Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam343
Toplam Ziyaret1685776

SARIKONAK MAHALLESİ’NİN ADI FETTAHLI OLUYOR



 Karaisalı Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci toplantısını Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın başkanlığında yaptı.

  Meclis üyelerinden Hasbi Özenir yaptığı gündem dışı konuşmada, ilçede otopark sorunu bulunduğunu, mevcut otoparkın yetersiz geldiğini belirterek, “Gerek bizler gerekse vatandaşlar park yeri olarak sorun yaşamaktadır. Yeni bir otopark yapılmasını teklif ediyorum” dedi.

 Başkan Aslan da, otopark yeri olarak kullanılan yerin yanındaki arazinin alınması halinde otoparkı daha da genişleteceklerini söyledi.

   AK Parti’den istifa ederek MHP’ye katılan Meclis Üyesi Abdulcelil Sak da konuşmasında, “ Daha öncede dediğim gibi hiç bir zaman parti gözetmeksizin hizmet yapmaya geldik. Her şey Karaisalı için dedim. Bazı noktalarda aykırılığa düştük. Ama önemli değil kimseye kinim falan da yok, aynı şekilde dediğim gibi hizmetimize devam edeceğiz” dedi.

 Üyelerden Celalettin Sürme ise, yapılacak olan yollar ile ilgili hizmetlerin ne aşamada olduğunu sordu. Başkan Aslan,  “İhaleyi alan firmalar günü geldiğinde yollarımızı yapacaktır. Yapımcılar yolları gününde bitmediği takdirde çok cezası var” diye konuştu.

  •   SARIKONAK MAHALLESİ’NİN ADI FETTAHLI OLUYOR

Sarıkonak Mahalle Muhtarı Selami Yılmaz’ın Sarıkonak Mahalle isminin Fettahlı Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili dilekçeli talebi mecliste okundu. Yılmaz dilekçesinde, “İlçemize bağlı Belediye sorumluluk alanında bulunan Sarıkonak Mahallesi muhtarı olarak mahalle sakinlerinden tarafıma gelen şikayetler üzerine, mahalle ismimizin Fettahlı Köyü iken 1960‘lı yıllardan sonra Sarıkonak Köyü olarak değiştirilmiştir. Ancak Mahalle ismimiz her ne kadar Sarıkonak olarak değişse de tapu kayıtları öncelikli olmak üzere çoğu resmi kurumlarda Fettahlı Köyü olarak görülmektedir. Bu nedenle karışıklığa neden oluyor ve mahalle sakinlerimiz mağdur duruma düşüyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi ve karışıklıkların önlenmesi amacı ile Sarıkonak Mahallesi isminin Fettahlı Mahallesi olarak düzeltilmesi hususunda arz ederim” dedi.

Konu, 5393 Sayılı Belediye Kanununun Mahalle ve Yönetimi Başlıklı 9. Maddesine istinaden Sarıkonak Mahallesi isminin Fettahlı Mahallesi olarak değiştirilmesi Belediye Meclisine havale edildi.

  Teklif hakkında söz isteyen olup olmadığı sorudu. Meclis Üyesi Mustafa Ekici söz aldı. Teklifin Tarım orman ve Mahalle komisyonu ve müşterek komisyonda görüşülmek üzere havale edilmesini teklif etti. Teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada teklifin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 Daha sonra diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Karaisalı Belediye Meclis gündeminde bulunan üç maddeyi komisyonlara oy birliği ile sevk etti.

  Karaisalı Belediye Meclisi çalışmalarına 10 Temmuz 2015 Cuma günü saat 15.30’  da devam edecek.

 



573 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231