Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam803
Toplam Ziyaret1681888

“Ulaşım Zamları Geri alınsın”

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğünün aldığı 13.08.2014 tarihli karar ile ulaşım ücretlerine 09.09.2014 tarihinden geçerli olacak şekilde yüzde 30 ile 35 arasında zam yapılmasına Emek Partisi tarafından tepki gösterildi.

  Emek Partisi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Böylelikle evden işe gitmek için bir kişinin harcayacağı ulaşım ücreti 120 lira oldu. Asgari ücretin 900 TL civarında olduğu memur zamlarının hiç edildiği ülkemizde ulaşıma yapılan bu zam seçim meydanlarında Adana’yı birlikte yönetelim diyenlerin vaatlerinin ne kadar boş olduğunu da gösteriyor.

Sözlü’nün ilk icraatı zam oldu

Yerel seçimler öncesinde seçim propagandasında ‘Adana’yı birlikte yönetmeye var mısınız’ sloganını kullanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ulaşıma yapılan zamların ardından Adana’yı Adanalılarla yönetmeyeceğini gösterdi. Sözlü, Ulaşıma yapılan zammı hangi Adanalı ile görüşerek almış merak ediyoruz.

Asgari ücretlinin maaşı ulaşıma gidecek

Yapılan zamların ardından bir kişinin ayda gidiş-geliş yola vereceği ücret ortaklama 120 TL oldu. Dört kişilik bir ailenin ayda yola vereceği para ise 480 TL civarında oldu. Birçok işçinin işyeri servislerine binmek için bile otobüs ya da dolmuşa binmek zorunda olduğunu düşünürsek asgari ücretli bir işçi ailesi aylık kazancının yarısını ulaşıma verecek. İşçiye reva görülen evinden çıkma otur oldu.

Öğrenci harçlıkları ulaşıma

Birçok öğrenci ise ailesinden aldığı az miktarda harçlığı ulaşım giderine verecek. TEOG sınavı ile evlerinden uzakta olan okullara yerleşen öğrenciler günde birkaç araç değiştirmek zorunda kalırken, yapılan zamlar ile ya servislerin kıskacına düşecek ya da okula harçlıkları ile otobüse binmek zorunda kalacaklar. Üniversite öğrencileri de ayda 80 ile 100 TL arasında ulaşım gideri harcayacak.

Tüm halkımızı ulaşım hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz

Emek Partisi olarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü uyarıyor ve ulaşıma yapılan zamların derhal geri alınmasını istiyoruz. Halkı gözetmeyen belediyecilik anlayışının varacağı yer siyaset çöplüğüdür. Birlerce emekçinin yaşadığı şehirde ulaşıma yapılan bu denli zam halkla alay etmek demektir. Emek Partisi olarak Adanalılarla hiç kimsenin alay etmesine izin vermeyeceğiz. Ulaşım zamlarının geri alınması için tüm halkımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”



700 kez okundu

Yorumlar

Soygun...     09/09/2014 14:14

Hüseyin Sözlü den Allah razı olsun verdiğimiz oylara karşılık Metroya ve Dolmuşa bugüne kadar görülmemiş zammı yaptı. Sayın Hüseyin Sözlü Başkanım sizi takdir ediyoruz.... Önümüzdeki dönem oyum yine size... Kırsal kesimden adana ya okumak için gelen ve belediye otobüsü kullanan o kadar çocuk perişan olacak. kırsal bölgelere sivil 6,00 tl, öğrenci ise 4,00 tl yapmış.
Misafir - Ali

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398