Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam707
Toplam Ziyaret1682694

Adana, Türkiye’de bir ilk’i gerçekleştirdi

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geliştirilen ''Erken Teşhis Ürün Kurtarır'' projesi hayata geçiyor. Böylece insan hayatında son derece önemli olan erken teşhis gerçeği, bitkiler için de geçerli kılınmış oluyor.  İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen örnek projenin başarılı olması durumunda tüm Türkiye’de uygulanacağını ve üreticiye büyük kolaylıklar sağlayacağını belirterek, '' Hazırladığımız yazılımla, herkes sahada gördüğü bitki hastalığını fotoğraflayıp, merkezimize mesaj yolu işe iletebilecek. İlgili uzmanlarımız zararlıyı fotoğraftan teşhis edip, tedavi yöntemini ve kullanılacak ilaçları çiftçiye yine mesaj yoluyla iletebilecek” dedi.

Hem Zamandan Hem Maliyetten Tasarruf

 Hamit Aygül, Adana çiftçisinin daha fazla kalkınması konusunda sürekli çalıştıklarını belirterek, '' Projemizle, uzmanlarımız sahaya inmeden hastalığı tespit edeceğinden, zamandan ve maliyetten tasarruf etmiş olacağız. Hastalığın tespit edilemediği durumlarda ise yine personelimiz çiftçimizin yanında olacak ve sahada çözüm yolu bulmaya çalışacak '' diye konuştu.

 

Çiftçi teknolojiyle tanışacak

 Proje kapsamında her ilçe müdürlüğüne bir adet tablet bilgisayar temin ettiklerini kaydeden Aygül,   '' Pilot ilçe olarak belirlediğimiz yerlerde uygulamalar yapmaya başladık. Öncelikle çiftçimize teknik bilgi veriyoruz. 2 ay içerisinde sahada uygulanır hale gelecek olan projemiz Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyor. Eğer başarı sağlarsak bakanlığımıza da sunacağız'' şeklinde konuştu. Aygül, halen bitkiler üzerinde sürdürdükleri pilot uygulamanın başarılı olması durumunda aynı yöntemi hayvancılık için de kullanacaklarını sözlerine ekledi



570 kez okundu

Yorumlar

KARAİSALI ZÜBÜĞÜ KİM ?     18/08/2014 21:44

Selam-Tevhid soruşturmasının özü her ne ise, “havuz medyası” diye anılan gazete ve televizyonları çılgına çeviriyor olmalı.
Misafir - Ustura Kazım

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398