Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam680
Toplam Ziyaret1669066

Sakarya’nın, davet üzerine Tarım Bakanlığı Destekleme Daire Başkanı Tuncer Kalkay Karaisalı ilçesine geldi

 

AK  Parti Adana Büyükşehir Belediye ve Karaisalı Belediye Meclis Üyesi Abdullah Sakarya, Adana’nın  Toroslar’a yakın kesimlerindeki tarım arazilerinde son 4-5 yıldır çiftçilerimizin çilesi haline gelen yaban domuzuna karşı bu yıl deneme ekimi yapılan Aspir bitkisinin bölgemizde desteklenmesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında  Destekleme Daire Başkanı Tuncer Kalkay Beyi makamında ziyaret ederek,  bölgenin iklim şartlarına  uygun olan ve  yaban domuzunun zarar vermediği alternatif yağlı bitki olan Aspir Bitkisinin bakanlık tarafından prim desteği kapsamına alınmasını talep etti.

  Meclis Üyesi Abdullah Sakarya, Daire başkanını sorunu yerinde incelemek üzerine Karaisalı İlçesine davet etti. Davet  üzerine  Tarım Bakanlığı Destekleme Daire Başkanı Tuncer Kalkay  Karaisalı ilçesine geldi. Karaisalı Tarım İlçe Müdürlüğünde yapılan bilgilendirme toplantısında Aspir bitkisinin deneme ekimi sonuçları ve karşılaşılan sıkıntılar görüşüldü.

  İlçe Tarım Danışmanlarından Fahri Cem Uz’un sunumuyla konu hakkında bilgi alan ve elde edilen sonuçlardan memnuniyetini dile getiren Tarım Bakanlığı Destekleme Daire Başkanımız Tuncer Kalkay, “Yaban Domuzunun ilçemizde gerçekten de büyük bir sorun olduğunu, 2014 yılında sadece Karaisalı ilçesinde 42 bin dekar alanda bu zararın tespit edildiğini ve alternatif yağlı bitki olan Aspir Bitkisinin desteğinin 2015 yılı itibari ile de destekleme kapsamına alınması için çalışmalara başlandı” dedi.

Bilgilendirme Toplantısının ardından Karaisalı’yı gezen Daire Başkanı arazi koşullarının ova kesimi ile uyuşmadığını, daha farklı desteklere de açılması gerektiğini ve yeni oluşturulacak havza sisteminde Karaisalı İlçesi ile özel olarak ilgileneceklerini belirtti.

 



1092 kez okundu

Yorumlar

     09/09/2014 09:07

sayın sakarya aspiri maspğiri bırka kardşeim çiftçi herşeyi senden daha iyi bilkir.hayırlı bir iş yapacaksan.adana karaisalı arası 1300 tl den 3000 tl oldu buna bir çare bul.yada dile getir..çiftçi kardeşlerim kendi sorunlarını senden daha iyi biliyor.onların kafasını sulandırma yeter.özüne asıl yapman gerkeni yap yeter.
Misafir - ilçenin gerçek sahipleri

aspirin     06/09/2014 14:01

aspir veya aspirin bu ilçede başkan var adamlar çıkmış devlet görevlisi gezdiriyo şova ve gonkreye yönelik bir çalışma gibi
Misafir - ikili

Benim de çorbada tuzum olsun      06/09/2014 09:44

Karaisalının gelişmesi ve çocukalarımızı geleceği için bir adım atanlardan Allah razı olsun.Karaisalı i için fikri olanları, bir araya gelebileceğmizi adı ne olursa olsun konferans,seminer,sempozyum. veya sanal bilginin paylaşılabileceğmizi ortamı yapabileceğimizi düşünmeğe davet ediyorum.
Misafir - martı

CHP MHP DE OLSA İHRAÇ EDERLERDİ     06/09/2014 07:31

AKP’deki yolsuzlukları ve yolsuzluklara bulaşanları temizleyip güçlenmek varken niçin yolsuzlukları araştıranlara savaş açıldı ? 20 bini aşkın vatan evladını sürgüne neden yolladı ? Başka parti olsa aklanırdı Ak Parti niye AKLANMADI ?
Misafir - Yolsuz

İSRAİLE DESTEK Mİ VERİLİYOR ?     06/09/2014 02:33

Petrol Sektör Raporu’na göre, haziran ayında Türkiye’den İsrail’e bin 584 ton jet yakıtı ihracatı yapılmış.Hazirandaki jet yakıtı satışının motorinin satışının önüne geçtiği bildirilmiş.
Misafir - JETÇİ

SAÇMALIYORSUN SAKARYA     05/09/2014 22:10

SEN KİİM. ASPİR NE. SEN BL. BAŞKANLIK SEÇİMİNİ NASIL KAYBETTİĞİMİZİ İYİCE ANALİZ ETTİN Mİ Kİ ÇIKIP AHKAM KESİYORSUN. HADİ ORADAN BEE................PEEEEEH
Misafir - KARACAOĞLAN

ÇOK OLMUYOR LAR MI ?     05/09/2014 22:50

Bu ikili çok olmuyor mu ? Hoca duymasın.TeşkilattA Hocadan habersiz tayin de davette olmaz , Hacılar bizden söylemesi.
Misafir - Engelsiz

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339