Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam475
Toplam Ziyaret1685230

11-12 NİSAN 2015 TARİHLERİNDE KARAİSALI İLÇE STADINDA DÜZENLENECEK ŞENLİKTE, ÇANAKKALE FOTOĞRAFLARININ YANI SIRA MESUT ERAY'IN 40 YILDIR ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARIN SERGİSİ DE YER ALACAK



 Karaisalı Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 11-12 Nisan tarihlerinde Karaisalı'da düzenlenecek Kuvayı Milliye Şenliklerinde sanatsal faaliyetlere de yer veriliyor. Şenlikte Çanakkale Fotoğrafları ile "Mesut Eray'ın Objektifi'nden Karaisalı Fotoğrafları Sergisi" de yer alacak. 

Mesut Eray, 1975-2015 yılları arasında Karaisalı'da çektiği yüzlerce eseri arasından seçtiği 50 fotoğrafını Şenlikte kıl çadır içinde halka sunacak.

SANATÇI MESSUT ERAY KİMDİR?
1950 yılında Adana’da doğan, 1964 yılından bu yana müzik ve fotoğrafçılıkla ilgilenen sanatçı, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde sanatsal çalışmalar yaptı. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp çeşitli ödüller aldı. Orta Doğu’da portre fotoğrafçılığı, çekim ve siyah beyaz baskı dalında dünyaca tanınmış fotoğrafçı John Stenton’ la birlikte seminerler verdi. Riyadh’ ta Kraliyet Ailesi tarafından ödüllendirilen Eray, Filistin Devleti’nin özgürlüğü için savaşan Yaser Arafat’ın da fotoğraflarını çekti. Müzikle fotoğraf sanatını yıllardır birlikte yürüttü. 1973 yılında Hey Dergisi ve İskenderun Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ‘Çukurova Ses Yarışmasında’ birinci oldu. Bestelerinden ve şiirlerinden oluşan “Mutluluğa Çağrı” adlı albümü, “Kurban Olam Gardaş - Viran” isimli 45’lik plağı ve Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerinden oluşan özel kasetleri ve klipleri müzik marketlerde, İnternet dünyasının saygın sitelerinde ilgi gördü. Bir dönem Yeşilçam filmlerinde rol alıp, özgün film müzikleri yaptı. Papazlar Şebekesi, Kıbrıs Benim Vatanım ve Sarı Necmiye bunlardan bazıları. 2004 yılı Adana Altın Koza Türk Sanat Müziği beste yarışmasında, sözü ve müziği kendisine ait “Güzel Adana” adlı eseri ile “Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. Çeşitli ulusal ve yerel basın kuruluşlarında muhabir, fotoğrafçı ve köşe yazarı olarak çalıştı. Sabah, Güneş, Tercüman, Güney Haber, Yeni Adana gazetelerinin muhabirliğini; Türkiye, Suudi Arabistan ve Orta Doğu ülkelerinde yaptı. 1978 yılında Almanya’da, Hey dergisinin magazin muhabiri olarak görev aldı. Ekspres, Doruk, Son havadis ve Bölge gazetelerinin, 1995- 1996- 1997- 1998-1999-2008 yıllarında düzenledikleri ” En” ler ve “ Zirvedekiler” yarışmalarında Yılın Sanatçısı ödüllerine layık görüldü. 2007 yılında Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin başkan yardımcılığını üstlenen Eray,halen derneğin yönetim kurulu üyesi. Adana Ses Haber Gazetesi kurucusu ve imtiyaz sahibi olan Mesut Eray, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü de üstlelendi. “Gençliğin Fotoğrafçısı “ unvanıyla da anılan stüdyosunda, fotoğraf tekniği ve ileri derecede photoshop dersleri vererek öğrenciler yetiştiriyor. “Sanatın Bitmeyen Soluğu Mesut Eray” adlı Çukurova’yı simgeleyen bir katalog kitabı, Altın Koza tarafından yayımlandı. Bu günlerde Yüreğir Belediyesi’nce adına açılacak olan “Mesut Eray Fotoğraf Makineleri - Film ve Fotoğraf Tarihi Müzesi”nin hazırlıklarıyla uğraşıyor.

Karaisalı Belediyesi’nce düzenlenen Kuvayı Milliye etkinliklerinde yer alan ve Toroslar’daki 1975-2015 arası yaşantıyı anlatan fotoğraf sergisi, sanatçının 2015 yılında da çok önemli sanatsal olaylara imza atacağının sinyalini veriyor. Şiir yazmaya devam eden, özgün besteler üreten Eray, Türk Sanat Müziği ve kendi eserlerinden oluşan repertuvarıyla, müzikseverlerin huzurunda, çeşitli radyo ve televizyonlarda programlarına devam ediyor.



494 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231