Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam986
Toplam Ziyaret1669372

KARAİSALILI NEVRİYE GÜNGÖR, MİLLİ TAKIM KAMPINA ÇAĞRILDI

    

  Adana Karaisalı Özel Nevzat Korkmaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan Nevriye Güngör, 3-10 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan15 kişiden oluşan kampa Adana’dan katılan tek sporcu oldu.

Adana Karaisalı Özel Nevzat Korkmaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurcusu Gülsüm Tekalp, “Adana’da 9-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Atletizm Türkiye Şampiyonasında gösterdiği performans ile Atletizm Gelişim ve Lisanslama Kampına çağrılan sporcumuz Nevriye Güngör, 2009-2013 yıllarında da Türkiye dereceleri almış bir sporcudur. Türkiye Şampiyonasına Adana’yı Temsil eden tek sporcu olan Nevriye Güngör, 1500 metre yarışmasında 6.17 derece ile ikincilik kazanmıştır. Sporcumuz 03-10 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir ilinde yapılacak olan15 kişiden oluşan kampa Adana’dan katılan tek sporcudur” dedi.

  Tekalp, Adana Karaisalı Özel Nevzat Korkmaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan Nevriye Güngör’ün özel bir sporcu olduğunu ve kurumun bulunduğu Karaisalı’da yapılan birçok etkinliğe de katıldığını belirterek, “Kurum içerisinde yapılan El işi, ebru, ahşap sanatları gibi aktivitelerde bulunmakta sonra kendisini Atletizm pistine atmaktadır. Adana Paralimpik Spor Kulübü Sporcusu olan Nevriye yoğun antrenmanlar döneminde haftada 5 gün, yaz aylarında haftada 2 gün Atletizm çalışmaktadır. Atletizm yarışma alanlarının birçoğunu başarabilmesine ve derece alacak kapasitesi olmasına karşın Paralimpik oyunların T20 Classifikasyonda yarışma yapılan 1500 Metre kategorisinde ilerlemeyi düşünmektedir. 2008 yılında Antrenörü Alper Tekalp tarafından atletizme yönlendirilen ve çalıştırılan Nevriye 2015 İNAS Global Oyunları ve 2016 Paralimpik Oyunları katılabilmeyi istiyor” diye konuştu.

   Eşine ait ilçe merkezindeki Özel Eğitim öğrencilerine Federasyon bünyesindeki Atletizm, Masa Tenisi, Futsal, Bocce, Futbol, Bowling branşlarında sporsal aktiviteler yaptıran ve becerili olanları spor branşlarına yönlendiren Alper Tekalp’in kulübün yaklaşık 50 civarında sporcusu olduğunu söyleyen Gülsüm Tekalp, Karaisalı ilçe stadında Atletizm çalışmalarını yaptıklarını, bireysel çabalarla bu başarıların geldiğini, destek verildiğinde potansiyel özel sporcu olup hiç sporla tanıştırılmamış bireylerin keşfedilip spor yaptırılması düşüncesinde olduklarını kaydetti. Tekalp, “Adana Karaisalı’da sporcularımız için en önemli ihtiyaçlarımız donanımlı, paralimpik düzeyde spor alanları ve malzemeleridir. Karaisalı ilçesinde antrenmanlar yaparak Gelişim Kampına çağrılan sporcumuz Nevriye kendisinin de idealleri var. Bunlar arasında ülkemize madalya kazandırmak ve özel başarılara devam etmektir” dedi.

ÖZEL ANI; AYAKKABIYI KOŞUNUN YARISINDA ATMAK

Nevriye ilk defa Atletizm yaptığı dönemlerde en büyük sorunu ayakkabıydı. Alper hoca antrenmanlarda biraz koştuktan sonra spor ayakkabısını çıkartmak isteyen ve sonunda çıkaran sporcusuna farklı spor ayakkabıları denemesine rağmen sporcusu ayakkabısız koşmakta ısrarlıymış.

Ne kadar söz verirse versin 1500 metre koşu başladıktan sonra en fazla 2 tur bitirip olduğu yere oturup hemen ayakkabısını çıkartıp devam ederdi.

Birçok çözüm yolu deneyen hocası sonunda bir çözüm buldu 2009 yılında Atletizm Türkiye Şampiyonasına İzmir’e gidebilmesi için Spor Ayakkabısı giyme şartı olduğunu bu nedenle ailesi, öğretmenleri ile işbirliğiyle anlaşma yapılarak antrenmanları mutlaka spor ayakkabılı yapması gerektiği konusunda söz alındı. Nevriye sözünde durdu Karaisalı’da antrenmanlarda sürekli spor ayakkabısı giydi. Hatta Çivili koşu ayakkabısını bile kullandı!

Peki ya sonuç:

İzmirde Türkiye Şampiyonasında 1500 metre yarışının 3. Turunda yere oturdu tüm idareciler telaşlandı bir şey olduğunu düşündüler. Bir şey olmadı kızımız yalınayak Türkiye birincisi oldu!

Tabiki geldiğinde ifadesi netti; Hocam İzmirdeyiz ya artık ayakkabısız koşabilirim değil mi?

 ÖZEL EĞİTİM KURUMU

Adana Karaisalı’da hizmet veren kurumda öğrencilere özel eğitim dersleri yanında Spor, Sanat, Müzik, Tiyatro vb. faaliyetler yaptırılmakta, kurum yöneticisine göre özel eğitimi sadece akademik olarak görmek büyük bir eksikliktir. Bunun önemine vurgu yapan Kurum sahibi Gülsün TEKALP çocuklarının spor yoluyla çok iyi geliştiğini ifade etti.

YOLCULUK SALI GÜNÜ

Nevriye GÜNGÖR hocası Alper TEKALP ile 02.09.2014 Salı günü İzmire hareket edecek ve 03.09.2014 te İzmir Vesta Liman otelde kamp için hazır olacaktır.



1101 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173