Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1062
Toplam Ziyaret1687571

Karaisalı Atatürk Parkında Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nda görevli Dr. Mustafa Tekin, vatandaşları bonzai konusunda bilinçlendirdi

 

 - Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığınca Karaisalı’da vatandaşlara bonzai konusunda bilinçlendirme toplantısı gerçekleştirilirken, ayrıca ilçe merkezindeki 30 sahipsiz köpek yakalanarak hayvan barınağına götürüldü.

  Karaisalı Atatürk Parkında Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nda görevli Dr. Mustafa Tekin, vatandaşları bonzai konusunda bilinçlendirdi. Tekin, bonzainin bağımlıkla başlayıp ölümle bittiğini belirterek, bonzainin tanımını, neye benzediğini, bonzai kullanımına nasıl başlandığını anlattı. Dr. Tekin, “Bonzai yeni nesil bir uyuşturucu olmakla beraber, üretiminden dağıtımına kadar kolay olması ve bu maddenin bitkisel, yani doğal olduğunun düşünülmesi, kimyasal içeriği ve zararlı etkileri konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olunmaması, ilk denemede etkili olmasına ve gençler arasında hızla yayılmasına neden olmaktadır” dedi.

  Bonzainin zararlarını da anlatan Dr. Tekin, bonzai kullananların mutlaka uzman bir doktor kontrolünde tedavi altına alınması gerektiğini, kişilerin ikna edilerek ailenin de tedaviye katılmasının altını çizdi.

  Daha sonra vatandaşların bonzai konusunda önerileri soruldu. Bir vatandaşın bu konuda kanuni düzenlemenin yapılması gerektiğini ve okullarda eğitim verilmesini tavsiye etti.

  Dr. Tekin, kanun koyucuların bu konuda yaptığı yasaların yeterli olmadığını belirterek, yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

  Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ise, bonzai konusunda okullarda verilen eğitimin öğrenciler arasında daha çok merak uyandırarak kullanıcı sayısının artmasına yol açtığını söyledi. Karayandı, bonzai konusunda öğrencilerden ziyade aileler bazında Adana Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimleri artıracaklarını kaydetti.

  SAHİPSİZ HAYVANLAR YAKALANDI

  Daha sonra bir ambulans ve iki adet Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Aracı önünde Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ve Dr. Mustafa Tekin, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcıları Rifat Köroğlu ve Recep Ak, Belediye Meclis Üyesi Esat Köse ve vatandaşlara ilçedeki sahipsiz köpekler hakkında bilgiler verdi. Karayandı, Büyükşehirden gelen ekiplerin verilen ihbarlar doğrultusunda 30 adet sahipsiz köpeğin, bakımı yapılmak üzere Adana’ya hayvan barınağına götürüldüğünü, hayvanların bakım ve kısırlaştırma yapılacağını, rehabilite edildikten sonra tekrar alındıkları yere bırakılacağını söyledi.

  “KENT MERKEZLERİNDE HAYVAN BESLEME YASAKLANACAK”

  Karayandı, 1.5 yıl içinde Adana’da sahipsiz hayvan kalmayacağını belirterek, “Bu sorun tamamen ortadan kaldırılacaktır” dedi.

  Kent merkezlerinde inek, keçi ve koyun barındırılmayacağını da vurgulayan Karayandı, “Kent merkezlerinde hayvan barınma yasaklanacak. Ama hayvan besleyenleri de mağdur etmeyeceğiz. Onlara proje geliştireceğiz. Kent merkezinden uzak hayvan barınma yerleri yapılacaktır. Bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Meclisi karar almak üzere konuyu ilgili komisyona havale etmiştir. Bu komisyonda ben de varım” dedi.

  KARAYANDI’YA PLAKET

 Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Başkan Yardımcısı Recep Ak, Kızıldağ’da düzenlenen şenlikler ve karakucak güreşlerine yaptığı katkılardan dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’ya bir plaket verdi. Aslan, Karayandı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 



685 kez okundu

Yorumlar

RANTÇI ÜLKE Mİ OLDUK?     18/09/2014 08:53

Mesele Bank Asya meselesi değil mi,Türkiye rantiye sektörünün yükü altında eziliyor mu?. Erdoğan bu sektörün kendisine sağladığı gücü sorumsuzca korumaya çalıştığı için yükü mü artıyor.
Misafir - İMİR OSMAN

EBULA YALAKA AKULA      18/09/2014 07:38

Otururken çaybahçesinde ,Tayyibin rüzgarıyla geldi bir hükmü yok belediyeyi bile alamadı alamazda diyenler.Facebook ta bi resim sallıyoruz Vekilim şöylesiniz böylesiniz Allah başımızdan eksik etmesin falan filan diye yıkılıyoruz diyorlarmış. ÇOK GÜLÜYORLARMIŞ
Misafir - Cengiz T.

Harcamalardaki artış dönemi Suriye'ye silah yardımı mı?     18/09/2014 00:28

İddialara göre Maliye Bakanlığı'nın Temmuz ve Ağustos aylarına ait bütçe verilerinin 'gizlihizmet giderleri' başlığı altında geçen örtülü ödenek harcamaları, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde 11 kat artmış.
Misafir - IŞİD

Karaisalılar dahil Kişi başı 2 bin 179 dolar borç ödeyeceğiz     18/09/2014 00:25

Bankaların yurtdışından kullandıkları krediler, 2013 yıl sonuna göre yüzde 3.8 artışla 44.7 milyar dolara, yabancıların döviz tevdiat hesabı da yüzde 8.3 artışla 12.5 milyar dolara yükseldi.
Misafir - BORSACI

by ak poz vermiş     17/09/2014 23:08

plaket iyi hoş olmuş daaaa resimde arkada bozuk bi görüntü var çakma karaisalılının biri elleri cebinde resmen dalga geçer gibi sırıtmış bu hali hiç hoşuma gitmedi ortamı bozmuş
Misafir - dr kendi haline bırak demiş

AYRAN SUYU     17/09/2014 23:52

BU MİLLETİ 70 SENTE MUHTAÇ EDECEKSİNİZ HELAL OLSUN SİZE..............
Misafir - ŞALGAMCI

CHP’­li ERDAL AKSÜNGER FEZLEKEDEN ÜRKMÜŞ     17/09/2014 22:34

Ba­kan­lar­ın dos­ya­sında uyuş­tu­ru­cu ka­çak­çı­lı­ğı bi­le var. Taş gi­bi, dört dört­lük bir fez­le­ke ha­zır­lan­mış. Böy­le bir dos­ya hak­kın­da ye­ni gö­rev ve­ri­len cum­hu­ri­yet sav­cı­sı­nın ta­kip­siz­lik ka­ra­rı ver­me­si şa­şır­tı­cı­dır. İlk işi­miz ken­di­si hak­kın­da Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Yük­sek Ku­ru­lu­’na suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­mak ola­cak.”
Misafir - IŞİD

AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406