Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam393
Toplam Ziyaret1681478

Bu konuda ASKİ’nin 2010 yılında oluşturduğu İnceleme Komisyonu'nun raporu Valiliğe gönderildi. Ancak sonuç alınamadı. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz



Öz-İş rumuzu ile Karapınar suyunun kesileceğine ilişkin yorumda bulunan okurumuzun görüşünden yola çıkan Sitemiz, bu konuda dönemin ASKİ Genel Müdürü olan ve şuan MHP Adana Milletvekilliği görevini sürdüren Seyfettin Yılmaz’ın Adana Valiliğine gönderdiği yazıya ve ekli rapora ulaştık.

"KARAPINAR SUYU HAYATİ ÖNEME HAİZ"

  ASKİ eski Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz, Valiliğe 7 Ekim 2010 tarihli üst yazıda, Karaisalı ilçesi ile çevre köylerin su ihtiyacının Karapınar kaynağından karşılandığını, su kaynağının bulunduğu Saypınar Mahallesindeki bir taşocağına ait şirketin taş ocağı faaliyetini gösterdiğini belirtmiş ve “İlçe ve çevre köyler açısından hayati öneme haiz Karapınar kaynağında oluşabilecek olumsuzluklarla ilgili komisyon raporu yazımız ekinde sunulmuştur. Bu itibarla ileride telafisi imkansız durumlara mahal vermemek adına ilgili firmaya gerekli yaptırımların uygulanması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim” demişti.

İNCELEME KOMİSYONU RAPORUNDA TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKİLİYOR

  ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Makine Mühendis, Jeoloji Mühendisi, Çevre Mühendisi ve Hidrojen Mühendisinden oluşturulan 4 kişilik İnceleme Komisyonu bu konuda 12 Nisan 2010 tarihinde Karapınar suyunu ve batı- güneybatı istikametinde yaklaşık 1 km. mesafedeki taşocağını yerinde inceleyerek izlenimlerini bir rapor halinde Genel Müdürlüğe sundular.

SUNİ DEPREMLERE DİKKAT

  Raporda, taşocağında dinamit patlatma usulü ve kırıcı makineler ile basamak şeklinde açık ocak işletme çalışmalarının sürdürüldüğü belirtiliyor. Dinamit patlatılmasının oluşturacağı suni depremlerin Karaisalı formasyonuna ait kireç taşlarındaki kırık-çatlak ve erime boşluklarını etkileyeceğinin aşikar olduğu kaydedilerek, “Üstelik taşocağının yerleşim birimlerine ve Karapınar su kaynağına 1 km. den az bir mesafede bulunması çok düşündürücüdür” ifadelerine yer verildi.

MEVCUT DURUMDA VE GENİŞLEME HALİNDE NELER OLABİLR?

  İnceleme raporunun sonunda, “Sonuç olarak inceleme komisyonu yukarıda izah edildiği üzere taşocağının mevcut durumda ve genişlemesi durumunda Karapınar su kaynağının etkileyeceği hususunda görüş birliğindedir” denildi.

 

 

 



1305 kez okundu

Yorumlar

FEYZİOĞLU DA TAYYİPÇİ     10/05/2014 22:07

Her hamle planlı Tayyip bey prim topluyor.Feyzioğlu tayyibin adamı olabilir .
Misafir - YANLIŞ

anlayan var mı?     10/05/2014 14:03

arkadaşlar yıllardır facesinden başbakana övgü dolu sözler yazan,bilgiç bilgiç her konuda ahkam kesen Müslüm ÖVEÇ bey neden aylardır,yıllardır bu konuda da bir kaç ses getirecek yazılar yazmıyor anlamış değilim.ANlayan da varsa beri gelsin.
Misafir - keştepeli

Su keslirse....     10/05/2014 10:33

Yerleşmek için seçilen yerlerin çoğunun suyun olduğu yerler olduğunu söylemek bilineni tekrar etmektir.Karapınarın suyu kesilirse ; suyun aktığı Tola deresi kuruyacak. Üçürge deersi kuruma noktasına gelecek.Buna bağlı olarak yapılan tarım susuz olacak. Karaisalıya Hizmet için kurulan Karaisalı Plafformu, Karaisalı Orman bölge şefliği ve Özellikle Karaisalı derneği sizi Taş ocağı bölgesini yerinde görmeğe davet etsem haddimi aşmış olurmuyum.İstediğim sadece Kamu Menfaatidir.
Misafir - martı

Söyleme uygun icraat gerek     10/05/2014 10:25

Karaisalı için hayati öneme hazi suyla ilgili halka hizmet hakka hizmet ve biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyen ,biz Atatürkün kurduğu Cumhuriyetin kurucusu ve halkçıyız diyen,Biz milliyetçiyiz söz konusu vatansa gerisi teferruatttır, Biz yörüğüz diyenler neden sesiniz soluğunuz çıkmıyor.Ümit ederim ki su kaybolmadan sorunu çözmek için gerekli girişimde bulunursunuz. İşin tuhafı Karaisalıdaki siyaseçilerin çogu konuyu ayrıntılarıyla biliyor..Bu işte bir gariplik var.
Misafir - ÖZİŞ

bir ayda sınıfta kaldı.     09/05/2014 10:15

Sevgili Saadetttin Aslan ilk 1. ayı ile sınfta kaldı.Kendisinden evet her ne kadar 3,5 trilyon borç bırakılsa da çok daha ses getirecek ve para gerektirmeyen hizmetlerini beklerdik.
Misafir - ilçeden sebahattttin

     08/05/2014 20:30

beyler şakanın ve gırgırın vakti degil durum ciddi duyarlı olalım
Misafir - abdullah küçùkyücel

şakanın zamanı değil.     08/05/2014 19:55

Selampınadan İbrahim efendi keyfin yerinde ,tuzun kuru nasılsa senin suyunu birileri düşünüyor sen kılını kıpıdatma . Gölge etme başka ihsan istemem.Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.Konu tiye alacak kadar basit değil.Dünya yansa umurunda değil.Seni ciddiye alıp cevap yazmamın sebebi sinek küçük mide bulandırır.Herşeyin bir yeri ve zamanı var ama o zamn bu zaman değil.
Misafir - ögeday

     08/05/2014 15:34

sabah mahallede bir kaç kadın gördüm leğenleri ellerinde idi ne yapıyorsunuz dedim.karapınarın suyu her an kesilebilirmiş dediler.leğenleri dolduralım dedler.
Misafir - selampınardan ibrahim

başkan bunu aytaç durak duymasın.azleder seni.     08/05/2014 15:03

Saadettin Aslan Karaisalı Belediye Başkanı: Keçinin bize çok faydası vardı. Orman tohumlarını toprağa karıştırıyorlar, ve yedikleri çalıların büyümesini engelliyorlar. Ayrıca gübre bırakıyorlar. Kırsal kesimin en büyük geçim kaynağıdır. Dağlık bölgelerde nüfus kalmadı. Geçim kaynağı bitince işsizlik baş gösterdi ve köyler boşaldı. Keçi, köy gençlerine istihdam sağlıyordu. Keçi kalmadığı için peyniri de pahalandı. Bu gerekçelerle projeyi destekliyoruz
Misafir - merkezboztahtalı

     08/05/2014 14:53

gideyim evdeki boş kovaları doldurayım bari.
Misafir - sabri

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704