Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam332
Toplam Ziyaret1693338

Seyhan İlçesinde Çöp Kutuları Yeraltına Alınıyor. Konteyner devri bitiyor, çöpler artık yeraltında toplanacak

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar seçim döneminde sözünü verdiği projeleri hayata geçirmeye başlıyor. Seyhan ilçesinde çöp konteynerlerinin yer altına alınma işleminin ilk adımı olan yer tespiti çalışmaları başladı.


KARALAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BİZZAT KATILDI

Yer tespiti çalışmalarına bizzat katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar temizlik işinin belediyenin ilk görevi olduğunu belirtirken bu işin artık demode olmuş yöntemlerle değil daha modern ve sağlıklı yöntemlerle yapılacağını söyledi. Karalar,"Belediyemiz çöp konteynerlerini yer altına alarak şehir estetiği, sinek sorunu, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza atıyor. Yerel seçim sürecinde daha yaşanılabilir ve herkesin yaşamaktan onur duyacağı bir ilçe oluşturacağımızı söylemiştik. Bu anlamda sözünü verdiğimiz 'Çöpler yeraltında' projemizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Bugünde bu projenin ilk adımı olan yer tespiti çalışmalarına başladık. İlçede çevreye kötü koku yayan, sinek üremisine neden olan, çevre sağlığını olumsuz etkileyen çöp konteynerlerini yer altına alınarak, yaşanan kirliliği ortadan kaldırılacağınız" ifadelerini kullandı.


BAŞKAN KARALAR PROJEYİ YERİNDE GÖRDÜ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar geçtiğimiz hafta İstanbul'a giderek projeyi uygulayan belediyeleri ziyaret etti. Başkan Karalar beraberinde başkan yardımcıları Kadir Özdemir, Aydın Uslupehlivan ile birlikte projeyi uygulayan firmalardan bilgi aldı.


BELEDİYE TASARRUF EDECEK

Seyhan Belediyesi çöp konteynerlerini yer altına alarak başta kötü koku olmak üzeri birçok olumsuzluğun önüne geçecek. Ayrıca çöplerin yer altına alınması ile tasarrufta yapılacak. Yeraltı konteynerleri ve bunları toplayan özel vinçler sayesinde çöp ile ilgili büyük bir mali yükten de kurtulmak hedefleniyor. Çöpleri almak amacıyla günlük toplama işlemi yapan çöp araçları, bu sistemle daha asgariye indirecek böylelikle hem yakıttan, hem araçtan, hem personelden büyük tasarruf elde ediliyor. Yeraltı çöp konteyneri uygulamasında çöp tonajı normal konteynerlere göre 10 kat daha fazla.


VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Çöplerin yer altına alınacağı projeyi büyük memnuniyet ve mutluluk ile karşıladıklarını belirten vatandaşlar Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti. İlk kez bir belediye başkanını halkın arasında ve yapılan projenin bizzat başında olarak gördüklerini belirtti.



713 kez okundu

Yorumlar

     06/06/2014 12:04

yapacaksa yapsınlar o zaman.
Misafir - PaRgALı

di mi Samet?     06/06/2014 11:31

ne var yani bunda bunu bizim başkanda cumali özcanla birlikte yaparlar.
Misafir - Yıldırım Beyazıtın Torunları

AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479