Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam505
Toplam Ziyaret1668891

"Adana’da Elektrik Kesintileri Neden Önlenemiyor?"

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adana’da son aylarda yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı. Demirçalı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a “Adana’da neden uzun süreli ve geniş çaplı elektrik kesintisi yapılıyor, neden önlenemiyor?” diye sorarak yazılı yanıt istedi.

Demirçalı,  TBMM Başkanlığı’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği sor önergesinde, Adana’da son aylarda sıklıkla elektrik kesintileri yaşandığına dikkat çekti, kış aylarına denk gelen bu kesintilerin  bölge halkını büyük sıkıntı içinde bırakıp, mağdur ettiği ifade edildi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  Bakan Taner Yıldız’a yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Yaşanan sorunun temel sebebinin, şebeke altyapısındaki yetersizliği olduğu yönündeki uzman görüşü tarafımıza ulaşmıştır. Bu görüşlerde, yaşanan kesintilerin, trafo patlaması, aşırı yüklenme, bakım ve onarım gibi gerekçelerle açıklanamayacak ölçüde uzun süreli ve geniş çaplı olduğu belirtilmiştir. Yaşanan kesintilerin bölgede gerçekleşen özelleştirmeler sonrasında sıklaşması dikkat çekmektedir” dedi.

Enerjiye kesintisiz erişimin bir hak olduğunu vurgulayan CHP Milletvekili Demirçalı’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

“1-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihalenin bedeli ve ihale şartnameleri nelerdir?

2-Akdeniz bölgesi özelinde ihaleye katılım koşulları nelerdir?

3-İhaleye dosya sunan şirketlerin isimleri ve sundukları tekliflerin tutarı nedir?

4-Bölgede özelleştirmeler sonrasında kalitesiz, arzı sorunlu ve pahalı enerji dağıtımı yapıldığı yönündeki iddialara yönelik tarafınızdan bir denetim gerçekleştirilmiş midir?

5-Yaşanan uzun kesintilerden okul ve hastaneler de mağdur olmuştur. Bu kamu binalarının kesintilerden etkilenmemesi adına önlem alınmamasının nedeni nedir?

6-Dağıtım şirketi tarafından kamuoyunun yoğun talebine rağmen herhangi bir açıklama yapılması tarafınızdan nasıl açıklanmaktadır?

7-TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesinin haklı dilekçesinin kabul edilmesinde yaşanan sıkıntıların kasıtlı bir tutum olduğunu düşünüyor musunuz?”



525 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339