Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam639
Toplam Ziyaret1668281

Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 

Yılmaz, Dışişleri Bakanına, "'Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Kobani'ye yardım için işbirliği içindeyiz' açıklamasının ardından Biz de peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişine destek için yardımcı oluyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor Kobani’ye insani yardım malzemesi ulaştırılmıştır. Koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduk. Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmeleri için yardımcı oluyoruz. Kobani'nin düşmesini hiç arzu etmedik şeklinde açıklamanız oldu" diyen Yılmaz, Bu bağlamda, Çavuşoğlu'na şu soruları yöneltti: Peşmerge güçlerinin Ayn el Arab bölgesine geçişi nasıl sağlanacaktır? Kaç peşmerge geçmesi düşünülmektedir? Geçecek peşmergeye her hangi silah yardımı yapılacak mıdır? Yapılacak ise bunlar nelerdir? Geçecek olan peşmergeyle PYD-PKK-YPG ayrımı nasıl yapılacaktır?"

İÇİŞLERİ BAKANINA SORDU:

17 Eylül 2014 Cuma günü Adana’da Gazeteci Aytekin Gezici'nin sosyal medyada bazı paylaşımlarıyla ilgili olarak, 'Makul Şüphe' oluştuğu gerekçesiyle evinde arama kararı verilerek gözaltına alınmasıyla ilgili olayda keyfiyet oluşturduğu kanısının kamuoyunda oluştuğunu dile getiren Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ise şu soruları sordu: "Gazeteci Aytekin Gezici’nin Sosyal medyada paylaştığı iddia edilen bazı tenkitler nedeni ile makul şüphe oluştuğu gerekçesi ile Adana 2.Sulh Ceza Hakimliği tarafından arama kararı verilmesini sağlayan işlem talimatını kim verdi? Sanal devriye büro amirliğinin görevi, Ak Parti Genel Başkanına ve Bakanlara yönelik eleştirileri takip edip, eleştiri yapanları göz altına aldırmak mıdır? Hakaret ve iftira suçları Şikayete bağlı suç olduğu halde ve Ak Parti Genel Başkanının ve Bakanların bir şikayet dilekçesi olmadan Adana Emniyetinin Sanal devriye büro amirliği sosyal medyada eleştiri yapan bir gazeteci hakkında işlem yapma talimatını kim verdi? Sosyal medyadaki bir eleştirinin devlet büyüklerine hakaret içerdiğine karar verip işlem yapmak polisin görevimidir? Şayet böyle ise Polis Devletinden farkımız nedir? Sanal Devriye Büro Amirliğinin Türkiye genelinde Hakaret için doğrudan işlem başlattığı başka bir dosya var mıdır? Var ise sayısı nedir? 2007-2014 tarihleri arasında Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına sosyal medyada yapılan hakaretlerden dolayı polisin soruşturma başlattığı kaç Parti Genel Başkanı vardır? Grubu bulunan parti liderlerine göre dağılımı nedir? Bir önceki Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül aleyhine atılan tweetler nedeni ile polisin doğrudan işlem yaptığı bir dosya var mıdır? Var ise sayısı nedir? Gazeteci Ayekin Gezici’ye haksız arama yapılması, polislerce fiili olarak gözaltına alınıp emniyete götürülmesi, Avukatı gelmeden ifadesinin alınması nedeni ile savunma hakkının kısıtlanması ve suç dosyası içerisine ailesiyle çekildiği fotoğraflar, berberi ve dostları ile çekildiği fotoğraflarında dosyaya konulması emniyet teşkilatının görevi kötüye kullandığının ibaresi midir? İçişleri Bakanlığı olarak konuyla ilgili görevlilerin yetkilerini aştığı, kötüye kullandığı yönünde bir soruşturma başlattınız mı? Başlatmayı düşünüyor musunuz? Ev araması yapılması için mevcut yasalar gereği somut delil ve kuvvetli şüphe olması aranırken, zaten sosyal medyada paylaşılan bir eleştiri için makul şüphe oluştuğu gerekçesi ile arama kararı talep eden polisler evde silah mı arayacak, top, bombamı arayacak. Suç, zaten hakaret ise ve sosyal medya ise evde bunun neyi aranacak. Bu kadar açık görevi kötüye kullanma eyleminde görevliler hakkında bir işlem yaptınız mı? Sosyal medyadaki paylaşımlarla Eleştirilen Cumhurbaşkanı ve Başbakan, 'Bu paylaşımlar eleştiri mahiyetinde ben şikayetçi değilim' derse polis kendiliğinden durumdan vazife çıkartarak bu paylaşım Cumhurbaşkanına hakarettir deme hakkına sahip midir?

Bu yıl Polis Koleji'nden mezun olan 316 öğrencinin kazanılmış bir hak olan doğrudan Polis Akademisi'ne kaydı gerekirken sadece 80 öğrencinin kaydının yapılmasını da Meclis gündemine taşıyan Yılmaz, Ala'ya şu soruları yöneltti: 
Polis Koleji'ni kazanıp kayıt yaptıran öğrencilerin hukuken kazanılmış hakkı olan Akademiye kayıt işlemleri ellerinden alınarak sadece seksen kişiye bu hakkın tanınmasının gerekçesi nedir? Mülakata alınan seksen kişi içerisinde Polis Kolejini ilk yirmi içinde dereceyle bitiren tek kişi bulunmadığı medyaya yansımış ve seçilenlerin başarı kriteri olmadan Akademiye alınmasının sebebi nedir? Ak Parti referansı ile Akademiye öğrenci seçildiği doğru mudur? Alınan öğrenci sayısı nedir?"

503 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339