Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam417
Toplam Ziyaret1668059

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden kazasının meydana geldiği Soma’da olayla ilgili yaptığı açıklamada, ölü sayısının 205’e yükseldiğini kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden kazasının meydana geldiği Soma’da olayla ilgili yaptığı açıklamada, ölü sayısının 205’e yükseldiğini kaydetti. Bakan Yıldız, “Can kaybının daha da artmasından endişeliyiz. Milli yas ilan edilmiştir. Bu sıkıntı ve acı beklediğimizin üzerinde oldu. Türkiye’deki şuana kara yaşanmış en yüksek kayba doğru gidiyoruz. Şu anda 7 tane işçi kardeşimizin cenazelerini ailelerine teslim ettik. Otopsiler devam ediyor. Bütün bu işlemlesin hızlandırılması için uğraşıyoruz. Dün MHP, BDP CHP’den milletvekilleri taziyelerini sundu. Kendilerine gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bütün bu işlemler bittikten sonra gerek adli ve idari soruşturmaların yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” diyen Bakan Yıldız, “İçerde herhangi bir grizu patlaması ve darp olmadı. Karbonmonoksitten zehirlenmesinden işçi kardeşlerimizin hayatını kaybettiğini görüyoruz. Ölümlü vakaların daha da arttığınız görüyoruz bunu üzülerek söylüyoruz” dedi.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ ÇIKTIKÇA BU RAKAMLARI SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM”

İçeride kaç işçinin olduğu konusunda Bakan Yıldız, “Tahmini bir rakam var bunu sizlere paylaşmaktan bilerek kaçınıyorum. O sayı bize özel sektörün verdiği sayı. İşçi kardeşlerimiz çıktıkça bu rakamları sizinle paylaşacağım” diye konuştu.

Yangının bir ara söner gibi olduğunu ancak dalgalı bir seyir izlediğini belirten Yıldız, “Yangın yolu üzerinde olanlar var. Hiçbir işçi kardeşimizin yanarak vefat ettiğini görmedik. Yangından daha uzakta olduğunu tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Arama kurtarma ekiplerinin eksi - 484 koduna kadar gittiğini söyleyen Bakan Yıldız, “Arama ekiplerinin de sağlının düşünerek son derece dikkatli davranıyoruz. 500’e yakın kurtarma ekibinin de sağlığını düşünerek bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Yaralılardan 4’ünün ağır olmaktan çıktığının ve şuan 57 işçinin hastanelerde tedavi gördüğünü belirten Bakan Yıldız, onların da durumunun iyi olduğu haberini aldıklarını söyledi.

MADENDE KAÇ KİŞİ VAR?

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 205 madencinin hayatını kaybettiğini söyledi. İçeride ne kadar işçi olduğunu söylemekten bilerek kaçındığını ifade eden Yıldız, "Sayıyı işçi kardeşlerimiz çıktıkça paylaşacağız" dedi.

Türkiye’de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybıyla sonuçlanan bir kazaya doğru gidildiğini kaydeden Yıldız, "Otopsilerin tamamlanması, sayın valilerimizin, bakan yardımcılarımızın yaptıkları çalışmalarla beraber şu anda 7 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Bu sayı artacak. Bir yandan otopsileri yapılıyor. Diğer yandan adli tıp kurumundan buraya uzman ve teknikerler geldiler. Bütün bu işlemler bittikten sonra adli ve idari soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz şu an acımızla uğraşıyoruz. Zamanın aleyhimize işleyeceğini söylemiştim. Allah rahmet etsin. Acılı ailelerine sabırlar niyaz ediyorum" diye konuştu..

İçeride ne kadar işçi olduğunu söylemekten bilerek kaçındığını ifade eden Yıldız, "Sayıyı işçi kardeşlerimiz çıktıkça paylaşacağız" dedi.



564 kez okundu

Yorumlar

TEMENNİ     14/05/2014 14:47

Allah rahmet eylesin. Acılı ailelere ALLAH'tan sabır diliyorum, mekanları cennet olsun.
Misafir - HARUN ÇAM

bu sözü hayatımca unutmayacapım.     14/05/2014 13:09

ÇİZMELERİMİ ÇIKARAYIM MI?SEDYE KİRLENMESİN.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

     14/05/2014 13:38

Maden ocağında 15 yaşında bir çocukta var. Soruyorum 15 yaşında bir çocuğun eylemde ne işi var diye soranlar acaba 15 yaşında bir çocuğun madende ne işi var diye sorabilecekler mi?
Misafir - cumali

     14/05/2014 13:34

BÜYÜK TÜRK MİLLETİ BAŞIN SAĞ OLSUN… Bugün 14 Mayıs ve Türkiye yasta… Manisa//Soma’daki maden ocağında yaşanan felaket, 201 canımızı canımızdan kopardı.. İlgililer, ölü sayısının daha da artacağından endişeyle bahsediyorlar… Kayıplarımızı rahmetle yadetmeye, ölü sayısının en azından burada kalması için dostlarımızı dua etmeye davet ediyorum. Haydi hep birlikte maden ocağındaki şehitlerimiz için birer “Fatiha” okuyalım… Hemen şimdi….
Misafir - Oğuz Adem SELÇUK

Başımız Sağolsun     14/05/2014 13:42

Acı büyük anlatılacak gibi değil.Ulusça başımız sağolsun.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

SOMA     14/05/2014 12:30

Dualarımız sizinle Vefat eden canlara Rahmet diliyorum başımız sağolsun Kurtarılmayı bekleyen canları da Allahım Ailelerine ve Milletimize bağışlasın ( amin )
Misafir - Ali

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436