Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam497
Toplam Ziyaret1684594

“YENİ BÜYÜKŞEHİR KANUNU HER NE KADAR KÖYLERİ MAHALLE OLARAK KABUL ETSE DE, KÜLTÜREL YAPIMIZI KORUMAK İÇİN YİNE BİZ KÖY İSİMLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

   

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 6360 Sayılı kanun ile köy tanımına uyan bir yerleşim yeri kalmadığını belirterek, “Yeni Büyükşehir Kanunu her ne kadar köyleri mahalle olarak kabul etse de, kültürel yapımızı korumak için yine biz köy isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

  Aslan, ilçeye bağlı Nuhlu, Sırıkonak, Sarımehmetli, Ömerli, Boztahta, Nergizlik ve Gökhasanlı mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda, yeni kanun ile köylerin mahalle statüsüne kavuşturulduğunu hatırlatarak, “ 6360 sayılı Kanun ile büyükşehirlerde “köy” tanımına uyan bir yerleşim birimi kalmamış, buradaki halk bir anda köylerde yerleşik olmaktan çıkıp şehirlerde yaşayan halk durumuna geçmiştir. Şüphesiz an itibariyle pratikte köy, resmiyette mahalle gibi görünse de zamanla umarız pratikte ve fiiliyatta da mahalle konumuna geçecektir” dedi.

  Köyün, toplumsal, ekonomik, coğrafi ve nüfus özellikleri ile şehirden ayrılan düşük nüfus yoğunluğa sahip kırsal yerleşim birimleri olduğunu, ekonomik olarak genelde tarıma dayalı ve iş bölümünün gelişmediği yerleşimler olduğunu ifade eden Karaisalı Belediye Başkanı Aslan, “Belediyemize mahalle olarak bağlanan köylerimiz halen bu tanıma uymaktadır. Ayrıca köyler ve köydeki yaşamlar bir kültürdür, gelenektir. Bu kültürel değerleri korumak için, Belediye olarak bu geleneği yaşatmak arzusundayız. Örneğin Etekli Köyü Mahallesi diyeceğiz. Hem yasada istenen mahalle adı geçecek hem de yerleşim yeri olarak köy ibaresini de kullanacağız” dedi.

  Bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de aynı görüşte olduğunu kaydeden Aslan’a toplantıya katılan muhtarlar da destek verdi.



720 kez okundu

Yorumlar

     19/09/2014 15:14

NE GARİPTİR TÜM KÖYLERİMİZ BÜYÜK BİR AŞK VE ŞEVKLE KİLİT TAŞI YAPILMAKTADIR. NE GÜZEL YAPILSIN GÜZEL OLANDA BUDUR ZATEN AMA BAKIYORUMDA ESKİ MUHTARLAR YENİ MUHTARLAR MUHTAR KARDEŞLERİ İŞE DÖRT ELLE SARILMIŞLAR, MAŞALLAH DEDİM MAŞALLAH..............BAŞARILAR EKİP İYİ ÇALIŞIYOR . BUNLA İLGİLİ BİR KÜÇÜK KISSA VAR ZAMANINDA SULTAN SÜLEYMAN HZ TÜM KUŞLARI TOPLANTIYA ÇAĞIRILMIŞ AMA İÇLERİNDEN BİR TANESİ ARTIK SULTAN SÜLEYMANI TAKMAMAYA BAŞLAMIŞ VE TOPLANTIYA GİTMEMİŞ ARTIK SULTAN SİNİRLENMİŞ VE KUŞU ZORLA MAKAMINA GETİRMEYE KARAR VERMİŞ TEKRAR HABER YOLLAMIŞ AMA KUŞ GENE YOK DEMİŞ VE EKLEMİŞ SULTANA SÖYLEYİN ONA ÖYLE BİR PİSLİK ATARIM DEVLET MALINI YEDİ DİYE DAHA BİR DAHA İKİ YAKASI BİR ARAYA GELMEZ DEMİŞ. SÖZÜMÜZ KARAİSALI MECLİSİNE. TABİ MECLİS VARSA....
Misafir - belediye

Bank Asya tarih olacak gibi...     17/09/2014 18:19

Başbakan bir şeye karar verdiği zaman yapıyor.BDDK'ya kapatın o bankayı dedi.Allah dışında kimse engelleyemez o bankanın kapanmasını.İstediğiniz kadar daire,tarla,ev,araba satın bu iş bitti.Bu banka ve cemaate hizmet edenler biraz tarih okusunlar emekleri,paraları nereye gidiyor?
Misafir - Sadettin TANTAN

zamlara varım demişsiniz.     17/09/2014 09:50

Nuhlu, Sırıkonak, Sarımehmetli, Ömerli, Boztahta, Nergizlik ve Gökhasanlı köy seçmenleri kardeşlerim ADANA VARMISIN dendiğinde ZAMLARA VARIM dediğinizin farkına vardınız mı?
Misafir - eğlenceden musa

BAŞBAKAN     16/09/2014 14:37

Davutoğlu'ndan Bank Asya açıklaması: Çıkan haberler art niyetli
Misafir - FİNANS

Son dakika! Bank Asya'dan sürpriz hamle      16/09/2014 12:09

Asya Katılım Bankası (Bank Asya), 900 MİLYON TL'lik ödenmiş sermayesini 225 MİLYON TL artırılmak suretiyle 1 MİLYAR125 MİLYON TL'ye çıkarmaya karar verdi.
Misafir - KATILIM

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351