Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam655
Toplam Ziyaret1681740

CHP, aralarında Karaisalı'nın da bulunduğu ilçenin görevden alınmasını ve yerine yapılan atamaları "tüzüğe uygun" olarak niteledi

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana İl Sekreteri Av. Erkin Ali Doygun, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Karaisalı, Saimbeyli ilçe yönetimlerine yapılan atamalar ve kongre süreciyle ilgili bilgi kirliliği yaşandığına dikkati çekerek, “Parti tüzüğümüz uyarınca çıkarılan Kongreler Yönetmeliğinin 19. Maddesine göre, kongre takviminin açıklanmış olması sebebiyle geçici yönetim kurullarının atandığı ilçelerde olağanüstü değil olağan kongre süreci işlemektedir” dedi.

 

“ATAMALAR TÜZÜĞE UYGUN”

CHP Adana İl Sekreteri Av. Erkin Ali Doygun yaptığı yazılı açıklamada Adana İl Başkanlığı ve MYK tarafından yapılan atamaların parti tüzüğüne aykırı bir yönünün olmadığının altını çizdi.

 

“OLAĞAN KONGRE TAKVİMİ İŞLİYOR”

Yapılan atamalar sonrasında farklı kesimler tarafından bu atamaların tüzüğe aykırı olduğu ve geçici yönetim kurullarının 30 gün içinde olağanüstü kongre yapma zorunluluğunun bulunduğu yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatan Av. Doygun, parti tüzüğü uyarınca çıkarılan Kongreler Yönetmeliğinin 19. Maddesi doğrultusunda olağanüstü değil olağan kongre takviminin işlediğini kaydetti.

Av. Erkin Ali Doygun'un açıklaması şöyle:

"Son dönemde bazı partililerimiz ilçelere yapmış olduğumuz geçici kurul atamaları ile ilgili tüzüğümüzün 44/c maddesine atfen ilçe geçici kurullarının seçimleri yapmak üzere 30 gün içerisinde olağanüstü ilçe kongresini toplamaları gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmaktadırlar.

Bununla birlikte kamuoyunu aydınlatmak adına şu hususu belirmek isterim ki; tüzüğümüz uyarınca çıkartılan Kongreler Yönetmeliği'nin 19. maddesi uyarınca (Olağan kongre takviminin başlangıcından bitimine kadar Merkez Yönetim Kurulunun kararı olmadan olağanüstü ilçe ve il kongreleri yapılmaz.  Kongreler takviminin başlamasından sonraki süreçte ilçe ve il olağanüstü kongreleri başlamış veya süresi dolmuş olsa bile kongreler yapılamamış ise bu süreçler de durdurulur) şeklindedir.

Partimizde de kongre takviminin açıklanmış olması sebebiyle ilçelerde olağanüstü kongreler değil takvime uygun olağan ilçe kongrelerinin yapılması gerektiği kanaatindeyim. Tabi ki bu hususa muhalif partililerimizin konuyu yargıya taşımaya hakları saklıdır."



692 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704