Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam200
Toplam Ziyaret1680407

CHP İL BAŞKANI VEKİLİ GÖKHAN YAĞ " BİR OY ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanvekili Gökhan Yağ, 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimlerde oy kullanabilmek için yurttaşların mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılacak olan seçmen listelerini kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri illerde oy kullanabilmeleri için askı süresi içinde nüfus müdürlüklerine başvuru yapmasının önemine vurgu yapan Yağ, “Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınları için bir oy bile büyük önem taşıyor. Lütfen duyarsız kalmayın ve oyunuzu kullanın. Çünkü bir oy çok şeyi değiştirir” dedi. 

SEÇMEN LİSTELERİ 10 EYLÜL’E KADAR ASKIDA KALACAK
CHP Adana İl Başkanvekili Gökhan Yağ, yaptığı yazılı açıklamada, seçmen listelerinin muhtarlıklarda bugün askıya çıkarıldığını ifade etti.Yağ, listelerde kayıtlı olan seçmenlerden; kayıtlarında yanlışlık, eksiklik ya da nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren, seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayan kişilerin 10 Eylül 2015 günü saat 17.00’ye kadar adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisiyle nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini vurguladı. 

ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ YERLERDE OYUNU KULLANABİLİR
Yağ, öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına, yurt müdürlüklerinden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması gerektiğini kaydetti. 

ENGELLİLER DE MUHTARLIKLARA BAŞVURMALI
Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin de 2-10 Eylül 2015 tarihleri arasında; engellilik beyan formuyla bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerektiğini ifade eden Yağ, 1 oyun bile önemli olduğunu söyledi. 

BİR OY ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR
Oy kullanmanın bir yurttaşlık görevi olduğunu dile getiren CHP Adana İl Başkanvekili Yağ, ülkede yaşanan kaos ortamının son bulması, halkın refahı ve sorunların çözümü için seçmen niteliklerine sahip herkesin oyunu kullanması gerektiğini belirtti. Yağ, “Lütfen duyarsız kalmayın ve oyunuzu kullanın. Çünkü bir oy çok şeyi değiştirir” şeklinde konuştu.

423 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704