Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam137
Toplam Ziyaret1679807

KARAİSALI KAYMAKAMLIĞI BEYİN FIRTINASI ADINI VERDİĞİ TOPLANTININ İLKİNİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI İLE BAŞLATTI



Karaisalı Kaymakamlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Beyin Fırtınası” toplantıda ilçenin tarım ve hayvancılık konuları ele alındı. 

  Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Toplantıda konuşan Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Karaisalı’nın, TUİK verilerine göre 250-270 bin arasında göç veren bir ilçe olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılık alanında ne yapılmasını tartışmak için burada olduklarını söyledi. İlçenin istihdam artırıcı bir hale getirilmesini ifade eden Kaymakam Tunç, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

  Adana Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül de konuşmasında Karaisalı’nın ilçe nüfusunun az olmasına karşılık Adana’da özgül ağırlığının yüksek bir ilçe olduğunu ve bu nedenle Karaisalı’ya ayrı bir önem verdiklerini vurguladı.  Aygül, organik ve iyi tarım uygulamalarında Adana’nın en başarılı bir ilçe olduğunu kaydederek,  daha sonra sinevizyon eşliğinde Adana ve Karaisalı’da gerçekleştirilen kırsal ve ekonomik kalkınma uygulamalarını anlattı. Aygül, “Karaisalı’nın en büyük potansiyeli tarım ve hayvancılıktır. Meyvecilik artırılmalıdır. Benim özel önerim az su isteyen üzümcülük çalışmalarına ağırlık verilmelidir” diye konuştu.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise, kendisinin de ziraat mühendisi olduğunu ifade ederek, ilçenin ekonomisinin en önemli gelir kaynağının tarım ve hayvancılığa dayandığını, bu konuda sıkıntıları ve çözüm yollarını da bildiğini söyledi. Aslan, ilçede göçü hayvancılık ve tarım gelirlerini artırmanın yanısıra turizmle de önlenebileceğini, bu konuda hazırlayacakları projeleri de tabana yayacaklarını vurguladı.

  Karaisalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz da konuşmasında ilçenin tarım ve hayvancılığına ilişkin sayılar vererek, “Karaisalı İlçemiz için bunlar yeterli midir dereniz hayır, çünkü daha çok çalışıp, daha çok üretip, ilçemizi daha üst basamaklara taşıyacağız. Sizlerin de değerli görüşlerini alarak ortak akıl ile bir strateji belirleyerek önümüzdeki 10 yıl için hedefler koyup, bu hedeflere var gücümüzle çalışacağız” dedi.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın daveti üzerine toplantıya katılan eski Kaymakamlardan Yılmaz Aydoğan, Karaisalı gibi küçük ilçelerde kırsal kalkınmalardan desteklerden yararlanmak üzere örgütlenilmesini önerdi. Bu konuda Karaisalı’da bir model geliştirilmesini isteyen Aydoğan, “Bu konuda İlçe Belediyemizin bir çalışması bulunmaktadır. Olgunlaştığında kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

  Daha sonra Karaisalı Kaymakam Mehmet Tunç’un yönetiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Ziraat Odası Başkanı Mahmut Metin tarafından toplantıya katılanların sorularına cevap verdiler.

  Toplantıya resmi kurum amirleri, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, KARSİAD Başkanı İsmail Demirkeser, Belediye meclis üyeleri, çiftçiler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 



919 kez okundu

Yorumlar

varan 3     03/11/2014 09:36

-Sabancı ailesinin Adana'dan kaçmalarına sebep olan Aytaç Durak'a inat, Hüseyin Sözlü'nün Güler Sabancı'yı yatırım için davet ettiğini biliyor musunuz?
Misafir - takipçi

İLÇE SİYASETİ VE ÇEKİRGE      02/11/2014 21:56

Unutmayın ki çekirgeler bir zıplar, iki zıplar. Lakin bugüne kadar üçüncü kez zıplayabilen bir çekirge hiç görülmemiştir. Saygılar!
Misafir - Karaisalı Boran

PLANLARI TUTMAYACAK     02/11/2014 14:40

Aziz Milletimizin siyasi görüşü ve Bölge Vekilimizi il başkanı ve iki hemşeri ilçe başkanına yedirmeyeceğiz.Bu defa plan tutmayacak.
Misafir - Eski Ak

NE GÖRÜYORSUN EY HALKIM ?     02/11/2014 09:32

Türklüğü Askerlerimizi Polisimizi Savcımızı Doktorlarımızı Hakimlerimizi Öğretmenlerimizi Kamu Amirlerimizi Milli Sabit Kaynaklarımızı Telekom v.b Orman vasfı yerlerimizi Profösörlerimizi Tarihçilerimizi Özkaynaklarımızı sata sata KÜRT VE SURİYELİ lere yem olmak.Vekillerin konuşamayışı.
Misafir - Hiram Abbas

VEKİLİ YOKETME ÜÇLÜSÜ MÜ      31/10/2014 22:18

Hangi iki ilçe başkanı il başkanı ile üçlü koalisyon kurup hangi bölge Vekilini bitirme planları yaptıkları iddia ediliyor?
Misafir - YSSK

AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407