Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam629
Toplam Ziyaret1682616

Adana'da MHP'nin 5'nci sıra milletvekili adayı Balyoz davası sanıklarından 'Yörük Ali Paşa' lakabıyla tanınan emekli Tuğgeneral Ali Aydın, kurduğu yörük çadırını seçim bürosu olarak kullanmaya başladı

SEÇİM BÜROSU ÇADIR OLDU:
Başını yöreye uygun şekilde bağlayan 2 çocuğunun annesi eşi emekli öğretmen Ayşe Aydın'la birlikte karşılıyor. Adana'nın Karaisalı İlçesi'ne bağlı Sadıkali Köyü'nden olduğunu belirten Aydın, şöyle dedi:
 "Bizim Anadolu'da bir söz vardır; 'Aslını saklayana haramzade' denir. Benim adım Ali Aydın. Birçok kişi beni 'Yörük Ali' olarak tanıyor. Silahlı kuvvetlerde de paşayız. Yani 'Yörük Balyoz Davası'nda tutuklanan ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak, Yargıtay'ın beraat kararı ile 2 yıl 8 ay sonra özgürlüğüne kavuşan Ali Aydın, MHP'nin Adana Milletvekili adayı oldu. Seçim çalışmalarına başlayan ve 'Yörük Ali Paşa' namıyla tanınan Ali Aydın için Kozan Yolu'nda Yörük çadın kuruldu.

"AĞABEYLERİM HALA ÇADIRDA YAŞIYOR"
Ağabeylerinin hayvancılıkla uğraştığını bu nedenle hala çadırda kaldıklarını belirten Ali Aydın, şöyle konuştu: "Türk milleti Orta Asya'dan buraya develerle gelmiş. Nereye oturmuş, işte böyle çadırlarda oturmuş. Benim ailem de hala hayvancılık yapıyor. Ağabeylerimin sürüleri var. Hayvancılık yaptıkları için böyle çadırlarda yaşarlar. Bizim Türkmen kültürünün de çadırın önemli bir yeri var. Seçim gezileri yapıyoruz. Günde 300 kilometre yol yapıyoruz. Köy köy, oba oba, dolaşıp, kendilerinden biri olduğumuzu ve projelerimizi anlatıyoruz. Bu çadır saat 08.00'den gece yansına kadar açık. Burada çay, ayran her şey var. Yalan zamanda burada sıkma gözleme de pişirip ikram edeceğiz. Bir millet aslını unuttuğu zaman, kaybolur. Çukurova: Yörük Türkmen diyarıdır. Biz burada kimseyi ayırt etmiyoruz. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dogsaydık, belki de 'Kürt Ali' diyeceklerdi. Bundan da rahatsız olmazdım, biz herkesi kucaklıyoruz. Herkes bizim vatandaşımız. "



1085 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398