Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam951
Toplam Ziyaret1669337

Seyfettin Yılmaz, Enerjisa tarafından Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde yaptırılan termik santralde işçilerin işlerine son verilmesine tepki gösterdi, inşaatta Taylandlı işçilerin çalıştırılmasını eleştirdi.

Yetkililerin Tufanbeyli’de olanlar karşısında sessiz kaldığını ve işçilerin kaderine terkedildiğini öne süren Yılmaz, “Adana’nın bu hükümetten çektiği nedir, anlamıyorum. Tufanbeyli’de ihale yapmışlar ve termik santral yaptırıyorlar. Ancak orada çalışan insanları kaderine terketmişler. Devlet işçisine, vatandaşına sahip çıkmak için vardır” dedi.

Adana’nın Türkiye’de işsizlik şampiyonu olduğunu dile getiren Yılmaz, buna karşın termik santral inşaatı için Tayland’dan işçi getirtilmesini “Adana’ya ihanet” olarak nitelentirdi. Yılmaz şöyle devam etti:

“Adana Türkiye’de en çok işsizin olduğu kent. İşsizlik Adana’nın en büyük sorunu. Buna rağmen Adana’nın Tufanbeyli ilçesindeki termik santral inşaatında bin 200 Taylandlı işçinin çalıştığı bildiriliyor. Bu nasıl bir mantıktır. Tayland nere Türkiye nere? Türkiye’nin en çok işsizi Adana’da yaşıyor ve dünyanın bir ucundan işçi getirtiliyor. Bu bakış açısı Adana’nın talihsizliğidir. Yetkilileri ve sorumluları kendi insanımıza sahip çıkmaya çağırıyorum. Zor koşullar altında çalışan insanlarımıza bir lokma ekmek çok görülüyor ve işten çıkarılıyor. Ama bakıyorsunuz Tayland’dan işçi getirtilip çalıştırılıyor. Bunu anlamak mümkün değil.”

MHP’li Seyfettin Yılmaz, yetkilileri göreve çağırırken, termik santral ihalesini alan Enerjisa ve inşaatı yapan yüklenici firma temsilcilerine de sağduyu çağrısı yaptı.



472 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173