Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam575
Toplam Ziyaret1682562

Hüsevin BAYRAK yazdı


Listeler açıklandı tartışmalar başladı bir müddet İsyan başlayacak ardından uyum çalışmaları devam edecek! Şüphesiz her parti ayrı ayrı değerlendirilecek. Ama öncelikle listeye genel bir bakmakta fayda. 
Partiler bir yıldır araştırma yapıyor ve bu araştırmalar için milyonlar ödüyorlar. Hiç kimse bu açıklanan listelerin rastgele araştırmadan yapıldığını iddia edemez. Listelerin tamamı kazanmadan daha çok Türkiye'nin önümüzde ki dönem izleyeceği politikayla yakından alakalıdır. Kim kaç milletvekili çıkarmak istiyorsa ona göre liste hazırlar. 
Türkiye listelerini tam anlamıyla incelemedim ama tıpkı geçen yıl ki yerel seçimlerde olduğu gibi bu dönemde de Ak Parti Adana'da olmayı istemiyor. 
4 partiye bakıldığında araştırmalara en fazla önem veren en fazla kazanma yönünde liste yapan tek parti var MHP. CHP kendi kabuğuna çekilmiş durumda, herhangi bir iddiasının olmadığını deklere edercesine liste hazırlamış. 
Ak Parti listesi ilginç. Yaptığı tüm kamuoyu yoklamalarında sıfır çıkan Necdet Ünüvar liste başı yapılırken Necdet Ünüvar menzilinde siyaset yapan resmi ve gayrıresmi danışman kadrosu ilk beşe yerleşmiş ortada sadece Talip Küçükcan var onun hangi menzilde olduğunu bilmiyorum ama iyi referansları da var. 
Ak Parti bir kez daha Adana'ya bakışını ortaya koymuş oldu. 
Eski vekillerden sadece çizilen Fatoş Gürkan olmuştur. Onunda çizilme nedeni araştırmalardan sıfır çıkmak yerine % 1 olarak çıkmasıydı. Şükrü Erdinç ve Necdet Ünüvar gibi sıfır düzeyini koruyamadığı için çizilmiştir. 
Eskiden beri süregelen Adana dengelerini tüm partiler bu defa es geçmiştir. Karaisalı, Kozan, Ceyhan ve merkez bölgeleri bu listelerde tüm partilerde yok sayılmıştır. Kısmen MHP bu dengeleri gözetmiş CHP'nin eskiden beri bu bölgelerde bir iddiası yoktu şimdide yok. 
Ak Parti Karaisalı'dan ve Kozan üzerinde ki ilçelerden çekilmiş durumda. Kozan ve diğer ilçelerde ki AK Parti tabanı ile uzun süredir Ünüvar'ın atadığı bürokratlar arasında kavga devam ediyordu şimdi bu kavga kopuşu beraberinde getirecek. 
Bu listede sadece Ömer Çelik'e rahmet okutmak için hazırlanmış bir liste. Liste baştan sonra Necdet Ünüvar ve Fikret Yeni tarafından hazırlanmış. Ak Partinin cemaat söylemi de iflas etmiş, olmayan samimiyet resmen de ortadan kalkmıştır. 
Listede tescilli üç tane cemaatçi var. Bundan böyle Ömer Çelik'i hep hayırla yad edeceğiz. 
Bu liste bir proje listesidir. 29 Mart'ta başlayan süreç devam ediyor. Ancak bu defa kimsenin oyuna geleceğine inanmıyorum. 
Eğer tüm Türkiye listesi de böyle yapılmışsa muhtemelen öyledir, bu MHP-Ak Parti koalisyonuna hazırlıktır. Apo'nun özgürlüğü, özerklik vs ancak böyle çözülür. 
CHP bu amaçla suni Kürtlere BDP adresini gösterirken, Ak Parti MHP'nin kalelerine girmeyerek dolaylı bir destek sağlamıştır. 
Hüseyin Sözlü ile çöken MHP'ye Ak Parti'den ciddi bir destek gelmiştir. 
Ben bu defa Adanalının projeye alet olacağına inanmıyorum. 
Kaynak: 5 Ağustos Gazetesi. 07.04.2015, Hüsevin BAYRAK 

637 kez okundu

Yorumlar

analiz     14/04/2015 00:17

diline sağlık hoca. analiz bence çok doğru
Misafir - aristo

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398