Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam837
Toplam Ziyaret1681044

Emek Partisi Adana İl Örgütü Salı günü ulaşıma yüzde 30-35 oranında yapılan zamları protesto etmek için Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek zamların geri alınmasını istedi.

    

Açıklamayı okuyan Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı, Sözlü’nün herkesin indirimli tarifeden yararlandığını söyleyerek vatandaşlara sahtekarlık ithamında bulunduğunu dile getirdi. 

Şehri birlikte yönetelim vaadiyle gelen Sözlü’nün Adana’yı Adanalılarla yönetmeyeceğini göstermiş olduğunu ifade eden Aracı, yapılan zamların ardından bir kişinin ayda gidiş-geliş yola vereceği ücret ortaklama 120 TL olduğunu söyledi.

Dört kişilik bir ailenin ayda yola vereceği para ise 480 TL civarında olduğunu söyleyen Aracı, “Birçok işçinin işyeri servislerine binmek için bile otobüs ya da dolmuşa binmek zorunda olduğunu düşünürsek asgari ücretli bir işçi ailesi aylık kazancının yarısını ulaşıma verecek. İşçiye reva görülen evinden çıkamamak oldu” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR

TEOG sınavı ile evlerinden uzak okullara yerleşen öğrencilerin, günde birkaç araç değiştirmek zorunda kalırken, yapılan zamlar ile ya servislerin kıskacına düşeceklerini ya da okula harçlıkları ile otobüse binmek zorunda kalacaklarını dile getiren Aracı, üniversite öğrencilerinin de ayda 80 ile 100 TL arasında ulaşım gideri harcayacağının altını çizdi.

Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaşım zammı sözü verdiğini yalanlayan Sözlü’nün vatandaşlara sahtekarlık imasında bulunduğunu dile getiren Aracı,Kamu gelirlerinde tüyü bitmedik yetimlerin hakkını gözeterek tasarrufta bulunduklarını iddia eden Sözlü, bir yandan da dünyanın en büyük Türk bayrağının Adana’da dalgalanacağını söyleyerek kamu kaynaklarını nasıl kullanacağını tarif etmiş oldu” dedi.

"Tüm halkımızı ulaşım hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz"

Halkı gözetmeyen belediyecilik anlayışının varacağı yerin siyaset çöplüğü olacağını dile getiren Aracı, yerel yönetimlerin görevinin ulaşım hakkının engellenmesi değil, halktan toplanan vergilerle bütçelerini oluşturan belediyelerin donanımlı toplu taşıma araçlarıyla insan onuruna yakışır şekilde taşıma yapmak olduğunu dile getirdi. Emek Partisi olarak Adanalılarla hiç kimsenin alay etmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Aracı, “ulaşım zamlarının geri alınması için tüm halkımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

 



627 kez okundu

Yorumlar

Başkan Sadettine açık uyarı     12/09/2014 08:06

Sayın Başkan Saadettin ASLAN: Günlerdir burada yapılan yorumları okumuyorsun yada okuyorsun ama işine gelmiyor sanırım.Biz sana dik dur diyoruz kimsenin karşısında eğilme bükülme ve pısırık durma diyoruz.Oysa siz az önce profil resminizi değiştiriyorsunuz ve Sözlü İle olan resminizi profil olarak facenizde yayınlıyorsunuz.BU halkla dalga geçme ve aptal yerine koyma değil de nedir söyler misin?Böyle yaparak mı Sözlüye karşı bu okula göndermek için harçlık ve otobüs parası veremeyen halkın hakkını hukukunu savunacaksın,Bu halka sakın ben daha çıraklık dönemindeyim acemiyim deme,çünkü senin böyle olursa başka dönemin olmayacak..Yusuf İYİ dişlerini bilemiş ve seni hop yutmak için bekliyor.Kusura bakma ama böyle giderse değil Yusuf İYİ aday olmak Yusuf İYİ çeketini dahi aday olarak koysa sizden 4000 oy fazla alır olay böyle.Söğütlü Kahve de ve Çay bahçesinde size oy verip keşke elim kırılsaydı da ve Saadetin başkana ne de Sözlü ye oy vermeseydim diyenlerin sayısını söylesem küçük dilini yutarsın.
Misafir - Söğütlü kahve ve çay bahçesi ortak metni

Halkın bilgisine     11/09/2014 14:10

Sayın arkadaşlar dün UKOME toplantısına katılan ve ulaşıum zamları konusunda rahatsızlığını dile getiren Başkanımız Saadettin beye tşk.ederiz.Kendisi ayrıca da konunun takipçisi olacağını belirtmiştir.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704