Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam589
Toplam Ziyaret1668231

(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreş hazırlıkları Karaisalı Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor.

   

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nin katkıları ile 29-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak güreşler için Kızıldağ Yaylasında çalışmalar sürüyor. Karasalı Ve Büyükşehir Belediyesi’nin yol genişletme çalışması başladı. Güreş alanında da soyunma odaları, seyyar WC’ler ve diğer çalışmalar sürdürülüyor.

  GÜREŞ TERTİP KOMİTESİ

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Tertip Komitesinde kendisi ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut, Karaisalılılar Derneği Başkanı Saadettin Aslan, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan ve Büyükşehir Belediyesi Güreş Şube Başkanı Mehmet Sırkıntı’nın bulunduğunu söyledi.

   Aslan, Teknik Komitede ise Yusuf İnce, Ramazan Karataş, İskender Var, Remzi Göçer, Abdullah Kaçar, Hakkı Koca, Sadi Doğdu ve Mehmet Ali Durmaz’ın görev alacağını açıklayarak, ilk etkinliğin 29 Ağustos Cuma günü saat 19.00 başlayacağını ve bu etkinlikte yapılan konuşmalardan sonra Gül Ahmet Yiğit, Mahmut Tülek ve Haluk Levent’in konser vereceğini kaydetti. Aslan, ikinci etkinliğin 30 Ağustos Zafer Bayramı günü gerçekleştirileceğini ifade etti. Karaisalı mahalleler arası futbol turnuvası final karşılaşması ve ödül töreni yapacaklarını belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, aynı gün akşamı ise Ali Topak, Atilla Yılmaz ve Mustafa Yıldızdoğan konserleri olacağını söyledi.

  DEVLET BAHÇELİ GÜREŞ AĞASI OLUYOR

  31 Ağustos 2014 Pazar günü saat 10.00’da açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından protokol konuşmaları yapılacağını ve daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir konuşma yapacağını belirten Aslan, “Ağalık seçiminde Sayın Genel Başkanımız Güreş Ağamız olacaktır. Sayın liderimize ağalık kıyafeti giydireceğiz. Mehter takımı konserinden sonra güreşlere başlanacaktır. Başpehlivanlık güreşlerinden sonra madalya töreni yapılacak ve burada başpehlivana altın kemer takılacaktır” dedi.

  ULAŞIM ÜCRETSİZ

  Aslan, konserler ve güreşlere tüm Adanalıları davet ederek, Adana Büyükşehir Belediye otobüslerinin 31 ağustos Pazar günü Çifte Minare Cami önünden sabah 07.00’den, Karaisalı’dan ise 08.00’den itibaren ücretsiz olarak taşıma yapacağını söyledi.

 

 



661 kez okundu

Yorumlar

El Fatihah     23/08/2014 11:27

Yerli kendine has insanıyla yapılan güleş veya güreş politikacıların elbirliğiyle bitkisel hayatta can çekişmektedir.Karaisalı Kızıldağ Güreşi parası olan işi sadece güreşmek olan spor kulüplerinin maç yapacağı alan haline gelmiştir.Şalvarıyla göbeğinden atarak güleşen bizler sadece seyirci kalacağız.Yapılacak güreşte görev alacak eski güreşçiler tavırlarını tecrübelerini ortaya koyup bu kendi başına olan masum halkı bilgilendirmelidir .Amatör ruh ölmüştür.
Misafir - ozan

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339