Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam1163
Toplam Ziyaret1687672

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Bizler komisyonlara katılmadığımız için her şeyden haberimiz olmuyor. Şimdi mahallelerin su sarfiyatları ile tarifeleri hakkında bilgi almak için yazışma yapıyoruz. O na göre girişimlerimizi yapacağız. İnş

    

Karaisalı Belediye Meclisi Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın başkanlığında toplandı. Gündem dışı yapılan konuşmalarda, ASKİ’nin su fiyatlarına yapılan düzenlemenin fahiş olduğu belirtilerek, bu karara karşı çıkılması kararlaştırıldı.

Gündem dışı konuşan üyelerden Abdullah Sakarya, “Dün Adana Büyükşehir Belediyesinde ASKİ’de 2016 yılında yapılacak olan su ücretlerine uygulanacak artışlar görüşüldü. Kızıldağ Yaylasına yüzde 600, Karaisalı Merkeze de yüzde 35 bir artış yapıldı. Ceyhan’a yüzde 2,75 lik bir artış yapılıyor. Karaisalı‘ya neden böyle oluyor? Tarife değişikliğine gidilerek gizli zam yapılmaktadır. Bizler de buna gerekli itirazımızı yaptık. Hizmet noktasında siyasi olarak düşünmüyoruz. Her zaman biriz. Sayın Hüseyin Sözlü Bey’in Karaisalı hakkındaki görüşlerini ve olumlu yaklaşımlarını hepimiz biliyoruz. Bizler de hep birden itirazımızı dile getirirsek nasıl otobüs zamlarına yapılan zamlar geri alındıysa, bu artışlar da geri alınır diye düşünüyorum” dedi.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da, bu konu hakkında bilgisi olmadığını belirterek, “Her zaman her şeyden haberimiz olmuyor. Bizler komisyonlara katılmadığımız için haberimiz olmuyor. Şimdi mahallelerin su sarfiyatları ile tarifeleri hakkında bilgi almak için yazışma yapıyoruz. O na göre girişimlerimizi yapacağız. İnşallah bir orta yolu bulacağız. Sonuçta su hayattır. Bu konuda da gerek vatandaşımıza gerekse meclis üyesi arkadaşlarımıza gerekli bilgileri vereceğiz. Bu işin siyaseti olmaz zaten. İlçemiz hayvancılık bölgesi, sanayi yok. Burası bir Çukurova bir Seyhan gibi olamaz" dedi.
Başkan Aslan, otobüs ücretlerindeki adaletsizliğe dikkat çekerek, "Mesela Adana'dan Çatalan, Gerdibi Mahalleler gibi yerlere alınan yolcu taşıma ücretleri çok düşük. Elimizi vicdanımıza koyalım.Buraları yolcu taşıma ücretleri en az 3 TL.olmalıdır” dedi.
  Meclis Üyesi Osman Kurdak, otobüse kart basarak binen yolcuların inerken de karta basması ile ücret farklılığının ortadan kalkabileceğini söyledi.
Üyelerden Mustafa Durak ise, “Aslında büyükşehir otobüsleri yolcuları Karaisalı merkeze getirir, buradan da mahallelere ayrı taşımacılık olursa hiç değil, Karaisalı da bir çay kahve içer, alış- veriş yapar, ekonomi açıdan biraz da olsa faydası olur” dedi.
  Gündemde bulunan madde gereği, 2016 yılı içerisinde çalıştırılacak olan geçici işçilere ait vize teklifinin görüşülmesine geçildi. Konunun Plan Bütçe Komisyonu başkanlığında müşterek komisyonda görüşmek üzere havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
Karaisalı Belediye Meclisi, Suriye ve Irak sınırları içerisinde saldırı ve zulüm altında bulunan Türkmenler için, 10 ay süreyle Belediye Aile Çay Bahçesinde yardım çadırı açarak, battaniye, yatak, yorgan kıyafet, ayakkabı gıda,su gibiş ayni yardım toplama kampanyası için belediyeden bir personel görevlendirilmesine, ayrıca maddi yardım toplanması amacıyla Belediye Başkanı Saadettin Aslan’a yetki verilmesine ve Belediye adına da sembolik olarak 10 bin TL maddi yardım yapılması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Aslan, meclis üyelerine teşekkür ederek, “Soydaşlarımı ve dindaşlarımıza yardım amacıyla ben geçen gün 1 tır su gönderdim. Aldığımız bu karar ile de diğer vatandaşlarımızı da teşvik etmiş olacağız” dedi.
  Karaisalı Belediye Meclisi 3 Aralık 2015 Perşembe günü saat 10.00’da toplanacak.



534 kez okundu

Yorumlar

bu karanlık günler de geçecek.     02/12/2015 10:57

bu millet asla ve asla kendisine yapılanları unutmayacaktır.neyse canım belediye seçimlerine ne kaldı şurda.sayılı günler çabuk geçer merak etmeyin.bu ilçede de adanada da herkes ait oldukları yere mutlaka gönderilecek ce AKP nin bayrağı hem ilçede hem de Adanada belediyeye dikilecektir.
Misafir - genç seçmen

AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406