Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam507
Toplam Ziyaret1684604

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, hükümetin çok önemli iyileştirmeler yaptığını dikkat çekti

 

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan AK Parti iktidarında kadınların, her zaman öncelikli olduğunu kadınların her alanda güçlendirildiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Adana Milletvekili Fatoş Gürkan,

 “Partimiz, kuruluş gayesini ismine taşıyarak Adalet ve Kalkınma Partisi olarak iktidara geldiği günden bu güne kadar, Adaleti sağlamaya ve ülkemizin büyük kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için var gücüyle çalışmaktadır. Bu inanç, azim ve üstün çalışma performansı ile AK Parti İktidarında, ülkemiz tarihinde eşi görüşmemiş bir kalkınma sürecine girmiş, bunun yanında sosyal devlet ilkesinin gerekliliklileri en iyi örneklerle hayata geçirilmiştir.

Toplumumuzda özenle korunması gereken kesimler olan kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için çok önemli iyileştirmeler yapılmıştır” dedi.

Adananın tek Kadın Milletvekili olarak, diğer Siyasi Partilerimizin de kadınlarımıza siyasette daha fazla yer vermesini temenni ettiğini belirten Gürkan, “Şu an Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizden tek Kadın Meclis Üyesinin de AK “Partili olduğunu küçük bir örnek olarak vermek istiyorum” diye hatırlatmada bulundu.

Ak Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana kadınlarımızın istihdamının arttırılması, eğitimi, iş hayatında karşılaştıkları problemlerin çözülmesi, siyasette ve karar alma mekanizmalarında temsil oranlarının arttırtması için sürekli yeni düzenlemeler ve iyileştirilmeler yapılmakta, bunlarla yetinmeyip artı neler yapılabilir diye büyük bir çaba gösterdiklerini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

 

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDEDİLDİ

“Örneğin; Yeni İş Kanunu’nda 2003 yılında yapılan düzenlemeler ile çalışma yaşamında kadın erkek eşitliğinin sağlanması yönünde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Kadın Erkek eşitliği, anayasaya ve yasalarda güçlü bir şekilde belirtilmiş bu eşitliğin sağlanmasına yönelik tedbirler alınmıştır.  Kadınlarımızın çalışma hayatında karşılaştığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla doğum izinleri artırılmış, gebe ve emziren kadınların çalışma şartları yeniden düzenlenmiştir. 2011 yılı Şubat ayında yürürlüğe giren 6111 Sayılı Kanun ile kadınlara yeni istihdam imkânlarının sağlanması bakımından erkeklere nazaran pozitif ayrımcılık yapılarak 12 ila 54 ay süresince sigorta primlerinin işveren hisselerinin İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacağı hususları düzenlenmiştir. Ağustos 2014 itibariyle söz konusu Kanundan yararlanan kadın sayısı 149.589’dur. TBMM de ilk defa Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurularak bu çalışmaların daha etkin yürütülmesi hedeflenmiştir.

Kadınlarımızın toplumsal statüsünün yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapılırken, Kadına karşı şiddetin önlenmesi, Töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için çok önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Yine “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kabul edilerek bu alanda çok güçlü önleme ve koruma tedbirleri getirilmiştir.

 

DÜNYAYA ÖRNEK REFORM

Daha önce de belirttiğim gibi sürekli bir iyileştirme sürecindeyiz.  Geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımızın açıkladığı, aile ve çalışan kadınlarımız için devrim mahiyetinde ki ailenin ve dinamik nüfusun korunması hakkındaki kanun tasarısı önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kuruluna gelip kanunlaşacaktır.

Dünyaya örnek olacak bu reform ile Aile Sosyal Destek Programıyla 500 aileye bir sosyal hizmet görevlisi tayin edilecektir. Sosyal hizmet görevlisi sürekli bu 500 aileyle ilgilenecek, sosyal hizmete ihtiyacı olan her aileyi tespit edecek ve denetleyecektir. Bu amaçla 7 bin yeni kadro ihdas edilmektedir.

Ayrıca bu düzenlemede çalışan kadınlarımızla ilgili çok ciddi iyileştirmeler hayata geçirilecektir. 16 haftalık annelik izni dışında yarı zamanlı çalışma anlayışıyla ilk çocuk için 2 ay yani 8 hafta, ikinci çocuk için 4 ay yani 16 hafta, üçüncü çocuk için 6 ay yani 24 hafta anneler istemeleri halinde yarı zamanlı olarak çalışacaklar ve aradaki fark özel sektöre yüklenmeyecek, devlet tarafından karşılanacaktır. Ve böylece kadınlarımız uzun bir süre, günde yarı zamanlı çalışıp tam ücret alacaklardır. Bu, devrim mahiyetinde bir reformdur. Çünkü kadınlarımız bu şekilde 16 haftalık izin sonrasında acaba kariyerimi mi seçsem, annelik mi yapsam diye bir tercihle karşı karşıya kalmayacaklardır. Yine bu izin süresi kadınlarımızın kademe ve sosyal güvenlik haklarında ilerlemelerini de devam ettirecek bir şekilde tanzim edilecektir.

Yine devrim mahiyetinde bir adımla çeyiz hesabı ihdas edilmektedir. Çeyiz hesabında anne ve baba, çocuk evlilik çağına gelinceye kadar biriktirdikleri miktar neyse, bu miktar üzerinden devlet yüzde 15 katkıda bulunacaktır.

Bunun yanında devletin şefkat elini annelerimize gösterebilmek için doğrudan annelere ve ilk çocukta 300 Türk Lirası, ikinci çocukta 400, üçüncü çocukta ise 600 Türk Liralık bir altın annelere takdim edilecektir.

Son olarak bugün yine Sayın Başbakanımız tarafından verilen müjde ile KOSGEB tarafından yürütülen "Girişimcilik Destek Programı"nda, kadın ve engelli girişimciler için pozitif ayrımcılık sağlamak amacıyla destek üst limiti yüzde 10 daha fazla uygulanmakta iken bu oran  %20 ye çıkarılacaktır. Bunun yanında birinci dereceden şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de  %10 üst limit desteği getirilmiştir. 

Burada sayamayacağımız kadar birçok çalışma ve iyileştirme toplumumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımızın her alanda daha güçlü temsil edilmesi, fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyladır. Aziz milletimizin destekleriyle, Adalet ve Kalkınmanın artarak devamını sağlamaya var gücümüzle çalışacağız.”



542 kez okundu

Yorumlar

ŞOK İDDİA: CİZRE'DE KONTROL PKK'YE GEÇMİŞ     31/01/2015 23:23

- İlçe PKK’nın şehir yapılanması YDG-H’nin kontrolündeymiş... - Örgüt karakollar ve mahkemeler kurdu, gözaltı ve yargılama faaliyeti yürütüyormuş - 100 ayrı noktaya açılan hendeklerle kurtarılmış bölgeler ilan edilmiş - Polis mahallelere giremiyor, olaylara müdahale edemiyormuş - Örgüt ilçede güvenlik kameralarını yasaklanmış -Son bir yılda 350 kişi dağa çıkmış - İş adamları vergi adı altında haraca bağlanmış,ödemeyenler göçe zorlanıyormuş. ŞIRNAK'TA ÖRGÜTE OPERASYON DAHİ YAPILAMIYORUŞ...
Misafir - AKPKK

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351