Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam532
Toplam Ziyaret1679651

YILDIRAY ŞENER, AHMET KARA'YI İKİYE KATLADI. ŞENER 244, KARA 113 OY ALDI

 

MHP Yüreğir İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Yıldıray Şener yeniden başkanlığa seçildi.

YILDIRAY ŞENER, AHMET KARA'YI İKİYE KATLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Yüreğir İlçe Kongresi’nde saat 17.00’de açılan sandıklar neticesinde 357 geçerli oyun kullanıldığı mevcut başkan Yıldıray Şener’in 244 oy aldığı diğer başkan Adayı Ahmet Kara’nın ise 113 oyda kaldığı görüldü.  

Bilindiği gibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Ahmet Kara’yı açıkça desteklemişti ancak Seyhan ilçesinden sonra Sözlü ve ekibi Yüreğir İlçe seçimlerini de kaybetmiş oldu.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, yapılan kongrelerin partisinin tek başına iktidara yürüyüşüne yol açan zeminler olacağını söyledi.

BÜYÜK KATILIM YOĞUN İLGİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan seçimde MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın başkanlığında Divan heyeti oluşturuldu. Yüreğir’de iki aday yarıştı. Divan heyetine mevcut Başkan Yıldıray Şener ile Ahmet Kara’nın çıkardıkları iki liste sunuldu. Şener ve Kara yaptıkları konuşmalarda, delegelerden destek aradı.

İL BAŞKANI MUSTAFA İZGİOĞLU

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılı sürece atıfta bulundu, ülkenin bir bölümünün terör örgütüne terk edildiğini belirterek “Artık iş o noktaya geldi ki; terör örgütü mensupları sözde vergi topluyorlar, yol kesiyorlar, kimlik kontrolü yapıyorlar. Bu durumu içine sindiremeyen ve itirazı olan bir tek Milliyetçi Hareket ve onun değerli mensupları kalmıştır. Dahası yolsuzluk, adaletsizlik, vurgun, talan zirve yapmıştır. Bütün bunlara son verecek tek siyasi irade ise bir tek Milliyetçi Hareket Partisi’dir.” dedi.

MHP İKTİDAR BAHÇELİ BAŞBAKAN

İzgioğlu devamla şunları kaydetti:

“O yüzden Milliyetçi Hareket’in iktidarı şart olmuştur. Kongrelerimiz birer bayramdır MHP için. Bir sevinç kaynağı, birlik ve beraberliklerin perçinlendiği, hedeflerin tazelendiği zeminlerdir. Kongrelerimizi inşallah en güzel şekilde tamamlayıp buralardan aldığımız güçle, sevinç ve heyecanla  önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde Milliyetçi Hareket’i tek başına iktidara getirmek, hemşehrimiz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi de başbakan yapmak boynumuzun borcudur. Yerel seçimlerde 200 bin farkı kapatıp, 20 bin de fark attık ve Adana’da yerel iktidarı sağladık. İnşallah bu kongreler de MHP’nin tek başına iktidarına yürüyüş kongreleri olacaktır. İşte şimdi bu yürüyüşü Adana’dan başlatıyoruz.”

ALLAH TÜRK MİLLETİNE ZEVAL VERMESİN

Kongrede ayrıca MHP MYK Üyeleri Yılmaz Tankut, Metanet Çulhaoğlu, MHP Adana Milletvekilleri Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu, MHP ilçe başkanları, belediye başkanları ve il ve ilçe yöneticileri ile belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Diğer konuşmacıların ardından Kongre Divan Başkanı Muharrem Varlı’nın “Allah, İslam alemini korusun, Allah Türk milletine zeval vermesin. Cenab-ı Allah ülkücülerin ayağına taş değdirmesin, kongremiz hayırlı olsun” temennileriyle seçimlere geçildi.

ŞENER'DEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Yeniden başkanlığa seçilen Yıldıray Şener ise kendisine gösterilen güvene layık olabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde ülkücüler ile çalışmaya devam edeceklerini ve 2015 seçimlerinde iktidara partilerini getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Daha sonra partililer tarafından tebrik yağmuruna tutuldu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün Seyhan'dan sonra Yüreğir'i kaybettiği ileri sürülüyor.

 



769 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404