Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam588
Toplam Ziyaret1668230

Karaisalı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıda, başta Kızıldağ Yaylası olmak üzere 9 köyde (mahalle) Vakıflar Genel Müdürlüğü ile vatandaşların mülkiyet sorununu çözmek için öneriler tekrar masaya yatırıldı

 

Karaisalı Kaymakamlığı, başta Kızıldağ Yaylası olmak üzere 9 köyde (mahalle) Vakıflar Genel Müdürlüğü ile vatandaşların mülkiyet sorununu çözmek için öneriler tekrar masaya yatırdı. 

  Ramazanoğlu Vakfına ait taşınmazlarda işgalci durumunda olan vatandaşların bu durumdan kurtarılması için Karaisalı Belediye Düğün Salonunda Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç Başkanlığında yapılan toplantıya Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, İlçe Mal Müdür Vekili Murat Yüksel, Tapu Müdürü Mehmet Karaköse ve Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden konunun uzmanı olan Yatırımlar Emlak Şube Müdürü Mevlüt Abbasoğlu, Harita Kadastro Teknikeri Raşit Akçalı konuşmacı olarak katıldı.

  Kaymakam Mehmet Tunç, Vakıflar Sorununun kadim (çok eski) bir sorun olduğunu, burada geçmişi yargılamak ve konuşmak için değil, bundan sonra nelerin yapılması gerektiği konusunda toplandıklarını söyledi. Tunç, başta AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan olmak üzere tüm vekillerin bu sorunun çözülmesinden yana olduğunu kaydederek, ”Sorunun çözümü için Bakanlar Kurulu’ndan bir karar aldırmak üzere Sayın Fatoş Gürkan Hanım çok büyük gayretler sarf etmektedir. Diğer milletvekillerimiz de bunu istemektedir. Bu sorunun çözülmesi için gerekirse HDP Milletvekiline dahi gitmek gerekir. Burada vatandaşlarımıza da görev düşmekte ve inisiyatifi ele almalısınız. Her şeyi devletten beklemeyiniz. Bu sorun sizlerin gayretleri ile çözülecektir” dedi.

  Bu konuda vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için daha önce Aşağı Belemedik, Gülüşlü ve Karakılıç’ta toplantılar yaptıklarını, bugün de diğer köylere de gideceklerini kaydeden Tunç, “Burada yerel yöneticilere, merkezi idareye ve vatandaşlara büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

  ASLAN, “VAKIFLAR VE HAZİNE İLE ARSA TAKASI YAPABİLİRİZ”

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile vatandaşlar arasındaki davanın 20 yıldır sürdüğüne işaret ederek, “Biz de yerel yöneticiler olarak bu sorunun, bu cenazenin kaldırılmasından yanayız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü ile de bu konuda görüşmelerimiz oldu. Vakıf sorunun yaşandığı tüm köy ve mahallelerimiz Karaisalı ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mücavir alanı içine girmektedir. Sayın Sözlü, gerekirse bu arazileri ve yapıları Vakıflarla görüşüp takas yoluyla alabiliriz. Vatandaşımıza çok cüzi miktarlarda satabiliriz, yeter ki bu sorun çözülsün demiştir.  Biz de bir çalışma başlattık” dedi.

  Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yatırımlar Emlak Şube Müdürü Mevlüt Abbasoğlu da, Vakıflar olarak kendilerine yüzde 30 dolayında mülkiyet yeri kaldığını, Kızıldağ’da ise 100 adet yerleşim yeri bulunduğunu söyleyerek, “Ben sizin yerinizde olsam buraları kiralardım. Çünkü satış yapılırken geriye dönük 5 yılın ecri misilleri satıştan düşülmektedir. Vakıflar emlak değerleri üzerinden satış yapmaktadır. Bu sizin lehinizedir. Yerleriniz 2B kapsamında ise yüzde 70 civarında bir indirim yapılmaktadır. Hazine ise güncel raiç bedelle satış yapmaktadır ” dedi.

  Karaisalı Mal Müdür Vekili Murat Yüksel ise, Vakıf dışında kalan diğer yerlerin hazineye ait olduğunu söyledi.

  Kaymakam Mehmet Tunç daha sonra vatandaşlara soru sormalarını, sorulara konu uzmanları tarafından cevaplar verileceğini belirterek, mikrofonu vatandaşlara uzattı.

  Toplantıya AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, AK Parti eski İlçe Başkanı Müslüm Öveç, AK Parti İl Genel Meclisi eski Üyesi Mesut Yeşil ile 50 kadar vatandaş katıldı.



