Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam221
Toplam Ziyaret1680428

"11-12 NİSAN 2015 TARİHLERİ ARASINDA ŞENLİĞE KATILANLAR SANATA DOYACAK. SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ İLE VATANIN SAVUNMASINDA CANLARINI VEREN KUVAYI MİLLİYECİLERİMİZ YAD EDİLECEKTİR"



 1 Nisan 2015 tarihinde Çukurova'nın Örcün Köyünde başlayan ve Karaisalı İlçe Merkezinde devam eden Kuvayı Milliye Kutlamalarının devamı niteliğindeki kutlamalar Cumartesi ve Pazar günleri çeşitli etkinliklerle sürdürülecek.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları kutlamaların 11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 16.00'da Kuvayı Milliye Anıtında başlayacağını ve saat 17.00'de İlçe Stadında açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdüreceklerini söyledi. Protokol konuşmalarından sonra Türk Halk Müziği Korosu Konseri ve ardından sinevizyon gösteriminin yapılacağını. Kuvayı Milliye mücadelesini konu alan tiyatro gösteriminden sonra saat 20.30'da havai fişek gösterisi gerçekleştireceklerini ve ardından da Aşık Sefai ve Yıldız Çam konserleri yapılacağını kaydetti. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelecek olan Kuvayı Milliyecilerin İlçe Stadı içinde kurulacak yörük çadırlarında geceyi geçireceklerini vurgulayan Aslan, "O gece Kurtuluş Savaşı günleri dönemleri ile ilgili sohbetler yapılacaktır" dedi.
Başkan Aslan, 12 Nisan 2015 Pazar Günü saat 10.15'te protokol konuşmalarından sonra Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisi, Zeybek gösterisi, Mehteran gösterisi, Kuvayı Milliye Dernekleri ve İzci gösterilerinin ardından şiir dinletisi yapılacağını ve son olarak da Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi Sevcan Orhan konseri gerçekleşeceğini söyledi. Şenlikler esnasında Adana'nın ünlü fotoğrafçılarından Mesut Eray'ın 40 yıllık emeği olan Karaisalı Fotoğrafları Sergisi ile Çanakkale Fotoğraf Sergilerini kıl çadırlar içinde vatandaşların görebileceğini söyleyen Aslan, şenlikte vatandaşlara bir yörük yemek kültürü olan sıkma ayran ikramlarında bulunulacağını açıkladı.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, "Şenliğimize katılanlar sanata doyacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerimiz ile vatanın savunmasında canlarını veren Kuvayı Milliyecilerimiz yad edilecektir. İlçeye ulaşımlar Cumartesi ve Pazar günleri ücretsiz olarak Çifteminare'den kalkacak belediye otobüsleri ile sağlanacaktır. Tüm Adanalı hemşerilerimiz 11-12 Nisan şenliklerine bekliyoruz" dedi.



505 kez okundu

Yorumlar

2 GÜREŞ Mİ TEK GÜREŞ Mİ      11/04/2015 17:01

Akpliler gelecek mi Çok Bilen enişte katılan katılmayan acaba takip ettirecek mi ?
Misafir - Herkan Hürkan

AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407