Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam467
Toplam Ziyaret1681552

Kış tam anlamıyla bastırmadan ailecek bir hafta sonu geçirmek istiyorsunuz diye düşündük ve size bazı tavsiyelerde bulunduk.



Adana'da yayla turizmi denilince ilk akla gelen isim Pozantı'dır. Daha önce Pozantı'ya gitmeyeniniz yoktur ama biz yinede hatırlatma babında yazalım dedik. Pozantı'ya gittiğinizde mutlaka Blemedik'e uğramanızı tavsiye ederiz.

Pozantı Belemedik Yaylası Pozantı'ya 10 km. mesafede yer alan yaylaya stabilize yolla ulaşılır. Çakıt Çayı kıyısında kurulmuş yaylada ahşap ve taştan yapılmış yayla evleri bulunmaktadır. Yaban hayatı yönünden zengin olan yaylada yaban keçisi, yaban domuzu ve yırtıcı kuşlar gözlemlenebilir. Hiç öyle "Araç sıkıntımız' var diyerek düşünmeyin. Trene binerek o eşsiz doğayı seyrede seyrede Blemedik'e gidebilirsiniz. Sonbahar'ın o müthiş görüntüsü altında hem ruhunuzu dinlendirebilir hem de hafta sonunda ailecek muhteşem bir tatil geçirmiş olusunuz. Belemedik tren istasyonuna geldiğinizde istasyonun hemen yanıbaşında bir kaç ev dışında görünen pek fazla bir şey yok. Ancak tren yolunun üzerinden geçip istasyona ters istikamette gittiğinizde burada ağaçların arasında terk edilmiş ve büyük bir kısmı yıkılmış binaları göreceksiniz. Burası fotoğraf çekmek için harika bir mekan. Tren yolunun kenarına gelip tepeden bu terk edilmiş bölgeye baktığınızda ağaçların arasında serpiştirilmiş yıkıntılar oldukça güzel görüntü veriyor. Yukarıda da sözünü ettiğim gibi burası. 1. Dünya Savaşı sırasında tüneller açılıp. bu demiryolu inşa edilirken Almanların yaşamış olduğu bölge. Oldukça güzel bir doğaya sahip olan bu bölgede yaşayan sayısı gün geçtikçe azalmış bugün yaşayan sayısı nıalesef 100'ün altında. 

Ancak az sayıda insan olması buradaki yaban hayatının devamlılığını sağlamış. Birçok yırtıcı kuşu tepenizde dönerek uçarken görmeniz mümkün.Durun hemen hafta sonu tatilinizi yarım kesmeyin. 
ALMAN KÖPRÜSÜ
Bir Mühendislik harikası olana Alman Köprüsünü görmeden dönerseniz inanın ki çok şeyi kaybetmiş olursunuz. Bir zahmet Karaisalı'nın Hackırı Köyünde uğtayın. 200 metre uzunluğunda ve 99 metre yüksekliğinde, bugün Alman Köprüsü diye bilinen "Varda Köprüsü" tarihi eser niteliği ile beraber ayııı zamanda bir mühendislik harikasıdır. Alman Köprüsü, Berlin-Bağdat Demiryolu tarihteki ipekyolunun yerini alacak Batı ile Doğıı'nun önemli köprüsü olarak 1900'Iü yılların başında Almanlar tarafından yapıldı. 1888 Yılında Osmanlı İmparatorluğu'ndan Sultan 2. Abdülhamit ile Almanya Kralı Kaizer Willlıeim II tarafından yapılan anlaşmayla. Bağdat demiryolu inşaatı Almanlara verildi. 
Alman Detıstche Bank'ın ayırdığı krediyle 15 yılda tamamlanan demiryolunun en zor kısmı Toroslaı'da ortaya çıktı. 
  (Kaynak: 5 Ocak Gazetesi)



444 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704