Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam773
Toplam Ziyaret1681858

Çukurova'nın Örcün Köyünde başlayan törende protokol Sinan Tekelioğlu anıtına çelenk koydu. Öğleden sonra ise törenlere Karaisalı'da devam edilecek



Kuvayi Milliye Kuruluşunun 96.Yıldönümü Kutlama Programı Batı Klikya Komutanı Sinan Tekelioğlu anıtına çelenk konularak başladı. Şehitlerimize saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Bugün öğleden sonra ise Karaisalı'da Cumhuriyet Meydanı'nda Kuvayı Milliye Anıtına çelenkler konulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. 14.30'da Kuvayı Milliye Derneği Karaisalı Şubesinin açılışı gerçekleştirilecek. 15.30'da Belediye Düğün Salonu'nda Türk Halk Kültürü Araştırmacısı Dr. Halil Atılgan'ın oturum yöneticiliğinde "Kuvayı Milliye ve Karaisalı Milli Mücadele Hatıralarına Saygı" paneli yapılacak. Yrd. Doç.Dr. Süleyman Hatipoğlu, Emekli Adana Müze Müdürü İsmet İpek, Araştırmacı Yazar Cezmi Yurtsever konuşmacı olarak katılacak.

11-12 Nisan tarihlerinde de Kuvayı Milliye Şenlikleri ilçe stadında düzenlenecek. Şenlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan sahne alacak.



577 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398