Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam671
Toplam Ziyaret1668313

" Feke, Mansurlu Yolu, Aladağ Pozantı, Karaisalı Pozantı yolu yıllardan beri o bölge insanının hayalidir. Herkes vaat etmiştir ama, biz gerçekleştireceğiz"

MHP’li Sözlü hayalindeki Adana için projelerini anlattı. Sözlü, "Karaisalı Pozantı yolu yıllardan beri o bölge insanının hayalidir. Herkes vaat etmiştir ama, biz gerçekleştireceğiz" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Proje Tanıtım Toplantısı düzenleyen MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana’nın gelecek 100 yılını planlayacaklarını belirterek ‘Adana’yı 5 yıllık görev süremize hapsetmeyeceğiz’ dedi.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sheraton Oteli’nde projelerini tanıttığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Sözlü, göreve geldiklerinde Adana’nın gelecek 100 yılını planlayarak Adana’yı 5 yıllık görev süresine hapsetmeyeceğini kaydetti. Adana’nın yıllardır plansızlık ve vizyonsuzluk yüzünden kaybettiğine dikkat çeken Sözlü, şöyle konuştu:

“Şehirleri insan ömrüyle bile kıyasladığınızda, insanın ömrü bile şehrin hayatında okyanusta damladır. Adana’nın hedeflerini belirlerken de gerçekten bu konuda iddialıyım, belediye meclisi, meslek örgütleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla uzun tartışmalardan sonra kararları vereceğiz, oy birliğiyle kabul edeceğiz ve ondan sonra da şehrin uygulanacak planı o olacak, kimse bu kararları değiştirmeyecektir. Şehir ve insan odaklı çalıştığınızda bu projeleri modern şehircilik adına hayata geçirmek noktasında bir sıkıntımız olmayacaktır. Adana’mızın bakış açısı bundan sonra yıldızlara nişan almaktır. Adana, yıldızlara nişan almıştır ve hedefine ulaşacaktır.”

Projelerinden bahseden Başkan Sözlü, Adana’nın başlıca sorunlarının ulaşım, kentsel dönüşüm istihdam alanlarında olduğunu ifade etti. Sözlü, “Büyük Seyhan” projesiyle Adana’nın geleceğinin dizayn edileceğini ve kentin terk edilen bölgelerinin yeniden çekim merkezi haline getirilmesinin vazgeçilmez, olmazsa olmaz bir amaç olduğunu dile getirdi. Neredeyse tamamı yeşil alanlar içerisinde projelendiren ve Seyhan Nehri’nin her iki yakasında konumlanan “Büyük Seyhan” projesinin Yüreğir ve Seyhan’ı çekim merkezi yapacağına dikkat çeken Sözlü, kentsel dönüşümde modern şehirciliğin ve şehir planlamasının ruhuna sadık kalınarak yapılacak planlama ve uygulamayla Türkiye’nin en güzel çevrecilik örneğinin sergileneceğini vurguladı. Büyük Seyhan projesi, atölyeler, konferans salonlarının da içerisinde bulunduğu büyük bir kompleksi kaplıyor. Başkan Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Kuvayi Milli Parkı’nın yerine de Osmanlı Has bahçe, devasa Cennet Bahçesi projesinin yapılacağını kaydetti. Tarihi Tepebağ Mahallesi’ne de değinen Sözlü, geniş kapsamlı bir restorasyon çalışmasının yapılacağını söyledi.

 ANA ULAŞIM HATTINDA TERCİH HAFİF RAYLI SİSTEM OLACAK

Yeni açılacak yollar konusunda kamulaştırma ve imar uygulamalarıyla açılacak olan yolların kent trafiğini rahatlatırken yeni dönemden itibaren projelendirilecek yollar ve bulvarların aynı zamanda hafif raylı sisteme altyapı oluşturacağını söyleyen Başkan Sözlü, şunları söyledi:

 

