Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam645
Toplam Ziyaret1681730

Çukurova Kaymakamlığı ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen, Sinan Tekelioğlu – Örcün Kuvay-i Milliye Şenlikleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi

Daha önceleri Karaisalı Kaymakamlığı tarafından yapılan kutlamalar, Örcün Köyü’nün Çukurova Belediyesi’ne bağlanmasının ardından, 5 yıldır Çukurova Kaymakamlığı tarafından gerçekleştiriliyor.  Örcün Köyü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Batı Klikya Cephesi Komutanlığı’na atanan Sinan Tekelioğlu’nun rölyefi bulunuyor.

ÖZKAN, ANITA ÇELENK KOYDU

96 yıl önce Çukurova halkı tüm imkânsızlıklara rağmen işgal güçlerine karşı, amansız bir mücadele vermiş,eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazdı. Bu günün anısına düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Çukurova Kaymakamı Dr.Mehmet Ali Özkan, Batı Kilikya Cephesi Komutanı Sinan Tekelioğlu’nun rölyefine çelenk koydu.

Çukurova Kaymakamı Dr.Mehmet Ali Özkan’nın yanısıra daire müdürleri, STK temsilcileri ile protokolün de katıldığı etkinlikte, şehitler anısına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Törende Kaymakam Dr.Mehmet Ali Özkan ve Piri Reis Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Çetin Öztürk birer konuşma yaparken,  Kadir Lafcı adlı vatandaşın yanısıra öğrenciler de şiirler okudu.

KAHRAMANLIK DESTANI YAZDILAR

Günün anlam önemiyle ilgili olarak Piri Reis Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Çetin Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında, Çukurova’yı işgal eden Fransızlar ve onların yanında yeralan Ermeniler’in bölgede katliamlar yaptığını, bölge halkına yönelik yoğun bir işkence ve cinayet girişimlerinde bulunduğunu belirterek, “İşgal edilen Çukurova topraklarında dalgalanan Fransız ve Ermeni bayrakları altında yaşamaktansa ölmeyi kendilerine onur bilmiş Türk Milletinin fedakâr insanları, bu katliam, yağma ve zorbalıklara son vermek için örgütlenerek Kilikya Milli Kuvvetler Teşkilatı’nı oluşturup direnişe başladılar” dedi.

Daha sonra söz alan Çukurova Kaymakamı Dr.Mehmet Ali Özkan,  “Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde Sinan Tekelioğlu’nun komutasında Pozantı’dan Tufanbeyli’ye kadar tüm yürekli Çukurova halkının desteğini alarak gerçekleştirilen mücadelede bütün Çukurova bölgesi kurtarılmıştır. Kuva-yi Milliye 96 yıl önce Çukurova halkı tüm imkânsızlıklara rağmen işgal güçlerine karşı, amansız bir mücadelesinin en önemli örneklerinden olup, eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bugün burada bizlere bu ülkede rahat içerisinde yaşamamıza vesile olan tüm aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

ÖRCÜN HALKI, TEKELİOĞLU’NUN YANINDA YERALDI

Çukurova topraklarında Fransız ve Ermeni taahhükü altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden, zorbalık, cinayet ve saldırılara son vermek için direniş hareketi örgütlemek amacıyla harekete geçen Çukurova insanı, “Klikya Milli Kuvvetler Teşkilatı’nı oluşturup direnişe geçerken, Örcün Halkı bu girişime destek vererek, Batı Klikya Cephesi komutanlığına atanan Sinan Tekelioğlu’nun yanında yeraldı. 



638 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704