Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam411
Toplam Ziyaret1693417

"Yaşayan ölüye dönmüş bir partinin koltuğuna girmeyiz"

HDP Adana’da sendika ve meslek örgütleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve DİSK’i ziyaret eden HDP Adana Milletvekili Adayları meslek örgütleri ve sendikalarla neler yapılabilineceğini konuştu. DİSK Genel İş Temsilciler Meclisi toplantısı öncesi temsilcilerle yapılan toplantıda işçilerden gelen olası AKP-HDP koalisyonuna dair soruya yanıt veren HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, AKP’nin yıkılmakta olan bir iktidar olduğunu belirterek “onlara koltuk olmayız” dedi.

HDP’nin AKP ile ittifak yaparak değil onlarla mücadele ederek ve AKP’ye direnerek var olan bir siyasi parti olduğunu ifade eden Turan, çözüm için silahı kim tutuyorsa tetiği çekmeyin diye onlarla görüşülür. Tüm Dünya deneyimlerinde böyledir” diyerek AKP ile çözüm için yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Gelecek toplum tasarılarında AKP gibi bir partiye yer olmadığını ifade eden Turan,  AKP’ düşüş trendine girmiş durumda. Yaşayan ölüye dönmüş bir partinin koltuğuna girip insanların hala onun iktidarını sürdürmenin vasıtası olmayız” dedi. Halkın kendilerine Cumhurbaşkanlığı seçiminde açtığı krediyi bu şekilde harcamalarının mümkün olmadığını söyleyen Turan,  “Nasıl bir ülke istediğimiz noktasında da AKP ile uzlaşmaz çelişkiler içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

BIÇAK SIRTINDAYIZ

HDP’ye diğer partilerden gelecek oylarla ilgili bir antipropaganda yapıldığımı ifade eden Turan,  “Sınırdayız. Bıçak sırtıyız denebilir. Kararsızlar dağıtıldığında aşıyoruz. Ama kararsızların nasıl davranacağı belirsiz” diye konuştu.   

İÇ SAVAŞ ÇIKARABİLECEK BİR PARTİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

1 Mayıs hazırlıklarının AKP’nin gerginlik politikası gölgesinde geçtiğin idile getiren Adana Milletvekili Adayı Tugay Bek, Tükiye’nin çivisi çıkmış. Bu araç devrilecek. Ama işçiler nerde kalacak, buradan nasıl bir düzen inşa edilecek? İşçiler emekçiler bir karar vermek hızla örgütlenmek zorunda. Bu çıldırmış hükümet karşısında bir cephe örmeliyiz” dedi. İktidarın geçmiş hükümetler gibi “halk beni seçmedi” diyerek kenara çekilmeyeceğini ifade eden Bek, 8 Haziran günü iktidar olmadığında iç savaş çıkarabilecek bir iktidarla karşı karşıya oluklarını belirterek “Sandık önemli ama sadece bir sandık meselesi değil. HDP tüm ezilenlerin temsilcisi olarak parlamentoda olması önemli bu çıldırmış iktidar karşısında bir mücadele birliği bir cephe örmeliyiz. HDP tam da bu ihtiyaca cevap verecek bir birliktelik olarak ortaya çıktı” dedi. 7 Haziran’ın gençler için de kritik bir eşik olduğunu vurgulayan genç kadın aday Kader Duman, Hükümet’in işçilerin kazanımlarına göz dikerken onların çocukları için de öğrenimi paralı hale getirerek onları daha da yoksullaştırdığını söyledi. Genç bir Aday olarak buna karşı gençleri meclise taşıdıklarını ifade eden Duman, HDP’nin başarısının gençlerin önünü açacağını söyledi. 



499 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479