu?     05/01/2016 15:11

sayın başkan mazotun fiyatı düştükçe adana büyükşehir belediyesi ulaşıma zam üstüne zam yapıyor.hal böyle iken mazotun düşmesi halkın cebine olumlu yansıması gerekrken.milletin cebindeki para bir türlü çalınmış olmuyor mu peki.
Misafir - öz be öz muurtçu(çakma değil)

AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217