Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam975
Toplam Ziyaret1669361

Öğrenciler, uyuşturucu karşıtı oyunu izleyemediler

 

Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Tiyatro Balans’ın Uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı mücadele kapsamında uyuşturucu madde kullanımını engellemek ve konu ile ilgili bilgileri topluma sunarak bilinç düzeyini arttırmak amacıyla hazırlanmış oldukları “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro gösterisine öğrencileri göndermediği ileri sürüldü.

  Karaisalı Belediyesi Düğün Salonunda sahnelenen oyunu sadece Karaisalı Belediye Başkan Vekili Cumali Işıl  ve Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, MHP Kadın Kolları Başkanı Hatice Efe ile birkaç çocuk ve belediye personeli izledi.

  Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesinin 21 Aralık 2015 tarihinde saat 13.30 ile 14.30 arası oyunun izlenmesi için ilçe merkezinde eğitim veren okullara davetiye gönderilerek, öğrencilerin uyuşturucunun zararlarıyla ilgili bilgi edinmesi hedeflenmişti. Bu doğrultuda ilçe merkezde eğitim veren okullara Karaisalı Belediyesince bilgi verilerek okullar davet edilmişti. Tiyatro gösterisi için tüm hazırlıklar yapılarak davetlilerin gelmesi beklenirken İlçe Milli Eğitim in okullara göndermiş olduğu yazıyla okulların Uyuşturucuyla Mücadele Konulu Tiyatro gösterisine katılmalarını engellendiği iddia edildi.

  Olaya tepki gösterenler, “Burada tüm dünya görüşümüzü bir kenara bırakarak uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğünü ülkemizde gençlerin bilinçlenmesi amacıyla hazırlanmış olan bu tiyatro gösterisini engelleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ne maksatla bu oyunun öğrenciler tarafından izlenmesini bilemiyoruz. Bu amaç, gençlerin uyuşturucu kullanmasından önemli mi? Onlara göre siyah pembe midir acaba?” diye sordular.

  Oyun sonunda Karaisalı Belediye Başkan Vekili Cumali Işıl  ve Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, Kurtlar Vadisi dizisinde Erdal rolünü oynayan Sefa Zengin ve diğer sanatçılara çiçek vererek kutladılar.



539 kez okundu

Yorumlar

     24/12/2015 12:47

vallahi kusura bakmayın ama çok bile adam toplanmış.hala anlamadınız dimi bazı şeyleri.
Misafir - öz be öz muurtçu(çakma değil)

     24/12/2015 10:28

MHP NİN İLÇEDE ÇÖKÜŞÜNÜN VE TÜKENİŞİNİN İŞARETLERİDİR BUNLAR ANLAYANA TABİ.
Misafir - merkez ilçeden.

     24/12/2015 08:55

sayın gerçeklerin;belediye içerindeki yazışmaları size belgeli göstermek lazım çünki hala iddaların arkasına sığınıp siyaseti gündeme getiriyosunuz.belediye nekadar birleştirici olsada hala şahsa takılanlar yüzünden kendini aklayanlar var.burada eleştirilecek kurumlar gayet net.saplantılı değişmez zihniyetteki insanlar hala görmesede.asıll bazı kesimin kabul etmesi gereken ve hopppp artık durak devri bitti halkın adabomı saadettin başkan var.boş eleştiler yerine lütfen karaisalı halkı adına ne yapılabilir bu ilçe daha nası ileri gider deyip bütün olunmalı .....
Misafir - doğrucu davut

     23/12/2015 15:29

atalar boşa söylememişler sanırım.Ön teker nereye giderse arka tekerde oraya gider diye.recep başkan da kıravat takmamış.
Misafir - di mi samet?

