Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam504
Toplam Ziyaret1681589

İlk tören Kaymakamlık Makamında Kaymakam Mehmet Tunç tarafından Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte protokolün katılımı ile tebrikleri kabul ile başladı.

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91.y ıl dönümü Karaisalı’da törenle kutlandı.

İlk tören Kaymakamlık Makamında Kaymakam Mehmet Tunç tarafından Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte protokolün katılımı ile tebrikleri kabul ile başladı.

Daha sonra Karaisalı Stadına gelen Kaymakam Mehmet Tunç, Garnizon Komutanı Yzb. Muhammet Mert ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın bayramını kutladı.

   Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Tuncay Şahin ve Şehit Mehmet Çalışkan İ.Ö.O. Müdür Yardımcısı Nurcihan Uçar’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, saygı duruşundan sonra 1 Nisan YİBO Müzik Öğretmeni Serpil Özer tarafından İstiklal Marşı söyletilerek devam etti.

  Karaisalı Ömer Nasuhi Bilmen İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Özlem Yalçın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının tarihsel gelişimini anlattı.  Özlem Yalçın, Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında ilk anayasanın yürürlüğe girdiğini, halifeliğin kaldırıldığını, laikliğin anayasada yer almaya başladığını belirterek, “Yine kadınlarımız seçme ve seçilme haklarını elde etmiş, siyasi hayatta çok partili hayata geçilmiştir” dedi.

Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Devletimiz ve ülkemiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesindedir ki uluslararası camiada önemli bir yeter sahip olmuş ve yine ülkemiz Atatürk’ün koymuş olduğu ilkelerle de dünyanın en saygın ülkelerden biri haline gelmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır. Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.”

  Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirerek, Karaisalıların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

 İlçenin ortaokul ve lise öğrencileri Tuğçe Gedik, Fevzanur Pancar ve Merve Yapar da Cumhuriyetle ilgili şiirleri okudu.

  Daha sonra 10. Yıl Marşı eşliğinde tören geçişi gerçekleştirildi.

  Törene protokolün yanı sıra AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, MHP İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz, CHP İlçe Başkan Vekili Ali Güzel ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  Törenin tamamlanmasından sonra Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu ve AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, törenlerde görev alan öğretmenleri kutladılar.



670 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704