Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam497
Toplam Ziyaret1685930

Adana'nın merkez ilçesi Karaisalı'nın MHP'li Belediye Başkanı Saadettin Aslan,eşi Nursen Aslan ile birlikte topalak çorbası hazırladı



Her zaman mutfakta eşine yardımcı olduğunu ifade eden Karaisalı Belediye Başkanı saadettin Aslan, son olarak Kızıldağ Yaylası'nda eşiyle birlikte topalak çorbası hazırladı.

Topalak çorbasının sadece bir ile özgü olmadığını,yörük Türkmen kültürünün hakim olduğu tüm yörelerde yapıldığını ifade eden Başkan Aslan, "Her erkek eşine ev işlerinde yardımcı olmalıdır" diyerek topalak tarifi de yaptı. İşte Aslan'nın topalak çorbası tarifi:

"Bulguru kaynar suda 20 dakika şişirelim. Bulgur şişince diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Hafif yapışkan bir hamur elde edelim. Sert olursa bir-iki kaşık su ilave edilebilir.

Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve un serpilmiş tepsiye dizelim. Tepsiye 1-2 kaşık un serpmemiz yeterli oluyor. Tüm malzemeleri bu şekilde yuvarladıktan sonra çorbanın suyunu hazırlayalım.

Tencereye biraz sıvıyağ ince doğranmış kuru soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım. Domates salçası ve biber salçasını ekledikten sonra ince doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Bir-iki hamle karıştırdıktan sonra 10 su bardağı suyu ve tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayan çorbaya hazırladığımız köfteleri atalım. 10 dakika kaynattıktan sonra mercimekleri ekleyelim. Kapağını kapatıp orta ısıda pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın nohut ve kuru kırmızı biberleri ilave edelim. 5 dakika daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alabiliriz.

Son olarak üzerine tereyağında kızartılmış nane ve pulbiber gezdirebilir veya yakmadan kuru olarak ekebilirsiniz. Afiyet olsun."



665 kez okundu

Yorumlar

     21/07/2015 11:51

başkan bir de saçma ekmek nasıl yapılır ve yoğurulur bilgi verirsen seviniriz.tşk.
Misafir - ekmekçi

iş kalmadı     21/07/2015 10:03

yayla yolunda kaza var can kaybı var haber konusu olmuyor su faturaları aldı başını gidiyor kimse dur demiyor boynumuzun borcu ödeniyor vs vs u kadar olay ve konu varken birileri topalak döküyor ooohhh ne ala memleket güçlü türkiye yolunda SİZİNLE YÜRÜYENLERİ milletçe alkışlıyoruz helal olsun
Misafir - asena

Kazadan bi haber gazeteci     20/07/2015 11:49

Cok onemli bir haber... hepimiz merak ediyorduk topalak corbasi nasil yapilir diye... Yaylabyolunda kaza olmus ulusal basin yazmis yerel basin hala uyanamadi geliba...
Misafir - yaylaci

KILIBIK     20/07/2015 09:09

Başkanımız kılıbik galiba.
Misafir - ahmet

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231