Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam1008
Toplam Ziyaret1669394

Başkan Hüseyin Sözlü’den, Milli Mücadele’nin asırlık tanığı ve destekçisi Yeni Adana Gazetesi’ni 98. yılında ziyaret etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 98. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yeni Adana Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Sözlü’nün, Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüreğir’le bir araya geldiği ziyarette, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya da bulundu. Başkan Sözlü, 100. Kuruluş Yıldönümü’nde düzenlenecek etkinlikler için destek sözü verdi.

HEPİMİZ İÇİN GURUR KAYNAĞI

Milli Mücadelede önemli görev üstlenmiş Yeni Adana Gazetesi’nin 98 yılı geride bırakarak gurur kaynağı olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Yeni Adana Gazetesi’nin istikrarlı bir şekilde yayın hayatında varlığını sürdürmesi, yayın hayatına başlamasına sebep olan ilkelere, temel prensiplere de riayet ederek bu zamana kadar gelmesi, Yeni Adana için ve bizler için çok önemli bir gurur kaynağı. Kurucusu Ahmet Remzi Yüreğir’den Çetin Remzi Yüreğir’e, bu istikrarlı yayın hayatı eminim ki sadece Türkiye’de değil dünyada birçok gazeteyi kıskandıracak köklü bir geçmişe sahip. Yeni Adana sonsuza dek var olsun. Milli Mücadele’nin başladığı dönemden bu yana varlığını sürdürmesi ve Cumhuriyetin kendi temelleri üzerinde kökleşmesi noktasında da ilkelerine sadık kalması, şahsen bir Cumhuriyet çocuğu olarak bizim için de kıvanç kaynağı. Biz de övünüyoruz” dedi. 

MİLLİ MÜCADELE’NİN HATIRASI

Yeni Adana’nın 100. Kuruluş Yıldönümü hazırlıklarına da değinen Başkan Hüseyin Sözlü, “Yeni Adana Gazetesi’nin 100. Yıl hazırlıklarına, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’yle, Yeni Adana Gazetesi’yle, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’yla, burada bulunan değerli gazeteci arkadaşlarımızla katkı koyalım. Milli Mücadele’den bize kalmış bir büyük hatıraya sahip çıkmak bizim için onurdur. İnşallah 100. Yılını da, daha uzun yılları da birlikte görürüz. Ne kadar övünseniz azdır” diye konuştu.

EMANET OLARAK GÖRDÜK

Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüreğir de, ziyaretten duyduğunu memnuniyeti ifade ederek, şunları söyledi: “Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Yeni Adana Gazetesi bizim malımız değil. Bunu bir emanet olarak götürmeye çalışmaktan başka bir tarzımız yok. Gazetemizi, gelecek nesillere aktarılacak bir değer olarak gördük. O yönüyle elbette minnetle karşılıyorum. 100. Yıldaki etkinlik geniş ve geçmiş kazanımların ortaya konulduğu bir organizasyon olarak ortaya çıkarsa büyük bir kazanç olacaktır. Ziyaretiniz ve böyle bir çalışmanın başlaması bize yeni bir güç, enerji katacaktır. Ailem, şahsım ve gazetenin geçmişi adına teşekkür ediyorum.”

 



261 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173