Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam771
Toplam Ziyaret1681856

SÖZLÜ DP'YE TEŞEKKÜR ZİYARETİNDE BULUNDU

Demokrat Parti, seçime sayılı günler kala, seçim sonucu etkileyecek bir açıklama yaptı. Demokrat Parti Adana İl Başkanı Fatih Köylü, partisinin seçimlerde, Büyükşehir’de MHP Adayı Hüseyin Sözlü’yü desteklediğini,ilçelerde ve belediye meclis üyeliğinde ise kendi adaylarıyla yarışa gireceğini açıkladı.
DP il Başkanı Fatih Köylü, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü’nün İl Başkanlığını ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, , Demokrat Parti ile ilgili olarak son günlerde ortaya atılan iddialarını cevapladı. Fatih Köylü, partisinin il yönetim kurulunun Büyükşehir Belediye Başkan adayını adaylıktan çekme ve Merkez Sağ’ın oylarının bir adreste toplanması yolunda aldığı karar sonucu DP adayının çekildiğini hatırlattı.
TAM DESTEK
Fatih Köylü, Türkiye’nin ve Adana’nın içinde bulunduğu siyasi konjoktörü değerlendiren İl Yönetim Kurulu’nun 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde Büyükşehir’de MHP Adayı Hüseyin Sözlü’nün desteklenmesi, bazı ilçe belediyeleri ve belediye meclis üyelerinde ise DP’nin kendi adaylarıyla seçime girmesi yolunda aldığı kararın bütün Demokrat Partililere iletildiğini söyledi
DP’nin değişik partilerin Büyükşehir adaylarına destek verdiği yolundaki iddialara da açıklık getiren il Başkanı Fatih Köylü, geçmişte DP ve başka bazı merkez sağ partilerde görev yapmış birkaç ismin kişisel olarak değişik partilerin Büyükşehir adayına destek verdiklerini, ancak bu tür desteklerin Demokrat Parti ve tabanıyla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Köylü, geçmişte DP, DYP, ANAP gibi partilerde görev almış bazı kişilerin değişik partilerin Büyükşehir Adayına verdiği desteğin sadece o kişilerle sınırlı olduğunu da sözlerine ekledi.
SÖZLÜ, DEMOKRAT PARTİ'Yİ ZİYARET ETTİ
DP İl Başkanlığını ziyaret eden MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kalabalık partili grubu tarafından karşılandı. Sözlü, burada bir konuşma yaparak, DP İl Yönetim Kurulu'nun aldığı bu karardan dolayı teşekkür etti. Sözlü, çok partili rejime geçilmesinin mihenk noktası olan DP, AP, DYP ve en son olarak yine DP olarak merkez sağda Türk siyasetinin anası olan DP'nin almış olduğu son kararından dolayı bahtiyar olduğunu söyledi. Sözlü, uzun zaman suredir Büyükşehir adayı olarak çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Adana mızın her tarafını gezdim. Ve bu partimizi de ziyaret ettim.O zamandan bu zamana kadar da hep yakın desteğini ve ilgisini hissetim.Bu samimi davranışlar her zaman siyasi mücadelede gücümüze güç katmıştır" dedi.
"Cumhuriyetçi, vatanperver, ülkesine, milletine bağlı, Türkiye'nin özel şartlarına göre yerine göre bir tavır takınarak siyasi ahlaken de hakikaten köklü bir davranışlar vardır" diyen Sözlü, "Bugün Türkiye'de demokrasiden bahsediyorsak, bugün çatısı altında olduğumuz DP'nin bunda çok büyük, katkısı, emeği, hatta inşaa ediciliği vardır"diye konuştu.
Sözlü, şöyle devam etti:
"Yerel seçimler ülke geneli için siyasi kaygıların daha az hissedildiği seçimlerdir. Ama, bu seçimlerde şehrin kaygısının ötesinde Türk insanının vatandaşımızın, memketimizle, cumhuriyetimizin kazanımlarıyla ilgili kaygıları öne çıkmıştır. Ve bugün Türkiye'de yerel seçimler, bir refarandum niteliğine dönmüştür. Demokratik kültür içerisinde bir siyasi partinin ayakta kalmak için kendi safalarını sıklaştırıp, diğer safı ötekileştirip düşman ilan etmenin, ne demokratik kültüre ne de ülkeyi yönetmeye talip siyasi sorumluluğa bağdaşmayacağını düşünüyorum. Biz kendi safımızı
sıklaştırıp, ötekileştirmek değil, tüm Türkiye'yi bir bütün yapmalıyız, katkı koymalıyız. Adana'yı da tek bir saf yaparak, barışın, huzurun şehri yapmalıyız, bunun mücadelesini vermenin, Adanamızda aydınlık günlere kapı aralayacak bir çalışmayı başlatacağız."
DP'nin her zaman sıcaklığını, samimiyetini ve dostluğunu iliklerine kadar hissettiğini belirten Sözlü, "Belki belediye meclisinde yeterli sayı yoktur ama, ben bu samimiyetin farkındayım. Biraz önce de ifade etiğim gibi halkımızı kaynaştırmaya, birleştirmeye layık olma üslubunda ve gayretinde bir kardeşiniz olarak Büyükşehir Başkanınız sizin en yakınınızda olacaktır" diye konuştu.
 
ESKİ MİLLETVEKİLLERİNDE DE DESTEK GELDİ
Toplantıya katılan Adana eski Milletvekilleri Veli Andaç Durak ve İ. Cevher Cevheri de, Demokrat Parti İl Yönetiminin aldığı Büyükşehirde Sözlü’yü destekleme kararının sonuna kadar arkasında olduklarını bildirdi. Durak ve Cevheri, “Gönlümüzden geçen, il yönetim kurulumuzun aldığı kararla resmi karar olmuştur. 30 Mart’ta oylarımızı Büyükşehir Belediyesinde Hüseyin Sözlü’ye ,ilçe belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde ise kendi partimizin adaylarına oy kullanacağız” diye konuştular
MHP Büyükşehir adayı Hüseyin Sözlü’nün Demokrat Parti İl başkanlığına yaptığı ziyarette, Eski Milletvekilleri Cevher Cevheri,Veli Andaç Durak, il eski başkanları Fırat Özkan, Kayhan Tuyan,ilçe belediye başkan ve meclis üyesi adayları,ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partililer katıldı.


810 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398