Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1198
Toplam Ziyaret1687707

“ASPİRİN TAKİPÇİSİ OLDUK,SORUNU ÇÖZDÜK. ARTIK ASPİRE DEVLET DESTEKLEME ÖDEYECEK. GÖZÜN AYDIN KARAİSALI, GÖZÜN AYDIN ADANA”

  AK Parti Karaisalı Beledidye Meclis Üyesi Abdullah Sakarya, aspir bitkisine devlet desteği sağlamak için başlattıkları mücadeleyi sonlandırdıklarını söyledi. Sakarya, devletin 2015 yılından itibaren aspire destek vereceğini açıkladı.

  Sakarya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,aspire devlet desteği sağlamada yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:

“Tarım arazilerinde son 4-5 yıldır çiftçilerimizin çilesi haline gelen yaban domuzu zararlarına karşı yaban domuzunun zarar vermediği, 2014 yılında Karaisalı ilçemizde örnek ekimleri yapılan alternatif yağlık bitki olan aspir bitkisinin havzamızdaki destek primi sorununu çözmek için 27/08/2014 tarihinde Tarım Bakanlığı Destekleme Daire Başkanımız Tuncer Kalkay beyi Ankara’da makamında ziyaret etmiştik. Sayın Tuncer Kalkay Beye Aspir bitkisiyle ilgili tarım destek primlerini Aladağ,Tufanbeyli,Saimbeyli ve Feke ilçelerimizde uygulandığı, Karaisalı başta olmak üzere diğer ilçelerimizde Aspir Bitkisine tarım destek primi verilmediğini bundan dolayı diğer ilçelerimizde Aspir ekimi yapılmadığını, havzamızdaki destek primi sorununu yerinde incelemesi için Karaisalı ilçemize davet etmiştik.
03/09/2014 tarihinde Karaisalı ilçemize gelen Sayın Daire başkanımızı Karaisalı ilçe tarım müdürlüğünde bilgilendirme toplantısının ardından İlçemizi gezen Daire Başkanı Aspir bitkisine destek primi verme noktasında olumlu görüş bildirdi. Daire başkanımız Aspir destek priminin Karaisalı ilçemizin yanı sıra tüm Adana’yı kapsayacak şekilde 2015 destekleme dönemine yetiştirilmesi için çalışmaları başlattı.
Çabalarımız sonucunda Aspir Bitkisiyle ilgili Bakanlar Kurulu’nun 2015 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere 8 Nisan 2015 tarih ve 29320 sayılı Resmi gazete’de yayımlandı.
Aspir Ürününe 2015 Yılında Ödenen Tarımsal Destekleme Miktarları
Resmi Gazete’de yayımlanan tarımsal destekleme kararına göre bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 TL toprak analizi desteği ile mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılacak.
Yağlı tohumlu bitkilerden olan Aspir için dekara 7,9 TL mazota, 8,25 TL gübre desteği verilecek destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu yıl sözleşmeli Aspir üretimi yapanlara fark ödemesi desteğine ilave olarak dekar başına yüzde 50 artışla 15TL ödenecek.
Türkiye tarım havzalarının belirlenmesine ilişkin kararın eki listesinde yer alan 30 tarım havzasında 2015 yılı üretim sezonunda üretilen ve satışı yapılan ürünlere fark ödemesi yapılacaktır. Bu fark ödemesi desteği Aspirde kilogram başına 45 kuruştur.
Yurt içi sertifikalı tohum kullanım destekleri de Aspir için dekara 4 TL, Yurtiçi sertifikalı tohum üretim desteklerinde ise Aspir kilogram başına 50 kuruştur.
Aspir Bitkisine devlet desteği ile ilgili hep yanımızda olan Sayın Vekilimiz Fatoş Gürkan'a, Eski il genel meclis üyemiz Mesut Yeşil'e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

Buğday ve Ayçiçeğiyle kıyaslandığı zaman Sözleşmeli yani alım garantili ekim yapılan Aspir Bitkisiyle Çiftçilerimizin yüzü gülecek .
Gözün aydın KARAİSALI, Gözün aydın ADANA…”

 



642 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406