Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam42
Toplam Ziyaret1667684

Kaksan, olağan genel kuruluna ortaklarını gazete ilanı ile çağırdı.

 

 




Kaksan A.Ş.’nin ilanı aynen şöyle:

“Şirketimizin 2013 Mali dönemi olağan genel kurul toplantısı 13 Haziran 2014 Cuma  günü saat: 14.00’de Şirketimiz fabrika merkezi olan Selampınar mahallesi Hacılıbelen mevkii Karaisalı/Adana adresinde yapılacaktır.

 2013 dönemi ile ilgili Yönetim Kurulu faaliyet raporu, Denetçi raporu, Bilanço, Gelir tablosu ve bunlarla ilgili diğer belge ve kayıtlarımız toplantı gününden 15 gün evvel fabrika merkezinde ortaklarımızın tetkikine açık tutulacaktır.

Ortaklarımız bu toplantıya bizzat katılabilecekleri gibi aşağıda örneği yazılı bulunan NOTER tasdikli vekaletname ile de kendilerini temsil ettirebilirler.

G Ü N D E M :

1- Başkanlık divanının teşkili.

2- Başkanlık  divanına Genel Kurul Toplantı tutanağının imzası için yetki verilmesi.

3- 2013 yılı Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile denetçi raporunun okunması, müzakeresi ve Genel  Kurulun tasvibine sunulması.

4-  2013 yılı Bilanço ile Gelir tablolarının okunması, müzakeresi ve şirket karından Kanun ve Ana sözleşme gereği yapılması gereken miktarlar ayrıldıktan sonra kalan kısmının dağıtımına karar verilmesi ve birinci temettü dağıtım tarihinin kararlaştırılması.

5- Yönetim Kurulu ile denetim kurulu üyelerinin ibraları.

6- Yönetim ve  Denetim kurulu üyelerinin seçimi.

7- Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ücretlerinin tesbiti.

8- Yönetim Kurulu üyelerine T.T.K’nun 395ve 396 maddelerine göre izin verilmesi.

9- Dilek ve temenniler.

10-Kapanış”



KAKSAN'IN TARİHÇESİ

Kireç insanoğlunun kullandığı en eski kimyasallardan biridir. İlkel usullerle elde edildiği günden bu yana yalnızca inşaat ve tarımda kullanılan kireç giderek sanayinin birçok alanında kullanılmaya başlandı. Bu gelişme ile ilaç üretiminden çevre korunmasına kadar değişik alanlara giren kireç tabiatın sigortası oldu. Beyazit Şirketler Grubuda kireç üretimine iki kuruluşla katıldı ve Türkiye kireç sanayiinde ilk sıralarda yer aldı.

Beyazit Şirketler Grubunun bir kuruluşu olan KAKSAN, Adana’ nın Karaisalı ilçesinde yer alıyor. Karaisalı Adana’nın merkezine 50 km uzaklıkta bölgenin en eski yerleşim yerlerindendir. Cumhuriyet öncesi ticaret kervanlarının yolu üzerinde bir merkez olan yöre daha sonra yapılan transit yollardan uzakta kaldı ve eski önemini kaybetti. İl özel idare müdürlüğü ile belediye tarafından 1985 yılında kurulan Karaisalı Kireç San. ve Tic. A.Ş’ ye ait tesis imkansızlıklar sonucu 1990 yılında tamamlanabildi. O günlerde deneme üretimine başlanan tesiste sistem kilitlendi. Tesis kaderine terkedildi. Modern teknoloji ile kireç üretiminde ve bilgi birikiminde lider kuruluş olan Paksan 1993 yılında şirketi satın aldı. Tesis 6 ay gibi kısa bir sürede elden geçirildi ve üniteler itibari ile deneme üretimleri yapılarak sistem işletmeye açıldı. Burada hammadde tesisinin yanında yer alan ve hazineden kiralanan 400.000 m2  alanın 30.000 m2 sinden temin ediliyor. Kuruluşun aynı bölgede maden dairesinden tahsisli 200 hektar alanda İskenderun bölgesinde de 557 hektar alanda faaliyet hakları bulunuyor. KAKSAN taş ocaklarından elde edilen hammadde damperli kamyonlarla kırıcı üniteye sevk edilir. Her biri 80 ton/saat kapasiteli 2 adet çeneli kırıcı ile kırılan hammadde elek grubundan tane boyutlarına göre ayrılır. Fırın için uygun boyutlardaki hammadde ürün stokhollerinden alınır. Diğerleri ise kübiksellerden geçirilerek beton ve asfalt standartlarına uygun kırma taş haline getirilir. Kalker konveyör bant sistemi ile fırına taşınır. MAERZ tipi fırında yakıt olarak petrokok  kullanılır.150 ton kapasiteli ve PLS bilgisayar sistemi ile fırında kalsinasyon gerçekleşir ve sönmemiş kireç elde edilir. Sönmemiş kireç konveyör bant ile kırıcıdan geçirildikten sonra silolara alınır. Söndürme 15 ton/saat kapasiteli fifer sistemi modern ünitede yapılır. Burada söndürülen kireç dinamik separatörlerden geçirilerek tane boyutlarına göre ayrılır. TSE normuna uygun olanlar paketlemeye diğerleri ise bilyeli değirmenden geçirilerek standart boyut elde edilir ve siloya sevk edilir. Paketleme silosundan alınan norma uygun söndürülmüş kireç vidalı ve kovalı götürücülerle 12 memeli tam otomatik portatif kantara götürülür. Kireç kraft torbalarla paketlenir. Buradan piyasaya arz edilir.

KAKSAN’ da metalürji kimya ve inşaat sanayi için çok kaliteli kireç üretilerek Doğu Akdeniz Bölgesine pazarlanıyor. KAKSAN’ da üretilen yüksek evsaflı kireç güneyin önde gelen sanayi kuruluşlarında, ark ocaklarında, çelik üretiminde, baca gazı desülfürüzasyonunda  ve su arıtımında kullanılıyor. KAKSAN inşaat kirecinin yanı sıra 20 kg’lık özel badana kireci 500 ün üzerinde satış noktasından Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Niğde illerinde piyasaya sunuluyor.



950 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339