Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1071
Toplam Ziyaret1686504

TOPAKTAŞ MUHTARLIĞI KARAİSALI’DAN AYRILMA DİLEKÇESİ VERDİ. MECLİS KONUYU KOMİSYONA GÖNDERDİ. TOPLANTIYA KATILAN MUHTAR İKNA EDİLDİ. SON KARAR, 2 TEPSİ BAKLAVA İLE KUTLANDI

  




Karaisalı Belediye Meclisi Belediye Başkanı Saadettin Aslan başkanlığında 03/12/2014 Çarşamba günü saat 10,00 da toplandı.

  Üyelerden İsa Davarcı gündem dışı  söz alarak, “İlçemize Büyükşehir Belediyesince taşıma hizmeti veren yolcu otobüslerinin çok sıkışması nedeni ile ek servis verilmesini talep ediyorum” dedi.

  Başkan Saadettin Aslan  konu ile ilgilendiğini, gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.

  Üyelerden Celalettin Sürme ise, mahalleler arası yolların yapılmasını isteyerek, vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. Başkan Saadettin Aslan da  gerekli çalışmaların geçtiğimiz aylardan beri yapıldığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesince müşterek hizmet vereceğiz” dedi.

  Üyelerden Mustafa Ekici  söz aldı. İl Özel İdaresinden gelen işçilerin ikramiyelerinin ödenmediği yolunda şikayet olduğunu belirtti. Başkan Saadettin Aslan da. “İşçilerin ikramiyelerinin son ödenmesi gereken ikramiyeleri ödenmedi. Onu da önümüzdeki günlerde ödeyeceğiz” dedi.

 Üyelerden Durdane Çopuroğlu ise, Mahalle içerisinde bulunan aydınlatma lambalarının düzenli bir şekilde yanmadığını, halkın  mağdur olduğunu ifade etti.

 Başkan Saadettin Aslan, konuyla ilgili olarak elektrik kurumu ile toplantı yapıldığını tamamen ticari olarak şu an için hizmet verdiğini, koca Karaisalı ya 2-3 kişi ile hizmet verildiğini, bunun da yetersiz geldiğini söyledi.

  Başka gündem dışı konuşmak isteyen olmayınca gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemde bulunan madde gereği; Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünün 02/12/2014 tarih ve 102 sayılı yazılarında “Belediyemiz Akaryakıt istasyonunun  münferiden veya müştereken Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile Mali Hizmetler Müdürü Günay Yüce'nin yetkilendirilmesi ve sicil gazetesinde yayınlanması için gerekli Meclis kararının alınmasını arz ederim” denildiği belirtilerek, teklif hakkında söz isteyen olup, olmadığı soruldu. Üyelerden Abdullah Sakarya, teklifin idareden geldiği gibi kabul edilmesini teklif etti. Teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oy birliği ile teklifin kabullüne karar verildi.

Gündemde bulunan madde gereği Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünün 02/12/2014 tarih ve 103 sayılı yazılarında “Belediye Başkanlığımızca Belediyemize ait akaryakıt istasyonunda kullanılmak üzere Belediyemiz Meclisinin 05/09/2014 tarih ve 59 no lu kararı ile 200.000-TL lik teminat mektubunun  İller Bankası A.Ş. den alınmasına karar verilmişti. Ancak söz konusu Teminat Mektubu T.C. Ziraat Bankası Ziraat Bankasından 100.000-TL olarak alındığından 05/09/2014 tarih ve 59 nolu Meclis Kararının iptal edilmesi hususunda gerekli Meclis Kararının alınmasını arz ederim”denildiği belirtildi. Teklif  hakkında üyelerden Abdullah Sakarya teklifin idareden geldiği gibi kabul edilmesini teklif etti ve apılan oylama neticesinde oy birliği ile teklifin kabulüne karar verildi.

  TOPAKTAŞ MAHALLESİ KARAİSALI’DAN AYRILMAK İSTEDİ

  Topaktaş Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım’ın Topaktaş Mahallesinin Karaisalı İlçesinden ayrılıp, Adana Çukurova ilçesine bağlanmak istediği dilekçeli talebi okundu. Teklif hakkında söz isteyen olup, olmadığı soruldu. Üyelerden Abdullah Sakarya söz aldı. İlgili dilekçenin İmar Bayındırlık  ile Orman ve Mahalle Komisyonu başkanlığında müşterek komisyonda görüşülmesini teklif etti.. Teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde teklifin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

  TOPAKTAŞ MUHTARI İKNA EDİLDİ

  Ancak toplantıya katılan Topaktaş Muhtarı Tamer Yıldırım ile yapılan görüşmelerden sonra teklifini geri çektiğini açıkladı. Yıldırım’ın teklifinin geri çekmesi hususunda başta Belediye Başkanı Saadettin Aslan olmak üzere İlyas Karabulut, A.Celil Sak, Mustafa Ekici ve Cumali Işıl ile Rifat Köroğlu etkili oldu. Yıldırım, meclise yeni bir dilekçe yazarak, konunun komisyondan geri çevrilmesini talep edeceğini açıkladı.

  SONUÇ 2 TEPSİ BAKLAVA İLE KUTLANDI

  Konu tatlıya bağlanınca Belediye Meclis Üyesi İlyas Karabulut, Tatlıcı Köse’den 2 tepsi tatlı getirterek, Tamer Yıldırım’ı son kararından dolayı kutladılar.

 



771 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382