Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam547
Toplam Ziyaret1668189

Salih Gökçe oturumu terketti

Adana Büyükşehir Belediye Meclis’inde Başkan Hüseyin Sözlü’nün olmaması nedeniyle meclisi Belediye Başkanvekili Ali Şimşek’in yönetmesi tartışmalara neden oldu.

Daha önce meclis toplantılarını Ramazan Akyürek’in iki oturum yönetmesi nedeniyle meclisi terk eden ve yasal girişim başlatan Adana Büyükşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Salih Gökçe bu kez Sözlü’nün yerine toplantıya katılan Ali Şimşek olunca gündem dışı söz aldı.

GÖKÇE: SEÇME VE SEÇİLME HÜRRİYETİMİZİ ARIYORUZ

Gökçe kimseyle bir sorununun olmadığını, amacının yasaların tam işlemesi olduğunu işaret ederek “Büyükşehir Belediyesi yönetmelikleri var. Meclis’i başkan olmadığı zamanlar 1.Başkanvekili yönetir diyor. Ben yazılı başvuruda bulundum, bana yoruma dayalı bir cevap verdiler. Ben bununla yetinmeyip Adana Valiliğine başvurdum ve kanuni süreyi bekliyorum. Buradan uygun bir sonuç alınamazsa yine yasal süreç içerisinde idari mahkemesine başvuruda bulunacağım. Ben sizler tarafından 1.başkanvekili olarak seçildim, seçilme hürriyetimi arıyorum. Sizlerde beni seçtiniz, seçme hürriyetinizi aramanızı beklerim. Bu nedenle bu oturumu da terk ediyorum. Bu konu Anayasa Mahkemesi’ne kadar gidecek, herkesin haberi olsun” dedi.

KAŞİF BARUT: KANUNEN BİR SAKINCA YOK

Bu arada Meclis oturumunu yöneten vekil Ali Şimşek Kâşif Barut’tan açıklama istedi. Barut ise Adana Valiliğinden kendilerine bir yazı ulaştığını, gerekli cevabı bugün vereceklerini, ancak Başkan Sözlü’nün vekâlet verdiği isimlerin meclisi yönetmesinde kanunlar açısından bir sakınca olmadığını beyan etti.

adana-buyuksehir-belediye-meclisi-salih-gokce.JPG

ÇOLAK: AHLAKİ OLARAK BAKMALIYIZ

Öte yandan CHP’li meclis üyesi Vahap Çolak ise her iki tarafın da kanunlara dayanak açıklama yaptığına işaret ederek “bakın bu tartışmalar her yerde olabilir. Fakat biz meclis başkanvekillerini seçtik. Burada yasalarda boşlukta olsa bence ahlaki açıdan bir sorun vardır. Salih Gökçe Bey Meclisi başkan olmadığı takdirde yönetmelidir. Aslında bu konuyu kendi partilerinde oturup çözmeleri gerekiyor” diye konuştu.

adana-buyuksehir-belediye-meclisi-salih-gokce-002.JPG

AKYOL: SALİH GÖKÇE’Yİ KUTLARIM

Meclis oturumunda en ilginç çıkış ise MHP’li meclis üyesi Yalçın Akyol’dan geldi. Akyol Salih Gökçe ve Ercan Çetin’in meclis üyeleri tarafından seçildiğine vurgu yaparak “kanun bunu demiş, şunu demiş çok önemli değil. Burada seçilmiş insanlar var ve biz bunları seçtik. Salih Gökçe beyi bu konuda haklı buluyorum ve demokrasi mücadelesini kutluyorum. Bu bir hak arama mücadelesi. CHP’li Vahap Çolak’ın da sözlerine katılıyorum. Meclis üyeleri olarak başkanlık makamının da üzerinde bir yerdeyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adanayorum.com



1304 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339