“Metro, üniversiteye ve üniversiteden metronun başladığı hatta ulaştırıldıktan sonra yine o kuşakta Adana’nın kuzeyinden, Doğu, Batı hattında ilerleyerek yeni noktalara kadar ulaşacak ve Yüreğir’e kurulacak olan yeni otogarın içerisinden de raylı sistemden şehrimizin içerisine doğru ulaşmayı mümkün kılacaktır.” Mevcut Adana metrosunun kurtarılması ve iyileştirilmesi haricinde bundan sonra ana ulaşım hattındaki tercihin kesinlikle hafif raylı sistem olacağını söyleyen Hüseyin Sözlü,”Adana metrosu, Adana’nın namusu olmuş artık. Namusumuzu kurtaracağız ama bundan sonra kesinlikle metro hattı olmayacak. Bundan sonra ana ulaşımımızda kesinlikle yeni planımız hafif raylı sistemler olacak ve ulaşım master planıyla 20-30 yıllık projeyi hayata geçireceğiz.” Başkan Sözlü, bunun yanı sıra kent trafiğini rahatlatmak adına motorlu araçlar yerine bisiklet kullanımın teşvik edileceğini ve hatta büyük parkurlar, çok katlı bisiklet otoparkları kurulacağını sözlerine ekledi.

“Adana’da artık skalası düşük bir belediyecilik anlayışını sona erdireceğiz” ifadesini kullanan Başkan Sözlü, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar da müjde verdi. Sosyal yardım ve dayanışma ruhunun geliştiği bir Adana istediklerini vurgulayan Sözlü, “Sağlıklı ve satın alınabilir ölçekte dar gelirlilere hitap eden konut projeleri sunacağız. Halep oradaysa arşın burada. Nitelik açısından bugün kamunun ürettiği konutlardan yüzde 50 yüksek standartlarda, fiyat açısından da yüzde 40 daha ucuz olmak üzere Ceyhan’da konutlar ürettik. Şuan üçüncü etap devam ediyor. Oradaki tecrübelerimizle, dar gelirlilere satın alabileceği, nitelikli konutlarla hemşehrilerimizi ev sahibi yapacağız” şeklinde konuştu.

 ’KARATAŞ’I MERSİN’E ALTERNATİF HALE GETİRECEĞİZ’

Slayt gösterisiyle aktarılan projelere göre kırsaldaki insanların sosyal yaşamlarını iyileştirme adına ailelere küçükbaş ve büyükbaş hayvan dağıtımı yapılacak, organik tarım teşvik edilecek, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde turizmi canlandırmak adına halk plajları tesis edilecek, nano teknolojik araştırmaların yapılabileceği Yüksek Teknoloji Merkezi, yeni tarımsal üretim yöntemlerinin araştırılacağı Yüksek Tarım Tekno kenti, Sanal Gerçeklik Küresi, Bilgi Teknolojileri Merkezi, Organik Tarım Merkezi ve yabancı bilim adamlarının da bünyesinden çalışması teşvik edilecek olan Adana Kongre Merkezi yapılacak.

 MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, şu ifadeleri kullandı:

“Karataş, Yumurtalık ve Anavarza’daki antik kentlerin kazıları hızlandırılacak ve ümit ediyorum ki burada Efes Antik Kent gibi önemli bir kentin ortaya çıkacak. İlçelerimizde kesimhanelerin sağlıklı hale getirilmesi ve olmayanların tamamlanması. Kent merkezinde çok katlı otoparkların tamamlanması, Kozan, Aladağ ve Pozantı yollarımızın tamamlanması belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek ve teşvik edecek. Bölgemizde bir hayvanat bahçesi yok. Orman Bakanlığı işbirliğiyle Sarıçam’a ya da gölün karşı yakasındaki bir bölgede geniş bir alana hayvanların gerçekten doğal varlığına fazla aykırı gelmeyen bir yapılanma yapacağız. Karataş’ı Mersin’e alternatif olarak Adanalıların yazlık konaklama ve deniz turizmine alternatif sunacağız. Karataş’ı geliştireceğiz. Bir bodrum olmayacak ama Bodrum’a yakın bir tasarım yapacağız ve Karataş’ı çekici kılmak için Karataş’a raylı sistemle ulaşım sağlayacağız. Ceyhan Enerji İhtisas bölgesini demiryoluyla Ceyhan’a bağlayacağız ve Mersin-Adana-Hatay ekseninde belediye başkanlarıyla işbirliği yaparak mevcut tren yolundan istifade ederek hızlı tren sistemini biz yapacağız. Feke, Mansurlu Yolu, Aladağ Pozantı, Karaisalı Pozantı yolu yıllardan beri o bölge insanının hayalidir. Herkes vaat etmiştir ama, biz gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken Seyhan’ın güney bölgelerini bacasız sanayiye ev sahibi yapacağız. Ayakkabı, konfeksiyon ve mobilyacılar için o bölgede sanayicilerle işbirliği yaparak gerekli düzenlemeleri yapacağız. Hayvan ırkının ıslah edilmesi, bölgenin yerli ırklarının geliştirilmesi noktasında gerçekten bu sektörün içinde olan bir belediye başkanı olarak gerekli desteği vereceğiz.