890 kez okundu

Yorumlar

ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN ÜNAL BAŞKAN     28/09/2014 22:32

Ak Karaisalı facebooktaki profil resmi çok şey anlatıyor.Sayın Başkanımız Ünal Işık cesareti ile çalışmaları ile taktiri hak ediyor.Doğru sözü,olması gerekeni açık açık söylüyor, yapıyor.Yerim sağlam kalsın diye Korkmuyor bazıları gibi.Gayet doğal , Syn Bşbknmız Davutoğlunun koluna girmek gerekiyorsa giriyor.
Misafir - Karaisalı Ak Gençlik

     27/09/2014 20:53

Butun burdakilere plaket vermek farz oldu bence
Misafir - Sami

Vakıf işini masa ve sandalyeler de anlamış oldu mu?     27/09/2014 11:05

Vakıf işine vakıf olmadığımız,ilgi göstermediğimiz boş sandalye sayısının çokluğundan belli değil mi?
Misafir - Cim DOM DOM

Size Demedimmi     26/09/2014 16:32

Ya Bu Neye Döndü Biliyormusunuz Araba Tamire Verirsin Akşam Gel Sabah vereyim Bostana Gel Kabak Vereyim işine Döndü .Düşünün Bozuk Bir Arabanın oldugunu İteklersin Gitmez Çalıştırırsın Az İleri Gidersin söner Bu İşte Biri ortaya Çİkarıyor Geri Çekiliyor .ya tam yapin Milleti Heycandirmayin yada Hic kariştirmayayin mercimek corbasi gibi birakin öyle kalsin .
Misafir - Mehmet amca

RECEP AK ÇÖZER     26/09/2014 16:22

BU SORUNU ÇÖZSE ÇÖZSE RECEP AK ÇÖZER GÖRECEKSİNİZ.İDDAYA GİREN VARMI?NESİNE Mİ?AKP İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ KASAP ORHANIN (HEY ALLAHIM)ORDAN 2 KİLO PİRZOLASINA
Misafir - ÜLKÜCÜ SEÇMEN

şimdkler meclis üyesi mi ya.     26/09/2014 15:20

ALlahım canım Allahımm neden bu ilçede kafası tam olarak çalışan oturaklı sözü dinlenen bir tane adamı yok.neden söyleyim mi?Nerde Rahmetli Kenan ÇAMLAR gibi elini, masaya vurdugunda başkanın masasını darmadagın eden adamlar gibi meclis üyesi değil.rahmetli bekir KUŞÇU gibi elini milletvekilinin masasına vurup yakasına yapışıp bu iş ya olacak ya olacak yada ilçeye gelme diye posta koyan adamlar gibi meclis üyesi değil.rahmetli ALİ Hİkmet ÖZEN gibi ben halkçıyıım halkımınn hakkını savunamayacaksam bu halkçı partide ne işim var deyip elin masaya vuranlar gibi meclis üyesi yok.Anladınız mı?
Misafir - çok çok eskilerden eski toprak

hasanımnın yerleri böyle yerlerrr.     26/09/2014 15:30

ah hasanım ah nerdesin?senin yerin böyle yerler ne güzle reklamın olurdu.hasan panale geldi.hasan oturdu.hasan tabletini açtı.hasan sorunları çözecek.hasan el kaldırdı .hasaan söz aldı.hasan konuşmaa başladı.anaaaaaaaa o da ne hasan konunun ne oldugunu anlayamadı.havadan sudan bahsediyor.ah hasanım ah oraya renk katardın inan.
Misafir - chp li gennç

sustum.sustıum     26/09/2014 15:28

gene öglen öglen beni güldürdünüz.söyleyeceğim o kadar çok şey varki.şimdi ilçede söylediklerimden sonra ilçede deprem olsun istemiyorum.en iyisi susayım.susuyorum.
Misafir - susan seçmen

başkana uyarı     26/09/2014 15:49

kzıldağ güreşler yapılalı aylar oldu sadettin beyin halşa kzıldağ güreşlerine katılmayanlara ve nerde ise kzıldağ yolunu bilmeyenlere bile her dakika boy boy plakekler verip facesinde yayınlaması doğru sizce.benim bildiiğim plaket ya yaylada verilir.yada 2-3 gün içinde verilir.benim aklıam yeni geldi işim yoktu ona da buna da şuna da plaket verecem demeyle olmaz.herkesin bir ağırlığı olmaı dimi.birisi saaadet beye yol yordam öğretsin.kendisini ağır satmasını bilsin.Nerede o Babacanlı günler.Özledik gerçekten belediyenin bir icraatı yoksa dabir ağırlıgı vardı ya.
Misafir - çay bahçesi analizcisi

İŞTİRAK     26/09/2014 14:15

AKP LİLER BOY GÖSTERİSİ Mİ YAPTILAR ACABA, HALKIN KATILIMI ÇOK AZ OLMUŞ.
Misafir - DOKTOR

     26/09/2014 13:22

Sayınn Sadettin bey ordaki paneli düzenleyenlere de plaket verecek misiniz?hadi bekliyoruz.
Misafir - panelci-plaketçi

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339