Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam50
Toplam Ziyaret1680257

TMMOB'a bağlı mimar ve mühendis odaları Sözlü'nün yapmak istediği 2 köprü için harekete geçti. İl Koordiansyon Kurulu konuyu bir basın toplantısı ile gündeme taşıyacak



TMMOB Adamna İKK tarafından basına yapılan çağrıda, "TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu 
tarafından Adana Büyükşehir Belediyesinin yapmayı düşündüğü ‘iki köprü’ üzerine21.07.2015 SALI saat:11:30 da Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde Basın Toplantısı yapılacaktır" denildi.

8 Ocak 2015 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı tamamlanan 1 köprü ve 3 ay içinde hizmete girmesi planlanan diğer 3 köprü için temel atma töreni düzenlenmişti.  Başkan Sözlü, 4 yeni köprünün dışında, bir iki ay içinde Seyhan Nehri üzerine de iki köprünün yapımına başlanacağını bildirmişti. 
Yeni Metal Sanayi Sitesi’ndeki TD 8 Kanalı üzerine inşa edilmeye başlanan köprülerin temellerinin atılması nedeniyle düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, ADSİAD ve Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, bürokratlar, konuklar ve Adanalılar katılmıştı.
Adana Büyükşehir Belediye Bandosu ve Halk Dansları Topluluğu’nun renk kattığı temel atma töreninde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, yeni yıla yeni hizmet müjdeleriyle girmek adına 2015’in ilk günlerini böyle bir program için tercih ettiklerini söyledi.

 

“SEYHAN NEHRİNE KÖPRÜLER YAPILACAK, ADANA’NIN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELECEK”

Adana’da sanayicinin daha rahat çalışabilmesi, Adanalıların konforu için köprüler yaptıklarını belirten Başkan Sözlü, “İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içinde Seyhan Nehri üzerinde köprülerin temelini atacağız. Adana’ya estetik katacak, Adana’yı güzelleştirecek köprüler yapacağız. Burada sanayi bölgesinin iki yakasını bir araya getirdiğimiz gibi, Adana’da ilçeler arasındaki eşitliği bozan yapıyı da ortadan kaldırmak üzere Yüreğir’le Seyhan’ı birleştirip Adana’nın iki yakasını bir araya getireceğiz. Bu bereket ifade eden bir kavramdır. Adana’yı zenginleştireceğiz inşallah. Adana’nın sanayicisi için, Adana’nın üreticisi için, Adana’nın esnafı için yeni imar uygulamaları yapacağız. Verimli topraklar üzerindeyiz ama yasal olarak da sanayi için, üretim için imarlı altyapı gerekiyor. Bazen de şehrin gelişimiyle birlikte var olan sanayi bölgelerinde üreticinin çeşitli problemleri oluyor. Ya da büyümek istenilen yerlerde yeni talepler ortaya çıkıyor. İşte burada hiç bir önyargı içinde olmadan, kim ne kazanıyor, ne yapıyor demeden hepsinin önünü açacağız. Onların önünü açtıkça da Adana’nın önü açılacak Allah’ın izniyle. Adana’yı da ülkemizi de kurtacak olan müteşebbis güçtür. Girişimci güce hiç bir siyasi değerlendirme yapmadan, onları hiç bir kutuplaşmanın içine dahil etmeden, memleketin kalkınmasına katkı koyacak, istihdam yaratacak, rızık kapısı olduklarını düşünerek samimi bir şekilde bakacağız. Sanayicimize ve üreticimize, onların mallarında gözümüz olmadan ama ortakları gibi hizmet edeceğiz. Yatırım için zerre kadar niyeti olanın, bir adım atanın elinden tutup, onu sahaya almamız, destek olmamız gerek. Adana’da bu açıdan iyi bir atmosfer var. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Odalar, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütlenmeleri, Sayın Valimiz, Hükümetin temsilcileriyle iyi bir atmosfer yakaladık Adana’da. Siyasetten öteyiz, iş ve çalışma zamanındayız. Hemşehrilerimizin bize verdiği hizmet fırsatını iyi kullanmalıyız” diye konuşmuştu. 

Ancak köprünün birinin Çamlık’taki ağaçların kesimine yol açacağı için TMMOB buna karşı çıkmaya hazırlanıyor. 



329 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704