burası kabile devleti değil.     23/12/2015 13:30

birilerinin ortaya çıkıpta belediyeye hoppppp kardeşim sen artık kendine gel ne yapmaya çalışıyorsun demeli artık.yazışma yok görüşme yok.hopp telefon açıyorsun şu kadar ögrenci gelsin.kardeşim burası bakkal dükkanı mı?hala devlette yazışma kurallarını bilmeyenler var.önve kaymakam beyle görüşülür ve yazılı onayı alınır.sonra milli eğitim yetkilileri ile görüşülür.sonra okul müdürleri ile görüşülür ve oyun için uygn saat belirlenir.ortak kararın sonucu ortaya net bir duruış RESMİ olarak çıkar.KEYFİ olarak değil.burası kabile devleti değiil.birilerinin çıkııpta belediye yetkililerine bunu hatırlatsın.milli eğitim burda doğrusunu yapmıştır.bu işe siyaset karıştırılmıştır belediyeden bilinçli olarak.babacan durak beyin zamanında hiç böyle karmaşa çıkmamıştır.çünkü kendisi herşeyi kaidesine yönetmeliklere uygun olarak yapması ilke edinmiştir.birileri ise hala ben yaptım oldu demeye getirmeye çalışıyor.ama yemezler.
Misafir - gerçeklerin adamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü     23/12/2015 09:46

İlk yorumu yapan arkadaştan anlıyoruz ki protokol kuralları gençlerimizin uyuşturucu kullanmasından önemli Galiba İlçe Milli Eğitimde Çalışıyor Önemsenmek istiyor gençlerin ölümü pahasına
Misafir - Ülke ve Gerçekleri

püskevitli eroin     22/12/2015 20:05

SORU ÇOK:1-O SAATE TİYATROYU KİM İZLER? 2-MEB İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN KARŞI ÇIKAR BU İZLENCEYE? 3-AKŞAM NEDEN YAPILMAZ BÖYLE ETKİNLİKLER? 4-İLÇE HALKI UYŞTURUCU KONUSUNDA ÇOK MU BİLİNÇLİ DE BU TİP ETKİNLİĞE KATILMAZ? 5-KVP'DE OYNAYAN BABASININ "ZÜRRİYETSİZ!" YAKIŞTIRMASINA MARUZ KALAN ERDAL ROLÜNÜ ŞAHANE OYNAYAN SEFA ZENGİN HAYATINDA UYUŞTURUCU KULLANDI MI? 6-BU OYUNUN NERESİNİ BEĞENMEDİ MEB? 7-OYUNUN TEKRARI YAPILACAK MI? 8-YETMEZ Mİ BU KADAR SORU?
Misafir - Viva Zapata...

     22/12/2015 14:27

İlçe milli eğitim müdürünün görevi sadece okul servis ihaleleri ve farklı sendikaya üye öğretmenlerin görev yerini değiştirmek değil öğrencileri geleceğe hazırlayacak aktivitelere katılımını sağlamaktır döneminde Karaisalı sınavlarda en geri kalan ilçelerden olmuştur
Misafir - Karaisalının Karaisası

Sayın misafir     22/12/2015 14:27

Her konuda devlet protokolü mü uyguluyorsunuz böyle eğitici konularda protokol kurallarına pek takılmamak daha akılcı ve kayda değer çünkü uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklar yaşı 10 yaş seviyelerine düştüğü memleketimizde ilçe milli eğitim müdürünün kaprislerinden arınarak böyle çalışmalara destek vermesi lazım Türk gençliğinin geleceği vekil milli eğitim müdürünün kaprisleriné takılmayacak kadar önemli
Misafir - Murtcu

     22/12/2015 14:03

bu dediklerinizin hepsi harfiyen uygulanmıştır lakin karaisalılı olup karaisalı için çalışmayan ve çalışanların ayağını kaydıran okadar luzumsuz insan varki...asli işleri dururken iş yapmak yerine sadece eleştiri yapmayı bir marifet .sanmalarıda çok garip.bu ilçede en yetkili kişi bile partizanlık yaparken bu ilçede kurumlar arası bütünlük olması imkansız.o bu şu demeden karaisalıya faydalı herşeyi desdeklemeyecek kadar ayrıştıranlar utansın.
Misafir - doğrucu davut

     22/12/2015 14:26

Bu tür etkinliklere doğrudan okullar davet edilmez.Okulların bağlı olduğu milli eğitim müdürlüğünün uygun görüşü alındıktan ve milli eğitim müdürlüğü tarafından kaymakamlık makamından onay alınarak, eğitim öğretim aksatılamadan bu tür etkinlikler gerçekleştirilir .Önce protokol ve yazışma kurallarını öğrenelim,sonra milli eğitimi eleştirelim....
Misafir - misafir

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173