Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam311
Toplam Ziyaret1685744

KUŞÇULAR KÖYÜ-ÇAKIT VADİSİ ALMAN (VARDA) KÖPRÜSÜ İLE YERKÖPRÜ ARASI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİREN YAKUT: "ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK" DEDİ

 

 

Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) 14 Aralık 2014 Pazar günü dağcılık faaliyetleri kapsamında gerçekleşen Kuşçular Köyü-Çakıt Vadisi Alman (Varda) Köprüsü ile Yerköprü arası doğa yürüyüşüne Adana'dan çıkış yapılarak 90 km yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuktan sonra Tarsus' un Kuşçular köyüne ulaşıldı.

Prodoss Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yakut yaptığı açıklamada, "Kuşçular köyü çıkışındaki Meydan'da yapılan kahvaltıdan sonra doğa yürüyüşümüze katılan katılımcılar yürüyüş hazırlığımızı yapıp, ısınma hareketlerimizden sonra, Kulüp Antrenörü Murat ARIKAN yürüyüş parkurumuz ve yürüyüş kuralları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra yürüyüşümüzün startı verildi. Yürüyüş parkurumuza Kuşçular köyü'nden orman yolu'ndan Çakıt kanyonuna doğru 3 km yürüdükten sonra Almanların Tren Hattını yaparken kullandıkları eski alman yolundan Hacıkırı(Kıralan) köyüne doğru yürüyüşe devam edildi. Yürüyüş Rotamız Çakıt kanyonun eşsiz manzarası, yörenin bakir doğasında ve Almanların bıraktığı tarihi kalıntılar eşliğinde Hacıkırı istasyonuna doğru 6 km yürüdükten sonra Hacıkırı Demiryolu Köprüsü olarak ya da 1912 yılında Almanlar tarafından İstanbul-Bağdat-Hicaz Demiryolu hattını tamamlamak için yapılan çelik kafes taş örme tekniği ile inşa edilen Alman köprüsü olarak bilinen Adana'ya uzaklığı karayolu ile Karaisalı üzerinden 64 km olan Alman köprüsüne ulaşıldı. Fotoğraf molası ve kısa bir dinlenmeden sonra Alman köprüsünden Yerköprü' ye 6 km daha yürünerek toplam 15 km yürüyüş yapılıp sportif etkinliğimiz sonlandırıldı.

  Yerköprü mesire alanında kampımızı kurup, ateş yakılarak gün sonu ihtiyaçlar giderilip fotoğraf çekildikten sonra Murat Arıkan ve kulüp sporcuları tarafından arama kurtarma eğitimlerin de kişi taşımak için kullanılan taşıma hattı kurularak katılımcılara ve çocuklara kısa bilgilendirme eğitimi verilerek isteyenlere uygulamalı geçişler sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunuldu. Gün sonunda araçlarımıza binerek Adana' ya dönüldü. Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) olarak ülkemizde ve yöremizde harika doğal yerlere, kanyonlara, vadilere ve değişik dağ zirvelerine yürüyüş etkinliklerimiz sürecek olup, bu yörelerin tanıtımına ve dağcılık sporunun gelişimine katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi..

 



1002 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382