Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam40
Toplam Ziyaret1690739

Karaisali'da 40 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Murat Eren'in istifasından sonra yerine kimin başkan olacağı henüz belli değil

Adana-Karaisalı arasında taşımacılık yapan 40 Nolu Kooperatifi başkanlığına 2. Başkan Ahmet Ünaldı'nin vekalet etmesi bekleniyor.

24 Kasım 2014 tarihli Sabah Gazetesi'nin 1. sayfasından verilen haberin devamında şu ifadelere yer verilmişti:

"Karaisalı-Adana arasında yolcu taşıyan S.S. 40 nolu Karaisalı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi esnafı zor durumda. Şu anada kadar 12 dolmuş sahibinin kontak kapattığı, geri kalanlarının da kapıya kilit vurmasının an meselesi olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Murat Eren, Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim'de yaptığı indirimi Karaisalı otobüslerinde de uygulamasıyla sıkıntı yaşandığını söyledi. Başkan Eren, "Bu uygulama diğer ilçelere yapılmadı. Başkan Hüseyin Sözlü'nün bu durumu yeniden gözden geçirmesini istiyoruz. AK Parti'ye oy verdik diye mi bize bu yapılıyor?" dedi.

ESNAF İSYAN BAYAĞINI ÇEKTİ
Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi otobüs ücretlerine geçtiğimiz Ağustos ayında zam yapmıştı. Tepkiler üzerine geri adım atan Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim'den itibaren öğrenci fiyatlarını bir liraya, sivil ücretlerini de 1,80 liraya indirdi. Yakın ilçelere belediye otobüsü gönderen Büyükşehir, ucuz yolcu taşımaya 50 kilometre uzaklıktaki Karaisalı ilçesini de dahil etti. Belediye otobüsleri Karaisalı'dan 1.80 liraya yolcu taşımaya başlayınca dolmuşçu esnafı isyan bayrağını çekti.

"AK PARTİ'YE OY VERDİK DİYE"
S.S. 40 Nolu Karaisalı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Murat Eren, Büyükşehir'in Ceyhan'a 4 TL, Kozan'a 6 TL, İmamoğlu'na 4 TL, Karataş'a 4 TL, Pozantı'ya 7 TL, Akçatekir'e 6 TL ve Yumurtalık'a 4 TL'den yolcu taşımasına rağmen Karaisalı'ya 1.80 TL'den yolcu taşımasının manidar olduğunu belirterek, "33 üyemiz var. 12 dolmuşçu esnafımız kontak kapattı. Arkası gelecek. Seçimde AK Parti'ye oy vereceğimizi açık açık beyan etmiştik. Siyasi bir lince kurban ediliyoruz" dedi.

KARAİSALI'YA ÖZEL UYGULAMA
Fiyat indiriminin sadece Karaisalı ilçesinde uygulanmasının siyasi bir karar olduğunu öne süren kooperatif başkanı Murat Eren, "Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, hem kendisi hem de kendisi gibi MHP'li olan Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan'ın prim yapması için böyle bir karara imza attığına inanıyoruz. Biz seçimlerde AK Parti'ye oy verdik. Siyasi kimliğimizi de gizlemedik. Şimdi ise siyasi bir lince kurban ediliyoruz. Açık açık cezalandırılıyoruz. Bu indirimin geri alınması için yaptığımız görüşmelerde bu durum bize, gayrı resmi olarak söylendi" dedi."



779 kez okundu

Yorumlar

Milleti kazıklarken iyiydi...     06/07/2015 13:59

Eğri oturup doğru konuşalım:1-Karaisalı merkez ilçe,tabiki fiyatlar şehir içi ücret olacak.2-Siz de yıllardır bu milleti az kazıklamadınız hani.3-Belediye otobüslerinin sayısı artırılsın.Millet külüstür kümes gibi arabalarla seyahat yapmasın.4-Köylere de Kızıldağ'a da belediye otobüsü çalışsın.
Misafir - Estara BİM

AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374