Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam553
Toplam Ziyaret1682540

BİLAL TİPİ/BARIŞ GAZETESİ YAZARI

 Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin "İlçelerimizi tanıyalım" gezisinin ikincisi Karaisalı'ya yapıldı, ilk geziye gidememiştim. Oysa ilçelerimizi tarihiyle, doğasıyla kültürüyle. Sosyal ve ekonomik yaşamıyla tanımamız gerekir. Adana'ya en yakın ilçelerden biri olan Karaisalı'ya daha önce Karakucak güreşleri nedeniyle gitmiştim ama gezme imkanım olmamıştı. Cemiyetin gezisinde bu imkanı buldum. Karaisalı Belediyesi Basın Danışmanı Vahit Şahin'in kılavuzluğu ve iyi bir ev sahipliği sayesinde bütün basın mensupları ve eşleriyle birlikte bulduk.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan hem çalışkan, hem de heyecanlı. Aynı zamanda Karaisalı’ya aşık biri. İlçenin tarım potansiyelinin yanı sıra turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için büyük gayret sarf ediyor. Karaisalı Belediye Başkanı Aslan ve kentin merkezinde bulunan park alanındaki kahvaltıda tanıştık. Yerinde durmayan Başkan Aslan, kentin sorunlarının çözümünün yanı sıra halkın sevinçlerinde ve acılarında da yanlarında olmaya özen gösteriyor.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ın hedefinde Karaisalı'yı turizmle canlandırmak var. 7 kilometre uzunluğundaki Kapıkaya Kanyonu, Yerköprü ve Almanların yaptırdığı tarihi Varda Köprüsü’nün yanı sıra eşsiz doğa güzelliklerinin tanıtımıyla turizmin canlanması ve ilçenin bacasız sanayi sayesinde kalkınması mümkün olabilir.  Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yerel yönetimlerin katkı koyması İlçedeki tarihi ve doğa güzelliklerinin tanıtılması gerekiyor. Başkan Aslan bu konuda hem kararlı hem de heyecanlı.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği gezi sırasında yaptığı konuşması ilçenin gelirinin turizm potansiyeline bağlı olduğunu bakın nasıl ifade ediyor, “Çukurova’nın Kuzeyinde yer alan Karaisalı coğrafi konum ve doğal yapısıyla tarımsal üretime, hayvancılığa ve ormancılığa oldukça elverişli bir ilçe. Halkın büyük bir kısmı geçimini tarımdan sağlıyor. İlçemizin yüzde sekseninden fazlası orman alanıdır. Tarım alanları dalgalı yapıdadır. Gerek orman gerekse tarım-hayvancılık faaliyetleri belli ölçüde ekonomi oluşturabilir. Ancak bölgemizde gelir kaynaklarının çoğaltılması ekonominin bu yolla büyütülmesi şarttır. Bu büyüme turizmde görülmektedir. İnanıyoruz ki buna alt yapı olacak fiziksel tesis durumu da gerçekleşmiştir. Ancak, yeterli olduğu düşünülemez. Karaisalı'nın sınavı bu tesisleri ve gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamaktır. Bu sınavın verilmesi durumunda gelir kaynaklarımızın çeşitlenmesi ekonomimizin büyümesi sağlanmış olacaktır. Karaisalı’nın sosyoekonomik gelişmişlik sıralaması, önümüzdeki dönemde üst basamaklara ekolojik turizm üzerinden çıkacaktır. Daha gelişmiş bir Karaisalı, daha müreffeh Karaisalılılar bizim huzur kaynağımız olacaktır ."

  Belediye Başkanı Aslan Karaisalı'nın ekonomik yenden büyümesinin yolunun turizmden geçtiğinin altını çiziyor ve bunun için yapılan tesislere dikkat çekiyor. Karaisalı'nın, turizmde, tesisleri korumak ve gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak konusunda önemli bir sınav verdiğine vurgu yaparak, bacasız sanayi turizmin Karaisalı için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyor.

 Karaisalı halkı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'a bu kararlı mücadelesinde destek verirse, turizm potansiyeli öne çıkar ve kazanan Karaisalı ve halkı olur.    

 



533 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398