Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1186
Toplam Ziyaret1687695

GELECEĞE BİLİMSEL HAZIRLANIYORLAR. EZBERLEYEREK DEĞİL DENEY YAPARAK ÖĞRENİYORLAR

 Özel Burç Üçgül Anadolu Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri derste öğrenmiş oldukları konuları yaptıkları deneylerle pekiştiriyor.

Özel Burç Üçgül Liseleri sahip oldukları teknolojik laboratuarlar ile öğrencilerinin bilimsel deneyler yapmasını sağlıyor. Bilimsel deneyleri yapabilmek için teknolojiyi yakından takip eden ve en teknolojik laboratuarlara sahip olan Özel Burç Üçgül Liseleri, bu sayede öğrencilerinin konu yada olaylar karşısında bilimsel ve farklı düşünmesine olanak sağlıyor.

Deney yapmayı çok sevdiklerini ifade eden okul öğrencileri ise, en başta yapmaya korktukları deneyleri artık tek başlarına yapabildiklerini söylediler. Okullarında çok teknolojik laboratuarlar olduğunu ve buradaki tüm araç-gereç ile cihazları kullandıklarını kaydeden öğrenciler, “Derslerde öğrenmiş olduğumuz konuları yada kitaplardan okuduğumuz bilgileri tekrar etmediğimiz zaman unutabiliyoruz. Ancak yapmış olduğumuz deneylerin sonucunu hiçbir zaman unutmuyoruz. O yüzden bir çok konuda deney yapıyoruz.” şeklinde konuştular.

GÜRHAN: “SON TEKNOLOJİ LABORATUARLARA SAHİBİZ”

Özel Burç Üçgül Liseleri sahip olduğu Kimya, Biyoloji, Fizik ve Hemşirelik laboratuarlarında öğrencilerinin derslerde öğrenmiş olduğu konular ile ilgili deneyler yapmasını ve bilgilerini pekiştirmesini sağlıyor. Özel Burç Üçgül Anadolu Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, okul olarak son teknolojik deney laboratuarına sahip olduklarını belirterek, bu durumu okul öğrencilerinin lehine çevirdiklerini açıkladı. Müfredatta yer alan konularla ilgili yapılabilecek deneyleri ilk olarak öğretmenlerin yaptığını belirten Gürhan, “Deney, bilimsel bir olayı kanıtlamak için yapılan bir deneme etkinliğidir. Okulumuzda ilk deneyleri öğretmenlerimiz yapar ve ardından öğrencilerimiz bireysel olarak deneyler yaparak öğrenmiş oldukları bilgileri test eder, böylece bilgilerini pekiştirmiş olur. Bu tür deneyler öğrencilerimizin bilimsel düşünebilmesini geliştirmesi açısından çok önemlidir.” dedi.

Gelişen teknoloji ile birlikte bilginin büyük önem ve değer kazandığını belirten Gürhan, bu nedenle öğrencilerini bilimsel metotlarla geleceğe hazırladıklarını kaydetti. Gürhan, “Öğretmelerimiz; bilimsel gerçekleri bulmak, olaylar yada olgular arasındaki bağlantılarla yasaları bulmak, varsayımların ispatını yapmak, gerçeklerin anlaşılmasını sağlamak, beceri geliştirmek, öğrenmeyi somutlaştırmak ve ilkelden deneyim yaşatmak için deneyler yapıyor. Öğretmenlerimizden sonra, öğrencilerimiz de bu tür deneyler yaparak kendilerini geliştiriyor.” diye konuştu.



425 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406