693 kez okundu

Yorumlar

Boş laflarla sandıktan oy çıkmaz     05/03/2014 11:41

Bir Ceyhan'a gelip bakmanızı öneririm.Adam 3 dönemdir orada belediye başkanı ne yapmış,boş laflarsa sandıktan oy çıkmaz
Misafir - Ceyhanlı

     04/03/2014 12:53

AYTAÇ BAŞKANDA DESTEK VERDİ SANA OY VERİRKEN İÇİMİZ BURUK KALMAYACAK KARAİSALIDA SAADETTİN BAŞKAN ADANADA HÜSEYİN BAŞKAN SİZ YÜRÜYÜN ARKANIZDAN KIZILDAĞ YÜRÜR SİZ YÜRÜYÜN HASANDAĞ YÜRÜR
Misafir - KARAİSALININ KARAİSASI

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.     04/03/2014 12:38

GELİYOR KARAİSALIMIZA ASLAN GİBİ SADETTİN ASLAN, SEYHANIMIZA YİĞİT, TÜRKMEN İÇİMİZDEN BİRİ ABDULLAH ÇALIŞKAN, ÇUKUROVADA BİR YİĞİT ALİ UĞUR AKBAŞ VE BÜYÜKŞEHİREDE TÜRK OĞLU TÜRK, YÖRÜK ÇOCOĞU, ANADOLUNUN YETİŞTİRDİĞİ YİĞİT LER GELİYOR. 30 MART ADANA DA ÇOK FARKLI OLACAK. HARAMZADELER, AYAKKABICILAR, ALO FATİHLER, PARA SIFIRLAYICILARI, BEBEK KATİLİNİ KÜRT LİDER YAPAN BU ÇÜRÜMÜŞ KOKUŞMUŞ ZİHNİYET ARTIK KORKSUN. AKP NİN ÇÖKÜŞÜ 30 MARTTA BAŞLIYOR. HESAP ÇETİN OLACAK EY TAYYİBAN VE ONUN ÖRGÜTÜ SONUNUZ GELDİ.O YÜZDEN TAYYİBAN SAĞA SOLA SALYALAR AKITARAK SALDIRIYOR. AMA NAFİLE BİR MİLLLET UYANDI, ONUN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ. MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALAN TAYYİBAN KORK BU ÜLKE MİLLİYETÇİLERİNDEN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Misafir - Karaisalılı

EYVALLAH     04/03/2014 11:22

YOLUN AÇIK OLSUN BAŞKAN HEP SİZİN ARKANDAYIZ.........
Misafir - GENÇ MURTÇU

     04/03/2014 11:11

zaten sözlü şimdiye kadar vaatte bulunuldu diyor onlar söz verdi yapmadı biz yapacağız diyor
pusat yılam

gülüp geçiyorum.     04/03/2014 09:08

vallahi hiç kimse kusura bakmasın ama biz bu boş vaatleri siyasilerden çok duydugumuz için gülüp geçiyoruz artık.
Misafir - ilçe seçmeni

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339