Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam975
Toplam Ziyaret1669361

“Bu valilik makamının emridir. Mitinge katılım mecburidir. Nasıl ki kurs sonu sergisinde övünüyorsak, mitingde de sayımızla gurur duyacağız. Kaç kişi geleceğinizi bugün bildireceksiniz.”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Adana’da yapacağı mitinge katılım sayısının artırılması için kamu kurumlarında çalışanlara büyük bir baskı yapıldığı, hatta tehdit ve şantaj yöntemine başvurulduğu öne sürüldü.

BU KADAR DA OLMAZ

Hemen bütün kamu kurumlarında yaşanan baskılara son örnek, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde yaşandı. Kurs hocaları “Bu kadar da olmaz” dedirten  uygulamalara maruz kaldıklarını anlattılar. Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı şubelerde meslek öğrenmek isteyenler için kurs açarak hizmet veren ve adının açıklanmasını istemeyen kurs hocalarının anlattıkları, Devlet kurumlarının nasıl siyasallaştırıldığını gözler önüne serdi.

ATATÜRK İLE ERDOĞAN’I KIYASLADILAR

Bir kurs hocası “Bize dün mesaj attılar. Cumhurbaşkanının Adana’ya geleceğini ve halkla buluşma mitingi yapacağı belirtilen mesajda, bu miting için ön toplantıya kesinlikle katılmamız istendi. Mecburen bugün katıldık. Tek tek fotoğraflarımızı çektiler. Toplantıda, mitinge katılımın mecbur tutulmasının yanlışlığına değinmek isteyen arkadaşlarımız oldu. ‘Atatürk de Adana’ya geldiğinde hazırlıklar yapıldı. Çocuklar çiçeklerle karşıladı. Bizler de cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılamamız gerekir’ dediler” ifadesinde bulundu.

VALİLİK MAKAMININ EMRİDİR

Başka bir kurs hocası da, “Bizde de itiraz etmek isteyenler oldu. O zaman ‘Bu valilik makamının emridir. Mitinge katılım mecburidir. Nasıl ki kurs sonu sergisinde övünüyorsak, mitingde de sayımızla gurur duyacağız. Kaç kişi geleceğinizi bugün bildireceksiniz’ dediler” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN HİÇ BİR YERİNDE KURS AÇAMAZSINIZ

Üçüncü kurs hocası da “Bize kesin talimat verdiler. ‘Yarın da İstasyon Meydanında olacaksınız. Devlet Demir Yolları misafirhanesi bizim şubenin toplanma yeridir. Orada yoklama yapılacak. Değil mitinge gelmeyen, bu toplantıya katılmayanlar dahi ne Adana’da ne de Türkiye’nin başka bir yerinde asla kurs açamaz’ şeklinde tehdit ettiler. Toplantı sonunda kimin kaç öğrenci ve dışarıdan kaç kişi getireceğine dair söz alınarak tutanak tutuldu.” dedi.

 


491 kez okundu

Yorumlar

İftira     29/05/2015 23:17

Karaisalı.net sana yazıklar olsun.Habercilik adına mantıksız şeyler yazıyorsunuz ya!Ben 10 yıllık öğretmenim hiçbir devlet kurumunda(darbe dönemleri hariç)böyle bir şey olamaz.Velev ki var,mahkeme orada mobbing davası açsınlar.
Misafir - Yunus

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173