Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam267
Toplam Ziyaret1681352

GÜRKAN 5 OCAK BAYRAMI NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

GÜRKAN; “5 OCAK BİR DESTANDIR”

 

 

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, 5 Ocak’ta Adanalıların Kurtuluş Savaşında yazdığı bir destan olduğunu söyledi.  

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Fatoş Gürkan, “Adanalılar, Kurtuluş Savaşında örnek bir mücadele vermiştir. Bu şanlı mücadelenin ne denli önemli ve hayati olduğunu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözleriyle belirtmiştir” dedi.

 “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun haklı onur ve gururunu 93 yıldır yaşadığını belirten Gürkan,  kurtuluş mücadelesinde Adana’nın önemli bir yeri  övünç kaynağı olduğunu ifade etti.

Gürkan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bu onur ve gururu sonsuza kadar taşıyacak ve gelecek nesillerimize bu aziz vatanın, işgalden hangi zorluklarla kurtarıldığını sürekli anlatacağız.

Vatanımıza, toprağımıza kasteden gafiller, Kahraman ecdadımızın üstün cesareti ve büyük fedakârlıkları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile “geldikleri gibi geri gittiler”. Milletimiz tüm işgalci devletlere tarihi bir ders vermiş, bu aziz milletin canı pahasına, özgürlüğünü koruyacağını tüm dünyaya haykırmıştır.

Hiçbir zaman unutmayacağımız ve yaşananlardan ibret alacağımız işgal yıllarında, Adana’mız ve ülkemiz tarihte eşine az rastlanır bir zulme ve anarşiye maruz kalmıştır.

Adana ve Çukurova'yı 1918'de işgal eden Fransızlar beraberinde getirdikleri Ermeniler ile Adana’da çok büyük zulüm ve baskı dönemi yaşatmış, uygulamış oldukları vahşet, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bu terör ve baskı altında ki Adana ve yöre halkı, milli mücadele etrafında kenetlenerek kahramanca bir mücadeleye başlamışlardır. 1920'de Toroslar'dan Fransızlara saldırı başlatılmış, Fransız orduları komutanı Mehil, milli kuvvetler tarafından esir alınmıştır. "Karboğazı Olayı" olarak bilinen bu olay, Kuvay-ı Milliye'nin ilk siyasi zaferidir. 5 Ağustos 1920'de Mustafa Kemal Paşa, önderliğinde düzenlenen Pozantı Kongresin de mücadele yolunda önemli kararlar alınmıştır. Sonuç olarak ağır yenilgiye uğrayan Fransızlar Barış Antlaşması yapmak zorunda kalmışlar ve 5 Ocak 1922'de çekilmişlerdir.

Bu işgal ve zulüm dönemi bizlere her zaman için çok güçlü bir ülke olmak zorunda olduğumuzu, birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman kaybetmememiz gerektiğini ve bunun yanında en zor şartlarda bile çok büyük işler başarabilecek bir millet olduğumuzu göstermektedir.  Kurtuluş mücadelemize şöyle bir baktığımızda millet olarak ne kadar zorlu bir sınav verdiğimizi, bu günlerimizi bizlere armağan eden ecdadımıza ne kadar borçlu olduğumuzu daha iyi anlıyoruz.

Al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez atalarımızın, canı pahasına verdiği bu kutsal mücadele sonucu, bugün bu kahramanların torunları olarak bizler onurlu ve gururluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış büyük Türk milletinin evlatları olarak, Adanamızın kurtuluşunu, millî mücadele ve kurtuluş savaşını büyük bir gururla anıyor, Atatürk başta olmak üzere kahraman ecdadımıza, şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”


        

    699 kez okundu

    Yorumlar

         05/01/2015 13:54

    takipçi kardeş senin ellerinden öpebilir miyim?
    Misafir - sabri

    Lafı gediğine koymak buna denmez mi?     05/01/2015 08:17

    Sayın Milletvekilim çok haklısınız 5 Ocak Adana için gerçekten bir destandır.Lakin AKP nin İlçede üstüste Belediye başkanlığını kaybetmesi üstelik Babacan Duraklı MHP ilçede taş taş üstüne koymadığı halde MHP nin de ilçede belediye başkanlığını kazanması bir destandır.
    Misafir - Takipçi

    AYNA     04/01/2015 23:17

    SAYIN ZOPCUK: SİZ ÇOK ŞEYİ GÖREMİYORSUNUZ YADA TECAHÜLÜ-ARİF YAPIYORSUNUZ, BU TOPLUM HER ŞEYİ BİLİR, SADECE TEMİZLİK İŞÇİLERİYLE YADA REHABİLİTASYON İŞÇİLERİYLE SİYASET YAPILMAZ, SİZİN KLAVUZUNUZ PARALELCİ BİR KİMLİK VE BU TOPLUMUN İÇİNDEN BİRİSİ DEĞİL VE BU TOPLUM NE YAPACAĞINI ÇOK İYİBİLİR.
    Misafir - ŞAİR

    GRAMAFON     04/01/2015 22:51

    ARTIK SEÇİM ÇOK YAKIN YA, BU VEKİLLERİN MESAJLARINI ÇOK DUYARIZ. ŞİMDİYE KADAR NERDEYDİNİZ, SİZ BU HALKA NE YAPTINIZ, ARTIK BU GRAMOFONUN İĞNESİNİ DEĞİŞTİRMEK GEREKİR Kİ DAHA İYİ SESİ ÇIKMALI.
    Misafir - SANATÇI

    AlışSatış
    Dolar32.486832.6170
    Euro34.601234.7398